Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Regio evenementen

Evenementen Zuid

Hieronder treft u een overzicht van alle komende evenementen in onze regio aan.
25 november 2018 Praatochtend 25-11-2018 van 10:30 tot 14:00 Brasserie Steinerbos, Steinerbos 1, 6171 AL Stein ,
Onze jaarlijkse praatochtend is op zondag 25 november 2018. We hebben als locatie gekozen voor Brasserie Steinerbos, Steinerbos 1, 6171 AL Stein. De inloop is vanaf 10.30 uur en we beginnen om 11.00 uur. We kijken terug op het jaar en evalueren de ritten. Indien jullie ideeën hebben voor een andere invulling van de ritten dan horen we graag. Ook leden die zelf graag een rit willen uitzetten zijn van harte welkom en zullen begeleid en geholpen worden met het uitzetten. We nodigen iedereen uit om na te denken over wat goed is gegaan en waar we in kunnen verbeteren. We staan open voor jullie ideeën en suggesties. Ook willen we de BBQ nieuwe stijl evalueren. Is dit goed bevallen, willen jullie dit voor het komende jaar op dezelfde manier? Of andere suggesties? We hopen dat we een grote opkomst krijgen. We doen het tenslotte voor de club en met de club. Meld je aan zodat we weten hoeveel leden we kunnen verwachten en we dat kunnen doorgeven aan Brasserie Steinerbos: aanmelden via de mail: aanmeldingregiozuid@gmail.com Jullie regioteam.
15 december 2018 Annual Dinner 15-12-2018 van 18:30 tot 23:00 Kasteel Hoogenweerth, Hoge Weerd 6, Maastricht,
De zomer heeft zich van zijn beste kant laten zien; er kwam maar geen einde aan! Maar het einde van het jaar 2018 nadert nu toch met rasse schreden. En ook al zijn de temperaturen nog zomers, de tijd is gekomen om het Annual Dinner van onze club te organiseren. Een taak die wij namens het Regioteam van onze club met plezier op ons genomen hebben. Dit jaar zijn wij op zaterdag 15 december te gast in restaurant Sofa in Maastricht. Mooi gelegen bij kasteel Hoogenweerth aan de Pietersplas in Maastricht. (Hoge Weerd 6). Een prachtige locatie met een sfeervolle ambiance. We worden tussen 18.30 en 19.00 uur door gastvrouw Evelyne ontvangen met een glas prosecco. Een alcoholvrij drankje is uiteraard ook beschikbaar. Rond 19.00 uur gaan we aan tafel. De chef-kok zal ons met een culinair 3-gangen diner verrassen. Het voorgerecht bestaat uit vis, het hoofdgerecht uit vlees en bij het nagerecht kunnen we kiezen uit een zoet dessert of een hartig kaasplankje. Dieet- en andere wensen kunnen ter plekke doorgegeven worden. Het is niet nodig dit vooraf te melden. De keukenstaf zal ervoor zorgen dat iedereen deze avond verwend wordt. De kosten voor dit 3-gangen menu zijn 33 euro per persoon. Dit is exclusief drank. Zoals gebruikelijk zullen de drankjes per persoon/stel bijgehouden worden en kunnen deze kosten op het einde van de avond in het restaurant voldaan worden. Het bestuur van onze club neemt de kosten van het welkomst aperitiefje voor haar rekening. Wil je voor 10 december a.s. doorgeven als je deelneemt aan het Annual Dinner? Dit kan door een mail te sturen naar aanmeldingregiozuid@gmail.com en het verschuldigde bedrag van 33 euro per persoon over te maken op NL 44 ABNA 0466 6399 96 o.v.v. Annual Dinner 2018 + naam + aantal personen. We hopen veel clubleden op zaterdag 15 december in Maastricht te kunnen ontmoeten. Namens het Regioteam van de MG Car Club Zuid Frans en Yolanda Kooiman

Nieuwjaarsborrel

Op 20 januari 2013 proosten we op een nieuw MG seizoen op onze vaste locatie. We rekenen op een grote opkomst. Vanaf 10.00 uur zijn jullie welkom.
Wanneer 20-01-2013
van 10:00 tot 14:00
Waar Aan de Meule Beek
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Euregiorit

Op zondag 28 april gaan we onze 2e rit van dit MG jaar rijden. Na de openingsrit van vorige maand hebben we allemaal even de tijd gehad om ons plekje in de MG weer helemaal te vinden en klaar te zijn voor deze rit. Omdat het de "Euregio" rit is blijven we niet alleen in ons eigen kikker landje, maar gaan we de grens over! Gelukkig hoeven we geen vreemde valuta mee te nemen, want we blijven in de euro zone. De verrassing, welke in deze rit verwerkt wordt, heeft op het moment van dit schrijven nog niet helemaal zijn vaste vorm aangenomen. Dus blijft het met recht een verrassing! Wel is het beginpunt en zijn de begin en eind tijden bekend. We starten op ons eigen bekende adres Aan de Meule. Verzamelen vanaf 10.00 uur en na de briefing vertrekken we uiterlijk om 11.00 uur. Verwachtte eindtijd zal rond 15.00 uur zijn en is op hetzelfde adres. Daarna kunnen we nog gezellig, onder het genot van een drankje en/of een hapje, nakletsen hoe de rit is geweest en welke mooie en leuke dingen we onderweg gezien of gedaan hebben.
Wanneer 28-04-2013
van 10:00 tot 15:00
Waar startlocatie Aan de Meule
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Weekend driedaagse Duitse Eifel

Dit jaar gaan wij met ons jaarlijks weekendje weg naar de Vulkaaneifel, Dit weekend vindt plaats van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2013. Het belooft weer een gezellig en boeiend weekend te worden met een goed gevuld programma. We starten op vrijdag om 09.00 uur bij ons clublokaal Aan de Meule. En inmiddels is het hotel waar we verblijven ook bekend: het knusse hotel Mausefalle, waar u in de adembenemende natuur kunt genieten van het landschap. Zie voor meer informatie hun website : www.mausefalle-neroth.de .
Wanneer 31-05-2013 09:00 tot
02-06-2013 18:00
Waar start locatie Aan de Meule
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Limburg Brabant route

Op 23 juni is de regio Brabant aan de beurt om een Limburg Brabant route te maken die door beide provincies zal gaan. In 2012 was er de eerste interregionale tourrit van beide regio’s. Die rit werd uitgezet door Jos van de Kerkhof, regiocoördinator van Regio Zuid. Voor dit jaar is Oost Brabant aan zet. Hendrik van Schijndel en Tonia Verhoof hebben deze uitdaging opgepakt en een mooie rit in het grensgebied van beide provincies uitgezet. De start is bij de provinciegrens in Ysselsteyn. Zij sturen ons door het typische natte maar mooie gebied van de Peel. Onderweg worden we nog verrast met een mooie wandellocatie bij het Vivara bezoekerscentrum in Vierlingsbeek met o.a. een prachtige vogeltuin die gratis bezocht kan worden. www.vivara.nl Voor dit bezoek heeft u voldoende tijd want de lengte van de totale tourrit is niet meer dan +/- 80 km. Om alles nadien nog eens te overdenken eindigen we natuurlijk weer ergens op een leuk terras. Start 13.00 uur Café Restaurant Roelanzia Lovinckplein 2 5813 CC Ysselsteyn. Ontvangst vanaf 11.00 uur. www.roelanzia.nl
Wanneer 23-06-2013
van 11:00 tot 16:00
Waar Café Restaurant Roelanzia Lovinckplein 2 5813 CC Ysselsteyn. www.roelanzia.nl
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Landelijke toer en puzzelrit

Op 14 juli staat de landelijke rit op de agenda. U bent van harte welkom vanaf 11.00 uur waarna we starten omstreeks 12.00 uur. Voor de competitieven onder ons is de tocht uitgezet volgens het bolletje pijltje systeem inclusief een spel van 10 (of meer) vergissingen. Eindlocatie: Hoeve Hoogcruts & D’n Auwe Kooijestal Hoogcruts 7, 6255 NS Noorbeek. Deze dag nemen we u mee naar de zuidelijk gelegen Belgische Voerstreek. De Voerstreek (provincie Limburg/Vlaanderen) groepeert zes kleine dorpjes die ten zuiden van Limburg tegen de Belgisch Nederlandse grens geplakt liggen. In 1976 werden deze tot één fusiegemeente samengevoegd onder de naam “Voeren”. In “Voeren” kun je nog met recht en reden spreken van een vreedzame, ongerepte en natuurlijke leefomgeving. De lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar, fietser of klassiekerliefhebber. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker. Wie van natuur, rust, sociaal contact, gezond eten, ontspanning en een fantastische toertocht houdt, die zal de rit door de Voerstreek beslist als een ‘unicum’ in Vlaanderen ervaren.
Wanneer 14-07-2013
van 11:00 tot 17:00
Waar startlocatie Gasterij “de Biesenhof”Biesenweg 1, 6164 RA Geleen
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Voerstreek

Avondrit 27 juli 2013

Op onze praatochtend aan het begin van een nieuw MG jaar hebben we besloten dat de ritten wat " uitdagender" zouden moeten. Met een verrassingselement zodat de leden onderweg iets kunnen doen of juist niet, iets kunnen bezoeken of zelfs iets actiefs kunnen doen. Ook werd er besloten dat we wel een avondrit wilden, maar niet in het donker. Daar hebben we wat op gevonden en daarom nodigen wij jullie uit voor de avondrit op 27 juli. We verzamelen om 18.00 uur bij: de Eerste Limburgse Zweefvliegclub, Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld. Daar krijgen jullie de briefing en verdere uitleg. De rit rijden we als het nog licht is en jullie de omgeving goed in je op kunnen nemen. Het verrassingselement gaan we nog niet verklappen, maar het wordt wel erg leuk! Laat je verrassen en rij mee met deze avondrit. We hopen dat jullie met veel zullen deelnemen! Marcel en Jolanda Bartels.
Wanneer 27-07-2013
van 18:00 tot 23:30
Waar startlocatie: Eerste Limburgse Zweefvliegclub,Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Bbq/kaasrit 25 augustus: inschrijven voor 11 augustus 2013

Van harte nodigen we onze leden van regio zuid uit voor de BBQ / kaas rit op zondag 25 augustus. Een rit met een grote verrassing. Wat? Dat ontdek je als je er bij bent! We rekenen op een grote opkomst van onze leden zuid. Lieve leden uit de andere regio’s: jullie zijn altijd van harte welkom, echter deze keer nodigen we bewust alleen onze leden uit regio zuid uit. Gestart wordt bij de Daatjeshoeve. Welkom vanaf 10.00 uur. Briefing om 11.00 uur. De route is dit keer niet te lang en weer typisch een “Jos van de Kerkhof route” zoals Onno de Bock telkens pleegt te zeggen. Als je nog niet weet wat dat betekent dan moet je er zeker bij zijn. Een mooie attractie is in de route opgenomen: een bezoek aan een “orchideeën museum”, waarin erg veel heel bijzondere orchideeën. Er zijn er ook te koop. In een grote weide kunnen we onze auto’s kwijt en op het terras kan koffie e.d. gedronken worden. We willen graag dat iedereen op tijd aankomt op de eindlocatie: in de tuin van Anca en Jos van de Kerkhof. Daar vindt de BBQ en kaasproeverij plaats. En worden jullie met nog een attractie verrast. Die mag en wil je niet missen. Kom op tijd terug van je vakantie. We gaan er een echt feestje van maken. Zorg dat je daarvoor “in the mood” bent. We rekenen op een mooi en warm MG Zomerfeest. Dus leden van regio Zuid: ben van de partij!! Nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Een mooie gelegenheid om in ontspannen sfeer kennis te maken en in de club opgenomen te worden. Startlocatie: Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, Nederweert. Aanmelden op naam en met lidmaatschap nr. via info@josvdkerkhof.nl en overmaken van € 10,00 per persoon voor BBQ op reknr.: 46 66 39 996. Je bent pas ingeschreven als je beiden hebt gedaan voor 11 augustus 2013! Anca en Jos van de Kerkhof
Wanneer 25-08-2013
van 10:00 tot 19:00
Waar Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, Nederweert.
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Zorgrit 7 sep 2013

Op zaterdag 7 september staat de Zorgenrit op onze clubagenda. Wie deze rit al eens meegemaakt heeft, weet dat deze anders is dan andere ritten: we laten onze co-piloten thuis en maken zo plaats voor iemand die niet in de fortuinlijke situatie is waarin wij ons bevinden. Zo bezorgen wij deze mensen, en de chauffeurs, een onvergetelijke dag! Het goede doel van dit jaar is de Stichting Radar (www.radar.org), die mensen met een (verstandelijke) beperking onder meer ondersteunt op het gebied van wonen en werken en persoonlijke ontwikkeling. Start- en finishlocatie is bij Radar aan de Ons Limburgstraat 66 in Kerkrade. Tussen 10.30 en 10.45 uur verzamelen wij ons om de cliënten kennis te laten maken met onze mooie wagens. Daarna volgt een korte instructie door de Euro Motard Service. Deze professionele verkeersregelaars hebben ons vorig jaar al begeleid op hun motoren, zodat chauffeur en bijrijder optimaal kunnen genieten van de rit. Zij navigeren voor ons en houden de wegen vrij. Na een korte tussenstop in Epen zal de rit ook weer in Kerkrade eindigen. Deelnemende chauffeurs zijn van harte uitgenodigd om aansluitend van het door Radar beschikbaar gestelde buffet gebruik te maken. De cliënten van Radar verheugen zich al zeer op deze dag. Wie nog interesse heeft om mee te rijden, kan zich opgeven bij Guido Ummels: guidoummels @ online.nl of 06-26758072, Torsten Faruhn & Guido Ummels.
Wanneer 07-09-2013
van 10:30 tot 17:00
Waar Radar aan de Ons Limburgstraat 66 Kerkrade.
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Ronde van beide Limburgen

Op 22 september begeven wij ons in de beide Limburgen voor een mooie rit en dat is dan tevens de laatste MG rit voor dit jaar
Wanneer 22-09-2013
van 00:00 tot 00:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Wijziging locatie Praatochtend

Op 24 november komen we weer bij elkaar voor een praatochtend en om het afgelopen jaar samen te evalueren en te plannen voor 2014. Dit uiteraard onder het genot van een lekker drankje. Adreswijziging: Café – zaal de Keizer, Markt 14, 6231 LS MEERSSEN Tel: 043-3643919 / 06-38185889 www.cafedekeizermeerssen.nl
Wanneer 24-11-2013
van 10:00 tot 15:00
Waar Zaal de Keizer, Markt 14, Meerssen 043-3643919
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Alternatief Programma

Op 28 april hebben we onze Euregiorit gepland. Tegelijkertijd is er die dag voor sportievelingen onder ons de gelegenheid om de MG sportief te gebruiken. Die dag kan er geracet worden op het Midland Circuit in Lelystad. De landelijke MGCarClub heeft de hele dag het circuit tot haar beschikking, waardoor er 's ochtends en 's middags verschillende parkoersen gereden kunnen worden. Deze parkoersen worden uitgezet op zowel de ovals als het tussenliggende banenstelsel, terwijl pylonnen ervoor zorgen dat de snelheid niet te hoog oploopt. Het starten en de tijdwaarneming wordt verzorgd door het team Wimedo. Het is uitsluitend een race tegen de klok, waar het op een combinatie van snelheid en behendigheid aankomt. Mocht een van onze leden hier naar toe willen raadpleeg dan voor meer informatie de uitgebreide uitnodiging elders op deze website.
Wanneer 28-04-2013
van 00:00 tot 00:00
Waar Lelystad Midland Circuit
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Tijdige inschrijving en betaling deelname BBQ rit 25 augustus 2013

In het artikel in het nieuwsblad is de einddatum voor inschrijving en betaling niet vermeld. We verzoeken alle deelnemers om dit zo vroeg mogelijk en in ieder geval voor de datum van 11 augustus 2013 te doen! Dit in verband met organisatie en bestellingen. We rekenen op deelname van veel Regio Zuid leden gezien het feestelijke karakter in deze rit. Aarzel niet: schrijf je NU in! Anca en Jos van de Kerkhof
Wanneer 25-08-2013
van 10:00 tot 19:00
Waar Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, Nederweert.
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Ronde van beide Limburgen 22 sep 2013

Geachte leden, graag nodigen wij u ook dit jaar uit voor de “Ronde van de beide Limburgen” die wij zoals gebruikelijk weer met onze vrienden van de Belgisch Limburgse M.G. club organiseren. Op zondag 22 september bent u van harte welkom bij: Herberg “De Nimrod/ museum “Terug in de tijd”, Napoleonsweg 3, 6085 NT Horn vanaf 10.00 uur. Briefing om 10.30 uur. Let op: deze herberg / museum ligt aan de N273 achter de kruising met de N280 als u richting Blerick/ Venlo rijdt. Het kan n.l. zijn dat uw navigatiesysteem u de verkeerde kant opstuurt. Voor een korte route beschrijving http://www.museumterugindetijd.nl/inhoud/route.htm. Dit jaar hebben wij als Regio Zuid ervoor gekozen om onze ritten te combineren met iets ludieks / cultureels en hebben wij bij deze rit ervoor gekozen om na een korte rondrit in de omgeving het museum “Terug in de tijd”, dat op hetzelfde adres gevestigd is, te bezoeken. Het museum is het resultaat van jarenlang rommelmarkten en antiek beurzen die de eigenaren bezocht hebben, en zij hebben veel van deze snuisterijen en verzamelobjecten in dit museum bijeen gebracht. Veel van deze nostalgische voorwerpen stammen uit de 50-er en 60-er jaren en geven een goed beeld van hoe het alledaagse leven eruit zag toen de meeste van onze M.G. s nieuw uit de fabriek rolden. Na het museum bezoek gebruiken wij zoals gewoonlijk onze gemeenschappelijke lunch, die bestaat uit: Tomatensoep, Schnitzel met 2 soorten warme saus op tafel gereserveerd, Frites, salades, warme groenten en geb. aardappelen, Verse vruchten met ijs en slagroom. Indien u voorkeur heeft voor een vegetarisch gerecht of als bepaalde dieet eisen van toepassing zijn dan kunt dit bij inschrijving kenbaar maken. De organisatoren nemen dan contact met u op om uw specifieke wensen te bespreken en voor u in te vullen. In verband met kosten voor routeboek, rallyplaat, museumbezoek en lunch bedragen de kosten voor deelname aan dit evenement Euro 50,- per equipe (2 pers). Uw inschrijving is definitief na overmaking van het bedrag naar bankrekeningnummer 466639996 Iban: NL44ABNA0466639996 t.n.v. MG Car Club Regio Zuid. U kunt zich inschrijven tot dinsdag 17 september aanstaande. De organisatie van deze onvergetelijke dag is in handen van Pascal Seezink, Jos Laureyn, Fernand Snyckers en Geert Strobbe. Wij hopen u op 22 september te mogen begroeten! Namens Regio Zuid, Pascal Seezink ( email: pseezink@home.nl)
Wanneer 22-09-2013
van 10:00 tot 17:00
Waar Herberg “De Nimrod/ museum “Terug in de tijd” Napoleonsweg 3 6085 NT Horn
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Openingsrit MG CarClub-Zuid Zondag 23 Maart 2014

Jolanda en Marcel Bartels nemen de openingsrit van het seizoen voor hun rekening op 23 maart. Met hun geslaagde zweefvlieg act en proviand pukkel in de avondrit van 2013 zijn de verwachtingen hoog. Om 12.00 uur is de briefing en het vertrek. We hopen op goed weer en een grote opkomst.
Wanneer 23-03-2014
van 10:00 tot 17:00
Waar Clublokaal: Aan de Meule, Schimmerterweg 17 in Beek
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Octagon tour 24 en 25-05-2014

Wanneer 24-05-2014 09:00 tot
25-05-2014 18:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Uitnodiging BBQ rit 24-08-2014

Aankondiging van de BBQ rit die gereden zal worden op 24 augustus. De organisatoren hiervan beloven er weer iets moois van te maken. De start zal zijn om 11.00 uur vanuit Sunset Lounge ~ beachclub ~ De Weerd (nabij nr. 69) 6041 TK Roermond. De kosten hiervoor zijn € 22,00 euro per persoon, dit gelieve over te maken op het bekende rekening nummer NL44ABNA0466639996. U kunt zich aanmelden tot 17 augustus bij Guido Ummels: guidoummels@kpnmail.nl . Als u beiden heeft gedaan bent u verzekerd van deelname.
Wanneer 24-08-2014
van 10:00 tot 18:00
Waar Sunset Lounge Beachclub De Weerd, 6041 TK Roermond
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Zorgrit 30-08-2014

Wij danken u alvast voor het meedoen aan de Zorgenrit van dit jaar. Wij verwachten u op zaterdag 30 augustus om 10.30 uur op de markt in Kerkrade waar we samen koffie drinken en kennis maken met de cliënten die deze dag met u mee zullen rijden. Hierbij de kortste route om de markt in Kerkrade te bereiken: U rijdt op de snelweg A76 en volgt op het knooppunt Ten Esschen de N 281 richting Heerlen. Neem na 0.6 km afslag Antwerpseweg richting Heerlen. Blijf deze volgen richting Aken. Neem na 3 kilometer rechts de afrit richting Kerkrade West/Landgraaf. Neem na 0.6 km de eerste afslag op de rotonde Euregioweg, richting Kerkrade West / Landgraaf. Na 0.9 km rechtsaf Heerlenersteenweg. Neem na 1 km op de rotonde de 2de afslag Kaalheidersteenweg. Neem na 0,7 km op de rotonde de 2de afslag Kaalheidersteenweg. Neem na 1,9 km op de rotonde de 2de afslag Wijngracht. Na 350 meter rechtsaf Wijngracht. Na 50 meter linksaf Dr. Kreijenstraat. Negeer de borden en rij de markt op en meld u voor het oude raadhuis nr 1. Voor verdere informatie kunt u mij vinden op guidoummels@kpnmail.nl.
Wanneer 30-08-2014
van 10:30 tot 17:00
Waar Markt Kerkrade
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Niet de Ronde van beide Limburgen 28-09-2014

Normaal bent U gewend om rond deze tijd uitgenodigd te worden voor de ronde van de beide Limburgen. Doordat dit jaar de rit van Nederlandse kant een week later gehouden wordt en de Belgisch Limburgse MG club een week later op 5 oktober hun 20 jarig bestaan viert, zouden twee ritten waarvoor betaald moet worden iets te veel van het goede zijn en hebben we in goed overleg besloten om eens een jaartje over te slaan. Om niet in augustus de laatste rit van het jaar al te rijden is er een rit in midden Limburg uitgezet en bent u van harte welkom op 28 september bij café zaal Geraats Markt 5 6096 AL in Grathem. Aan de achterkant van het pand aan de Bosstraat is een ruime parkeerplaats. U bent van harte welkom vanaf 11.00 uur en we starten omstreeks 12.00 uur. Anders dan bij de ronde van de beide Limburgen hoeft U van te voren niet in te schrijven en houden we ook geen gezamenlijke lunch. Om de eigenaar van de startlocatie te kunnen laten weten hoeveel personen er ongeveer komen zou U dan als U deel wilt nemen aan de rit een mailtje naar pseezink@home.nl willen sturen? Dit is niet verplicht maar wel plezierig als u het doet. U bent los daarvan altijd van harte welkom. Ook wil ik U namens de voorzitter van de Belgisch Limburgse MG club: Jos Laureyn, van harte uitnodigen om het 20 jarig bestaan van hun club mee te vieren. Het complete programma houden ze nog geheim maar omvat een geheel verzorgde dag met ( onder voorbehoud, de organisatie is nog in volle gang) o.a. ontbijt en 3 rondjes rijden op het circuit van Zolder. Een mooie rit met behendigheid proefjes en nog veel meer. Eind augustus zullen alle details op hun website www.mgclublimburg.be bekend gemaakt worden. Pascal Seezink.
Wanneer 28-09-2014
van 11:00 tot 17:00
Waar Cafe zaal Geraats, Markt 5 Grathem
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Praatochtend 23-11-2014

Wanneer 23-11-2014
van 10:00 tot 15:00
Waar Aan de Meule Schimmerterweg 17, 6191 PV Beek
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

29 maart 2015 Openingsrit

Wanneer 02-01-2015
van 20:50 tot 20:50
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

19 april 2015 Limburg Brabant rit

Wanneer 02-01-2015
van 20:50 tot 20:50
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

15-16-17 mei 2015 Driedaagse

Wanneer 02-01-2015
van 20:55 tot 20:55
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Voorgaande evenementen Zuid

23 september 2018 Midden Limburg rit 23-09-2018 van 11:00 tot 17:00 “De Hompesche Molen” Molendijk 6 te Stevensweert ,
Zondag 23 september is weer de jaarlijkse afsluiter van regio-zuid; de Midden-Limburg rit. Vanuit onze startlocatie “De Hompesche Molen” Molendijk 6 te Stevensweert gaat de route dit jaar door het mooie Nederlandse en Duitse landschap. Ook dit jaar is er weer een prachtig rallybord waarbij nu is gekozen voor tekeningen van de MG-A’s! Deelname kan middels inschrijving tot 15 september en bedraagt € 12,50 per equipe, voor degene die alleen rijdt is het bedrag € 6,25. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met een heerlijk stukje Limburgse vlaai en het prachtige rallybord als herinnering aan deze dag. Voor elke deelnemende MG hebben wij nog een leuke herinnering aan deze dag! U bent welkom vanaf 11.00 uur, de briefing en start zijn rond 12.00 uur. De inschrijving is pas definitief als uw betaling binnen is op rekeningnummer: NL44ABNA 0466 6399 96 t.n.v MG Car Club Regio Zuid onder vermelding van: Midden-Limburg Rit 2018. Wij zien jullie graag 23 september! Bart en Jacqueline van Gils
26 augustus 2018 BBQ rit 26-08-2018 van 10:00 tot 18:00 Daatjeshoeve Heugterbroekdijk 34, 6031, LE Nederweert,
Traditiegetrouw staat aan het einde van de vakantieperiode onze Barbecue Rit op het programma. Lekker bijpraten na de vakantie onder (hopelijk) zonnige omstandigheden met een lekker hapje en een drankje. Dit jaar staat deze rit gepland op zondag 26 augustus. Startpunt is de mooi landelijk gelegen Daatjeshoeve aan de Heugterbroekdijk 34 in Nederweert. aankomst tussen 10 en 11 uur, briefing om 11 uur en start. Vanuit Daatjeshoeve wordt het Land van Weert verkend aan de hand van een mooie route. Eindpunt is de tuin van familie Van de Kerkhof waar een uitgebreide barbecue klaar staat. Iedereen krijgt bonnetjes voor het vlees en krijgt de mogelijkheid om zelf lekker aan de slag te gaan met het grillen van het vlees, zoals besproken op de nieuwjaarsborrel. We genieten dan van een lekker stukje vlees, diverse sauzen en salades, koude schotel en koele drank. Voor de Barbecue Rit is inschrijven verplicht. Aanmelden kan via het e-mailadres aanmeldingregiozuid@gmail.com De kosten voor deelname bedragen € 22,50 per persoon. De mail met aanmelding en het verschuldigde bedrag dienen binnen te zijn vóór zondag 19 augustus. Het geld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL44 ABNA 0466 6399 96, tnv MGCC Regio Zuid ovv Barbecue Rit 2018. Groet, Torsten Faruhn & Enny Essers
22 23 en 24 juni 2018 Driedaagse weekend van 22-06-2018 09:00 tot 24-06-2018 18:00 De Dwaze Herder Slakweg 5 6228 NB Maastricht.,
Alle deelnemende leden aan de driedaagse naar Vianden in Luxemburg wensen wij veel plezier toe aan de heenreis naar Vianden en de terugreis naar Gronsveld en aan de zaterdagtour door Luxemburg. We wensen alle deelnemers uiteraard een behouden thuiskomst toe. Het regioteam.
10 juni Landelijke rit 10-06-2018 van 11:00 tot 17:00 De Dwaze Herder Slakweg 5 6228 NB Maastricht. ,
Landelijke rit 10 juni ofwel de Tripple Limburg-rit Eric Lormans heeft wederom de landelijke rit voor zijn rekening genomen. De landelijke rit krijgt dit jaar de toepasselijke naam de Tripple Limburgrit. Buiten dat de start en het eindpunt in Limburg ligt, ligt het ook in het uiterste punt in Limburg. Via allerlei leuke weggetjes door diverse mooie plaatsjes steken wij de grens over naar onze zuiderburen. Na een stukje Vlaanderen doen we deze keer ook Wallonië aan. Op de terugweg staan wij even stil bij de ‘gevallenen’ uit de Tweede Wereldoorlog. Na ” Parle Vous”, keren we terug naar De Dwaze Herder in Gronsveld. Routetip! Vergeet uw Frans woordenboek niet. Samenkomst vanaf 11:00 uur, Riders briefing & start 12:00 uur. Startpunt en eindpunt: Brasserie ‘De dwaze herder’, Slakweg 5 6228 NB Maastricht.
19 mei 2018 Avondrit 19-05-2018 van 17:00 tot 23:00
22 april 2018 Limburg Brabant rit 22-04-2018 van 10:00 tot 18:00 Daatjeshoeve Heugterbroekdijk 34, 6031, LE Nederweert,
Seizoen 2018 is regio Zuid weer aan de beurt om de interregionale Brabant Limburg rit uit te zetten. Die staat gepland op 22 april. Start en eindpunt is wandel – en fiets café de Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, 6031 LE Nederweert, gelegen in het buitengebied van Weert- Laar. We verwelkomen jullie graag vanaf 10.15 / 10.30 uur zodat de briefing uiterlijk 11.00 uur kan plaatsvinden. We hebben een mooie route uitgezet die twee keer kort België raakt, de eerste keer om het Trappistenklooster van de Achelse Kluis aan te doen ( alcoholische zegening van je MG), die een stuk door aantrekkelijk Brabants land gaat via Budel, Gastel, Soerendonk, prachtig Leende Strijp, Leende en Sterksel, om daarna via mooie wegen rondom Weert en kort via België naar pittoresk Thorn en de kapel Onder de Linden te gaan ( kaarsje voor het welbevinden van je MG en haar inzittenden). Onderweg doen we dorpen als Laar, Tungelroy, Neeritter, Ittervoort, Hunsel, Ell en Swartbroek aan. We hebben gekozen voor een royale rit van ongeveer 130 km die langs vele terrassen gaat zodat onderweg onder het genot van een drankje of een hapje ook nog eens volop genoten kan worden van al die mooie passerende MG’s. Om de ontvangende horeca een indicatie te geven over het aantal te verwachten deelnemers zodat ze voldoende Weerter vlaai in huis hebben en om voldoende routeboeken gekopieerd te hebben, verzoeken we je om uiterlijk op 19 april via aanmeldingregiozuid@gmail.com te melden dat je mee rijdt. We hopen op een grote opkomst. Tot 22 april in het Weerter Land! Anca en Jos van de Kerkhof
Regio Zuid. 25 maart 2018 Openingsrit 25-03-2018 van 10:00 tot 18:00
Op 25 maart rijden we de Openingsrit. Deze wordt verzorgd door Jan Lenders en Jos Aarts. Jan en Jos hebben al een staat van dienst. We kunnen dus ongetwijfeld vooruitkijken naar een aantrekkelijke rit.
21 januari 2018 Nieuwjaarborrel Regio Zuid 21-01-2018 van 10:00 tot 15:00 Aan de Meule, Schimmerterweg 17 Beek,
Nieuwjaarsborrel Regio Zuid op 21 januari 2018, inloop vanaf 10.00 uur, start om 11.00 uur. Van harte welkom, vooral ook nieuwe leden. Benut de kans om met velen van ons kennis te maken. We verwachten wederom een grote opkomst! Het Regioteam
15-16-17 mei 2015 Driedaagse 02-01-2015 20:55
19 april 2015 Limburg Brabant rit 02-01-2015 20:50
29 maart 2015 Openingsrit 02-01-2015 20:50
Praatochtend 23-11-2014 23-11-2014 van 10:00 tot 15:00 Aan de Meule Schimmerterweg 17, 6191 PV Beek,
Niet de Ronde van beide Limburgen 28-09-2014 28-09-2014 van 11:00 tot 17:00 Cafe zaal Geraats, Markt 5 Grathem ,
Normaal bent U gewend om rond deze tijd uitgenodigd te worden voor de ronde van de beide Limburgen. Doordat dit jaar de rit van Nederlandse kant een week later gehouden wordt en de Belgisch Limburgse MG club een week later op 5 oktober hun 20 jarig bestaan viert, zouden twee ritten waarvoor betaald moet worden iets te veel van het goede zijn en hebben we in goed overleg besloten om eens een jaartje over te slaan. Om niet in augustus de laatste rit van het jaar al te rijden is er een rit in midden Limburg uitgezet en bent u van harte welkom op 28 september bij café zaal Geraats Markt 5 6096 AL in Grathem. Aan de achterkant van het pand aan de Bosstraat is een ruime parkeerplaats. U bent van harte welkom vanaf 11.00 uur en we starten omstreeks 12.00 uur. Anders dan bij de ronde van de beide Limburgen hoeft U van te voren niet in te schrijven en houden we ook geen gezamenlijke lunch. Om de eigenaar van de startlocatie te kunnen laten weten hoeveel personen er ongeveer komen zou U dan als U deel wilt nemen aan de rit een mailtje naar pseezink@home.nl willen sturen? Dit is niet verplicht maar wel plezierig als u het doet. U bent los daarvan altijd van harte welkom. Ook wil ik U namens de voorzitter van de Belgisch Limburgse MG club: Jos Laureyn, van harte uitnodigen om het 20 jarig bestaan van hun club mee te vieren. Het complete programma houden ze nog geheim maar omvat een geheel verzorgde dag met ( onder voorbehoud, de organisatie is nog in volle gang) o.a. ontbijt en 3 rondjes rijden op het circuit van Zolder. Een mooie rit met behendigheid proefjes en nog veel meer. Eind augustus zullen alle details op hun website www.mgclublimburg.be bekend gemaakt worden. Pascal Seezink.
Zorgrit 30-08-2014 30-08-2014 van 10:30 tot 17:00 Markt Kerkrade,
Wij danken u alvast voor het meedoen aan de Zorgenrit van dit jaar. Wij verwachten u op zaterdag 30 augustus om 10.30 uur op de markt in Kerkrade waar we samen koffie drinken en kennis maken met de cliënten die deze dag met u mee zullen rijden. Hierbij de kortste route om de markt in Kerkrade te bereiken: U rijdt op de snelweg A76 en volgt op het knooppunt Ten Esschen de N 281 richting Heerlen. Neem na 0.6 km afslag Antwerpseweg richting Heerlen. Blijf deze volgen richting Aken. Neem na 3 kilometer rechts de afrit richting Kerkrade West/Landgraaf. Neem na 0.6 km de eerste afslag op de rotonde Euregioweg, richting Kerkrade West / Landgraaf. Na 0.9 km rechtsaf Heerlenersteenweg. Neem na 1 km op de rotonde de 2de afslag Kaalheidersteenweg. Neem na 0,7 km op de rotonde de 2de afslag Kaalheidersteenweg. Neem na 1,9 km op de rotonde de 2de afslag Wijngracht. Na 350 meter rechtsaf Wijngracht. Na 50 meter linksaf Dr. Kreijenstraat. Negeer de borden en rij de markt op en meld u voor het oude raadhuis nr 1. Voor verdere informatie kunt u mij vinden op guidoummels@kpnmail.nl.
Uitnodiging BBQ rit 24-08-2014 24-08-2014 van 10:00 tot 18:00 Sunset Lounge Beachclub De Weerd, 6041 TK Roermond,
Aankondiging van de BBQ rit die gereden zal worden op 24 augustus. De organisatoren hiervan beloven er weer iets moois van te maken. De start zal zijn om 11.00 uur vanuit Sunset Lounge ~ beachclub ~ De Weerd (nabij nr. 69) 6041 TK Roermond. De kosten hiervoor zijn € 22,00 euro per persoon, dit gelieve over te maken op het bekende rekening nummer NL44ABNA0466639996. U kunt zich aanmelden tot 17 augustus bij Guido Ummels: guidoummels@kpnmail.nl . Als u beiden heeft gedaan bent u verzekerd van deelname.
Octagon tour 24 en 25-05-2014 van 24-05-2014 09:00 tot 25-05-2014 18:00
Openingsrit MG CarClub-Zuid Zondag 23 Maart 2014 23-03-2014 van 10:00 tot 17:00 Clublokaal: Aan de Meule, Schimmerterweg 17 in Beek,
Jolanda en Marcel Bartels nemen de openingsrit van het seizoen voor hun rekening op 23 maart. Met hun geslaagde zweefvlieg act en proviand pukkel in de avondrit van 2013 zijn de verwachtingen hoog. Om 12.00 uur is de briefing en het vertrek. We hopen op goed weer en een grote opkomst.
Wijziging locatie Praatochtend 24-11-2013 van 10:00 tot 15:00 Zaal de Keizer, Markt 14, Meerssen 043-3643919,
Op 24 november komen we weer bij elkaar voor een praatochtend en om het afgelopen jaar samen te evalueren en te plannen voor 2014. Dit uiteraard onder het genot van een lekker drankje. Adreswijziging: Café – zaal de Keizer, Markt 14, 6231 LS MEERSSEN Tel: 043-3643919 / 06-38185889 www.cafedekeizermeerssen.nl
Ronde van beide Limburgen 22 sep 2013 22-09-2013 van 10:00 tot 17:00 Herberg “De Nimrod/ museum “Terug in de tijd” Napoleonsweg 3 6085 NT Horn,
Geachte leden, graag nodigen wij u ook dit jaar uit voor de “Ronde van de beide Limburgen” die wij zoals gebruikelijk weer met onze vrienden van de Belgisch Limburgse M.G. club organiseren. Op zondag 22 september bent u van harte welkom bij: Herberg “De Nimrod/ museum “Terug in de tijd”, Napoleonsweg 3, 6085 NT Horn vanaf 10.00 uur. Briefing om 10.30 uur. Let op: deze herberg / museum ligt aan de N273 achter de kruising met de N280 als u richting Blerick/ Venlo rijdt. Het kan n.l. zijn dat uw navigatiesysteem u de verkeerde kant opstuurt. Voor een korte route beschrijving http://www.museumterugindetijd.nl/inhoud/route.htm. Dit jaar hebben wij als Regio Zuid ervoor gekozen om onze ritten te combineren met iets ludieks / cultureels en hebben wij bij deze rit ervoor gekozen om na een korte rondrit in de omgeving het museum “Terug in de tijd”, dat op hetzelfde adres gevestigd is, te bezoeken. Het museum is het resultaat van jarenlang rommelmarkten en antiek beurzen die de eigenaren bezocht hebben, en zij hebben veel van deze snuisterijen en verzamelobjecten in dit museum bijeen gebracht. Veel van deze nostalgische voorwerpen stammen uit de 50-er en 60-er jaren en geven een goed beeld van hoe het alledaagse leven eruit zag toen de meeste van onze M.G. s nieuw uit de fabriek rolden. Na het museum bezoek gebruiken wij zoals gewoonlijk onze gemeenschappelijke lunch, die bestaat uit: Tomatensoep, Schnitzel met 2 soorten warme saus op tafel gereserveerd, Frites, salades, warme groenten en geb. aardappelen, Verse vruchten met ijs en slagroom. Indien u voorkeur heeft voor een vegetarisch gerecht of als bepaalde dieet eisen van toepassing zijn dan kunt dit bij inschrijving kenbaar maken. De organisatoren nemen dan contact met u op om uw specifieke wensen te bespreken en voor u in te vullen. In verband met kosten voor routeboek, rallyplaat, museumbezoek en lunch bedragen de kosten voor deelname aan dit evenement Euro 50,- per equipe (2 pers). Uw inschrijving is definitief na overmaking van het bedrag naar bankrekeningnummer 466639996 Iban: NL44ABNA0466639996 t.n.v. MG Car Club Regio Zuid. U kunt zich inschrijven tot dinsdag 17 september aanstaande. De organisatie van deze onvergetelijke dag is in handen van Pascal Seezink, Jos Laureyn, Fernand Snyckers en Geert Strobbe. Wij hopen u op 22 september te mogen begroeten! Namens Regio Zuid, Pascal Seezink ( email: pseezink@home.nl)
Ronde van beide Limburgen 22-09-2013 00:00
Op 22 september begeven wij ons in de beide Limburgen voor een mooie rit en dat is dan tevens de laatste MG rit voor dit jaar
Zorgrit 7 sep 2013 07-09-2013 van 10:30 tot 17:00 Radar aan de Ons Limburgstraat 66 Kerkrade.,
Op zaterdag 7 september staat de Zorgenrit op onze clubagenda. Wie deze rit al eens meegemaakt heeft, weet dat deze anders is dan andere ritten: we laten onze co-piloten thuis en maken zo plaats voor iemand die niet in de fortuinlijke situatie is waarin wij ons bevinden. Zo bezorgen wij deze mensen, en de chauffeurs, een onvergetelijke dag! Het goede doel van dit jaar is de Stichting Radar (www.radar.org), die mensen met een (verstandelijke) beperking onder meer ondersteunt op het gebied van wonen en werken en persoonlijke ontwikkeling. Start- en finishlocatie is bij Radar aan de Ons Limburgstraat 66 in Kerkrade. Tussen 10.30 en 10.45 uur verzamelen wij ons om de cliënten kennis te laten maken met onze mooie wagens. Daarna volgt een korte instructie door de Euro Motard Service. Deze professionele verkeersregelaars hebben ons vorig jaar al begeleid op hun motoren, zodat chauffeur en bijrijder optimaal kunnen genieten van de rit. Zij navigeren voor ons en houden de wegen vrij. Na een korte tussenstop in Epen zal de rit ook weer in Kerkrade eindigen. Deelnemende chauffeurs zijn van harte uitgenodigd om aansluitend van het door Radar beschikbaar gestelde buffet gebruik te maken. De cliënten van Radar verheugen zich al zeer op deze dag. Wie nog interesse heeft om mee te rijden, kan zich opgeven bij Guido Ummels: guidoummels @ online.nl of 06-26758072, Torsten Faruhn & Guido Ummels.
Tijdige inschrijving en betaling deelname BBQ rit 25 augustus 2013 25-08-2013 van 10:00 tot 19:00 Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, Nederweert.,
In het artikel in het nieuwsblad is de einddatum voor inschrijving en betaling niet vermeld. We verzoeken alle deelnemers om dit zo vroeg mogelijk en in ieder geval voor de datum van 11 augustus 2013 te doen! Dit in verband met organisatie en bestellingen. We rekenen op deelname van veel Regio Zuid leden gezien het feestelijke karakter in deze rit. Aarzel niet: schrijf je NU in! Anca en Jos van de Kerkhof
Bbq/kaasrit 25 augustus: inschrijven voor 11 augustus 2013 25-08-2013 van 10:00 tot 19:00 Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, Nederweert.,
Van harte nodigen we onze leden van regio zuid uit voor de BBQ / kaas rit op zondag 25 augustus. Een rit met een grote verrassing. Wat? Dat ontdek je als je er bij bent! We rekenen op een grote opkomst van onze leden zuid. Lieve leden uit de andere regio’s: jullie zijn altijd van harte welkom, echter deze keer nodigen we bewust alleen onze leden uit regio zuid uit. Gestart wordt bij de Daatjeshoeve. Welkom vanaf 10.00 uur. Briefing om 11.00 uur. De route is dit keer niet te lang en weer typisch een “Jos van de Kerkhof route” zoals Onno de Bock telkens pleegt te zeggen. Als je nog niet weet wat dat betekent dan moet je er zeker bij zijn. Een mooie attractie is in de route opgenomen: een bezoek aan een “orchideeën museum”, waarin erg veel heel bijzondere orchideeën. Er zijn er ook te koop. In een grote weide kunnen we onze auto’s kwijt en op het terras kan koffie e.d. gedronken worden. We willen graag dat iedereen op tijd aankomt op de eindlocatie: in de tuin van Anca en Jos van de Kerkhof. Daar vindt de BBQ en kaasproeverij plaats. En worden jullie met nog een attractie verrast. Die mag en wil je niet missen. Kom op tijd terug van je vakantie. We gaan er een echt feestje van maken. Zorg dat je daarvoor “in the mood” bent. We rekenen op een mooi en warm MG Zomerfeest. Dus leden van regio Zuid: ben van de partij!! Nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Een mooie gelegenheid om in ontspannen sfeer kennis te maken en in de club opgenomen te worden. Startlocatie: Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, Nederweert. Aanmelden op naam en met lidmaatschap nr. via info@josvdkerkhof.nl en overmaken van € 10,00 per persoon voor BBQ op reknr.: 46 66 39 996. Je bent pas ingeschreven als je beiden hebt gedaan voor 11 augustus 2013! Anca en Jos van de Kerkhof
Avondrit 27 juli 2013 27-07-2013 van 18:00 tot 23:30 startlocatie: Eerste Limburgse Zweefvliegclub,Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld ,
Op onze praatochtend aan het begin van een nieuw MG jaar hebben we besloten dat de ritten wat " uitdagender" zouden moeten. Met een verrassingselement zodat de leden onderweg iets kunnen doen of juist niet, iets kunnen bezoeken of zelfs iets actiefs kunnen doen. Ook werd er besloten dat we wel een avondrit wilden, maar niet in het donker. Daar hebben we wat op gevonden en daarom nodigen wij jullie uit voor de avondrit op 27 juli. We verzamelen om 18.00 uur bij: de Eerste Limburgse Zweefvliegclub, Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld. Daar krijgen jullie de briefing en verdere uitleg. De rit rijden we als het nog licht is en jullie de omgeving goed in je op kunnen nemen. Het verrassingselement gaan we nog niet verklappen, maar het wordt wel erg leuk! Laat je verrassen en rij mee met deze avondrit. We hopen dat jullie met veel zullen deelnemen! Marcel en Jolanda Bartels.
Landelijke toer en puzzelrit 14-07-2013 van 11:00 tot 17:00 startlocatie Gasterij “de Biesenhof”Biesenweg 1, 6164 RA Geleen ,
Op 14 juli staat de landelijke rit op de agenda. U bent van harte welkom vanaf 11.00 uur waarna we starten omstreeks 12.00 uur. Voor de competitieven onder ons is de tocht uitgezet volgens het bolletje pijltje systeem inclusief een spel van 10 (of meer) vergissingen. Eindlocatie: Hoeve Hoogcruts & D’n Auwe Kooijestal Hoogcruts 7, 6255 NS Noorbeek. Deze dag nemen we u mee naar de zuidelijk gelegen Belgische Voerstreek. De Voerstreek (provincie Limburg/Vlaanderen) groepeert zes kleine dorpjes die ten zuiden van Limburg tegen de Belgisch Nederlandse grens geplakt liggen. In 1976 werden deze tot één fusiegemeente samengevoegd onder de naam “Voeren”. In “Voeren” kun je nog met recht en reden spreken van een vreedzame, ongerepte en natuurlijke leefomgeving. De lucht is er zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Het is een waar paradijs voor de wandelaar, fietser of klassiekerliefhebber. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker. Wie van natuur, rust, sociaal contact, gezond eten, ontspanning en een fantastische toertocht houdt, die zal de rit door de Voerstreek beslist als een ‘unicum’ in Vlaanderen ervaren.
Limburg Brabant route 23-06-2013 van 11:00 tot 16:00 Café Restaurant Roelanzia Lovinckplein 2 5813 CC Ysselsteyn. www.roelanzia.nl,
Op 23 juni is de regio Brabant aan de beurt om een Limburg Brabant route te maken die door beide provincies zal gaan. In 2012 was er de eerste interregionale tourrit van beide regio’s. Die rit werd uitgezet door Jos van de Kerkhof, regiocoördinator van Regio Zuid. Voor dit jaar is Oost Brabant aan zet. Hendrik van Schijndel en Tonia Verhoof hebben deze uitdaging opgepakt en een mooie rit in het grensgebied van beide provincies uitgezet. De start is bij de provinciegrens in Ysselsteyn. Zij sturen ons door het typische natte maar mooie gebied van de Peel. Onderweg worden we nog verrast met een mooie wandellocatie bij het Vivara bezoekerscentrum in Vierlingsbeek met o.a. een prachtige vogeltuin die gratis bezocht kan worden. www.vivara.nl Voor dit bezoek heeft u voldoende tijd want de lengte van de totale tourrit is niet meer dan +/- 80 km. Om alles nadien nog eens te overdenken eindigen we natuurlijk weer ergens op een leuk terras. Start 13.00 uur Café Restaurant Roelanzia Lovinckplein 2 5813 CC Ysselsteyn. Ontvangst vanaf 11.00 uur. www.roelanzia.nl
Weekend driedaagse Duitse Eifel van 31-05-2013 09:00 tot 02-06-2013 18:00 start locatie Aan de Meule,
Dit jaar gaan wij met ons jaarlijks weekendje weg naar de Vulkaaneifel, Dit weekend vindt plaats van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2013. Het belooft weer een gezellig en boeiend weekend te worden met een goed gevuld programma. We starten op vrijdag om 09.00 uur bij ons clublokaal Aan de Meule. En inmiddels is het hotel waar we verblijven ook bekend: het knusse hotel Mausefalle, waar u in de adembenemende natuur kunt genieten van het landschap. Zie voor meer informatie hun website : www.mausefalle-neroth.de .
Euregiorit 28-04-2013 van 10:00 tot 15:00 startlocatie Aan de Meule,
Op zondag 28 april gaan we onze 2e rit van dit MG jaar rijden. Na de openingsrit van vorige maand hebben we allemaal even de tijd gehad om ons plekje in de MG weer helemaal te vinden en klaar te zijn voor deze rit. Omdat het de "Euregio" rit is blijven we niet alleen in ons eigen kikker landje, maar gaan we de grens over! Gelukkig hoeven we geen vreemde valuta mee te nemen, want we blijven in de euro zone. De verrassing, welke in deze rit verwerkt wordt, heeft op het moment van dit schrijven nog niet helemaal zijn vaste vorm aangenomen. Dus blijft het met recht een verrassing! Wel is het beginpunt en zijn de begin en eind tijden bekend. We starten op ons eigen bekende adres Aan de Meule. Verzamelen vanaf 10.00 uur en na de briefing vertrekken we uiterlijk om 11.00 uur. Verwachtte eindtijd zal rond 15.00 uur zijn en is op hetzelfde adres. Daarna kunnen we nog gezellig, onder het genot van een drankje en/of een hapje, nakletsen hoe de rit is geweest en welke mooie en leuke dingen we onderweg gezien of gedaan hebben.
Alternatief Programma 28-04-2013 00:00 Lelystad Midland Circuit,
Op 28 april hebben we onze Euregiorit gepland. Tegelijkertijd is er die dag voor sportievelingen onder ons de gelegenheid om de MG sportief te gebruiken. Die dag kan er geracet worden op het Midland Circuit in Lelystad. De landelijke MGCarClub heeft de hele dag het circuit tot haar beschikking, waardoor er 's ochtends en 's middags verschillende parkoersen gereden kunnen worden. Deze parkoersen worden uitgezet op zowel de ovals als het tussenliggende banenstelsel, terwijl pylonnen ervoor zorgen dat de snelheid niet te hoog oploopt. Het starten en de tijdwaarneming wordt verzorgd door het team Wimedo. Het is uitsluitend een race tegen de klok, waar het op een combinatie van snelheid en behendigheid aankomt. Mocht een van onze leden hier naar toe willen raadpleeg dan voor meer informatie de uitgebreide uitnodiging elders op deze website.
Nieuwjaarsborrel 20-01-2013 van 10:00 tot 14:00 Aan de Meule Beek,
Op 20 januari 2013 proosten we op een nieuw MG seizoen op onze vaste locatie. We rekenen op een grote opkomst. Vanaf 10.00 uur zijn jullie welkom.

21 januari 2018 Nieuwjaarborrel Regio Zuid

Nieuwjaarsborrel Regio Zuid op 21 januari 2018, inloop vanaf 10.00 uur, start om 11.00 uur. Van harte welkom, vooral ook nieuwe leden. Benut de kans om met velen van ons kennis te maken. We verwachten wederom een grote opkomst! Het Regioteam
Wanneer 21-01-2018
van 10:00 tot 15:00
Waar Aan de Meule, Schimmerterweg 17 Beek
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Regio Zuid. 25 maart 2018 Openingsrit

Op 25 maart rijden we de Openingsrit. Deze wordt verzorgd door Jan Lenders en Jos Aarts. Jan en Jos hebben al een staat van dienst. We kunnen dus ongetwijfeld vooruitkijken naar een aantrekkelijke rit.
Wanneer 25-03-2018
van 10:00 tot 18:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

22 april 2018 Limburg Brabant rit

Seizoen 2018 is regio Zuid weer aan de beurt om de interregionale Brabant Limburg rit uit te zetten. Die staat gepland op 22 april. Start en eindpunt is wandel – en fiets café de Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34, 6031 LE Nederweert, gelegen in het buitengebied van Weert- Laar. We verwelkomen jullie graag vanaf 10.15 / 10.30 uur zodat de briefing uiterlijk 11.00 uur kan plaatsvinden. We hebben een mooie route uitgezet die twee keer kort België raakt, de eerste keer om het Trappistenklooster van de Achelse Kluis aan te doen ( alcoholische zegening van je MG), die een stuk door aantrekkelijk Brabants land gaat via Budel, Gastel, Soerendonk, prachtig Leende Strijp, Leende en Sterksel, om daarna via mooie wegen rondom Weert en kort via België naar pittoresk Thorn en de kapel Onder de Linden te gaan ( kaarsje voor het welbevinden van je MG en haar inzittenden). Onderweg doen we dorpen als Laar, Tungelroy, Neeritter, Ittervoort, Hunsel, Ell en Swartbroek aan. We hebben gekozen voor een royale rit van ongeveer 130 km die langs vele terrassen gaat zodat onderweg onder het genot van een drankje of een hapje ook nog eens volop genoten kan worden van al die mooie passerende MG’s. Om de ontvangende horeca een indicatie te geven over het aantal te verwachten deelnemers zodat ze voldoende Weerter vlaai in huis hebben en om voldoende routeboeken gekopieerd te hebben, verzoeken we je om uiterlijk op 19 april via aanmeldingregiozuid@gmail.com te melden dat je mee rijdt. We hopen op een grote opkomst. Tot 22 april in het Weerter Land! Anca en Jos van de Kerkhof
Wanneer 22-04-2018
van 10:00 tot 18:00
Waar Daatjeshoeve Heugterbroekdijk 34, 6031, LE Nederweert
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

19 mei 2018 Avondrit

Wanneer 19-05-2018
van 17:00 tot 23:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

10 juni Landelijke rit

Landelijke rit 10 juni ofwel de Tripple Limburg-rit Eric Lormans heeft wederom de landelijke rit voor zijn rekening genomen. De landelijke rit krijgt dit jaar de toepasselijke naam de Tripple Limburgrit. Buiten dat de start en het eindpunt in Limburg ligt, ligt het ook in het uiterste punt in Limburg. Via allerlei leuke weggetjes door diverse mooie plaatsjes steken wij de grens over naar onze zuiderburen. Na een stukje Vlaanderen doen we deze keer ook Wallonië aan. Op de terugweg staan wij even stil bij de ‘gevallenen’ uit de Tweede Wereldoorlog. Na ” Parle Vous”, keren we terug naar De Dwaze Herder in Gronsveld. Routetip! Vergeet uw Frans woordenboek niet. Samenkomst vanaf 11:00 uur, Riders briefing & start 12:00 uur. Startpunt en eindpunt: Brasserie ‘De dwaze herder’, Slakweg 5 6228 NB Maastricht.
Wanneer 10-06-2018
van 11:00 tot 17:00
Waar De Dwaze Herder Slakweg 5 6228 NB Maastricht.
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

22 23 en 24 juni 2018 Driedaagse weekend

Alle deelnemende leden aan de driedaagse naar Vianden in Luxemburg wensen wij veel plezier toe aan de heenreis naar Vianden en de terugreis naar Gronsveld en aan de zaterdagtour door Luxemburg. We wensen alle deelnemers uiteraard een behouden thuiskomst toe. Het regioteam.
Wanneer 22-06-2018 09:00 tot
24-06-2018 18:00
Waar De Dwaze Herder Slakweg 5 6228 NB Maastricht.
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

26 augustus 2018 BBQ rit

Traditiegetrouw staat aan het einde van de vakantieperiode onze Barbecue Rit op het programma. Lekker bijpraten na de vakantie onder (hopelijk) zonnige omstandigheden met een lekker hapje en een drankje. Dit jaar staat deze rit gepland op zondag 26 augustus. Startpunt is de mooi landelijk gelegen Daatjeshoeve aan de Heugterbroekdijk 34 in Nederweert. aankomst tussen 10 en 11 uur, briefing om 11 uur en start. Vanuit Daatjeshoeve wordt het Land van Weert verkend aan de hand van een mooie route. Eindpunt is de tuin van familie Van de Kerkhof waar een uitgebreide barbecue klaar staat. Iedereen krijgt bonnetjes voor het vlees en krijgt de mogelijkheid om zelf lekker aan de slag te gaan met het grillen van het vlees, zoals besproken op de nieuwjaarsborrel. We genieten dan van een lekker stukje vlees, diverse sauzen en salades, koude schotel en koele drank. Voor de Barbecue Rit is inschrijven verplicht. Aanmelden kan via het e-mailadres aanmeldingregiozuid@gmail.com De kosten voor deelname bedragen € 22,50 per persoon. De mail met aanmelding en het verschuldigde bedrag dienen binnen te zijn vóór zondag 19 augustus. Het geld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL44 ABNA 0466 6399 96, tnv MGCC Regio Zuid ovv Barbecue Rit 2018. Groet, Torsten Faruhn & Enny Essers
Wanneer 26-08-2018
van 10:00 tot 18:00
Waar Daatjeshoeve Heugterbroekdijk 34, 6031, LE Nederweert
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

23 september 2018 Midden Limburg rit

Zondag 23 september is weer de jaarlijkse afsluiter van regio-zuid; de Midden-Limburg rit. Vanuit onze startlocatie “De Hompesche Molen” Molendijk 6 te Stevensweert gaat de route dit jaar door het mooie Nederlandse en Duitse landschap. Ook dit jaar is er weer een prachtig rallybord waarbij nu is gekozen voor tekeningen van de MG-A’s! Deelname kan middels inschrijving tot 15 september en bedraagt € 12,50 per equipe, voor degene die alleen rijdt is het bedrag € 6,25. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met een heerlijk stukje Limburgse vlaai en het prachtige rallybord als herinnering aan deze dag. Voor elke deelnemende MG hebben wij nog een leuke herinnering aan deze dag! U bent welkom vanaf 11.00 uur, de briefing en start zijn rond 12.00 uur. De inschrijving is pas definitief als uw betaling binnen is op rekeningnummer: NL44ABNA 0466 6399 96 t.n.v MG Car Club Regio Zuid onder vermelding van: Midden-Limburg Rit 2018. Wij zien jullie graag 23 september! Bart en Jacqueline van Gils
Wanneer 23-09-2018
van 11:00 tot 17:00
Waar “De Hompesche Molen” Molendijk 6 te Stevensweert
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

25 november 2018 Praatochtend

Onze jaarlijkse praatochtend is op zondag 25 november 2018. We hebben als locatie gekozen voor Brasserie Steinerbos, Steinerbos 1, 6171 AL Stein. De inloop is vanaf 10.30 uur en we beginnen om 11.00 uur. We kijken terug op het jaar en evalueren de ritten. Indien jullie ideeën hebben voor een andere invulling van de ritten dan horen we graag. Ook leden die zelf graag een rit willen uitzetten zijn van harte welkom en zullen begeleid en geholpen worden met het uitzetten. We nodigen iedereen uit om na te denken over wat goed is gegaan en waar we in kunnen verbeteren. We staan open voor jullie ideeën en suggesties. Ook willen we de BBQ nieuwe stijl evalueren. Is dit goed bevallen, willen jullie dit voor het komende jaar op dezelfde manier? Of andere suggesties? We hopen dat we een grote opkomst krijgen. We doen het tenslotte voor de club en met de club. Meld je aan zodat we weten hoeveel leden we kunnen verwachten en we dat kunnen doorgeven aan Brasserie Steinerbos: aanmelden via de mail: aanmeldingregiozuid@gmail.com Jullie regioteam.
Wanneer 25-11-2018
van 10:30 tot 14:00
Waar Brasserie Steinerbos, Steinerbos 1, 6171 AL Stein
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

15 december 2018 Annual Dinner

De zomer heeft zich van zijn beste kant laten zien; er kwam maar geen einde aan! Maar het einde van het jaar 2018 nadert nu toch met rasse schreden. En ook al zijn de temperaturen nog zomers, de tijd is gekomen om het Annual Dinner van onze club te organiseren. Een taak die wij namens het Regioteam van onze club met plezier op ons genomen hebben. Dit jaar zijn wij op zaterdag 15 december te gast in restaurant Sofa in Maastricht. Mooi gelegen bij kasteel Hoogenweerth aan de Pietersplas in Maastricht. (Hoge Weerd 6). Een prachtige locatie met een sfeervolle ambiance. We worden tussen 18.30 en 19.00 uur door gastvrouw Evelyne ontvangen met een glas prosecco. Een alcoholvrij drankje is uiteraard ook beschikbaar. Rond 19.00 uur gaan we aan tafel. De chef-kok zal ons met een culinair 3-gangen diner verrassen. Het voorgerecht bestaat uit vis, het hoofdgerecht uit vlees en bij het nagerecht kunnen we kiezen uit een zoet dessert of een hartig kaasplankje. Dieet- en andere wensen kunnen ter plekke doorgegeven worden. Het is niet nodig dit vooraf te melden. De keukenstaf zal ervoor zorgen dat iedereen deze avond verwend wordt. De kosten voor dit 3-gangen menu zijn 33 euro per persoon. Dit is exclusief drank. Zoals gebruikelijk zullen de drankjes per persoon/stel bijgehouden worden en kunnen deze kosten op het einde van de avond in het restaurant voldaan worden. Het bestuur van onze club neemt de kosten van het welkomst aperitiefje voor haar rekening. Wil je voor 10 december a.s. doorgeven als je deelneemt aan het Annual Dinner? Dit kan door een mail te sturen naar aanmeldingregiozuid@gmail.com en het verschuldigde bedrag van 33 euro per persoon over te maken op NL 44 ABNA 0466 6399 96 o.v.v. Annual Dinner 2018 + naam + aantal personen. We hopen veel clubleden op zaterdag 15 december in Maastricht te kunnen ontmoeten. Namens het Regioteam van de MG Car Club Zuid Frans en Yolanda Kooiman
Wanneer 15-12-2018
van 18:30 tot 23:00
Waar Kasteel Hoogenweerth, Hoge Weerd 6, Maastricht
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal
This is Sliced Diazo Plone Theme