Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Dansen en Sjansen bij Garage van Eendenburg 4 maart 2017

Een geweldige avond met 2 workshops voor zowel de dames en de heren. Daarna hadden wij een optrede van The Raveons. The Raveons waren in de jaren 60 "wereldberoemd" in Brielle, Helllevoetsluis en omstreken, en ze spelen de muziek uit de jaren 60 en 70.

Dansen en Sjansen

Vroeger zeiden we in “Utereg” altijd op zaterdag “Daaansen bij Jaaaansen”, maar dat ging gisteren niet op, we gingen dansen bij At en Marja in Den Briel.

De gehele familie (Marja, Petra, Edwin en At) had zijn uiterste best gedaan om de showroom (voor auto’s) te verbouwen in een gezellige feestzaal.

En gezegd mag worden dat ze hier aardig in geslaagd zijn.

Onthaal met een kopje koffie met gebak en in de loop van de avond een band, “The Raveons” voor de muziek en een drankje en hapje voor het natje en droogje.

Zo’n 55 leden waren op het festijn afgekomen, want er werd niet alleen wat voor de mannen georganiseerd maar ook voor onze “lieverdjes”, de dames.

Om klokslag 8 uur opende Roel de avond en werden de bokken van de geiten gescheiden, op één geit na, die mengde zich tussen de bokken, en mag in de loop van deze week een auto poetsen, die van Wim.

De bokken en één geit kregen een uitleg over poetsmiddelen door Sacha Schuiveling vergezeld van zijn dochter, van het merk “Autoglym”. Hij vertelde ons op vakkundige wijze hoe we onze MG-tjes moeten poetsen. Bij andere merken mag dat natuurlijk ook. Ook gaf hij een demonstratie.

De “geiten” inmiddels hadden hun eigen programma. Zij konden een uil, een vlinder of een spiegel mozaïeken onderleiding van Monique Zoutewelle van “Creatief workshop en kinderfeestjes enz. zelfgemaakt”.

En het resultaat mocht er zijn, Ik heb heel aardige kunststukjes gezien.

Na de activiteiten was het tijd voor een drankje, we werden bediend door de kleinzonen van At en Marja.

 

“The Raveons “zetten in met muziek uit de zestiger jaren, allemaal bekende nummers, die we ook soms uit volle borst meezongen. Na een aanvankelijk aarzelend begin op de dansvloer, kwam men toch uiteindelijk los en werd er volop gedanst. Na afloop werd er met z’n allen even opgeruimd en de auto’s konden weer in de showroom.

De foto’s zijn van Roel en Willemijn het verhaaltje van ondergetekende, die toch nog even de aandacht wil vestigen op de eerstkomende rit. “de BIKKELRIT”.

Een rit bestaande uit 2 delen nl. een route beschrijving en een Kaartleesrit in 2 delen, grensbenadering en pijlenrit, Joop en ik hopen op een grote opkomst want het is een mooie rit, niet al te moeilijk en door mooi terrein op Voorne-Putten.

Groetjes, Wim Arends

AutoGlym met steentjes, uilen, spiegeltjes en bovendien:

de Famous RAVEONS

Op zaterdag 4 maart werd de MG car club Regio West wederom gastvrij ontvangen door Marja en At van Eendenburg en Petra en Edwin Vermaat.

De dames gingen aan de slag met allerlei steentjes, spiegeltjes etc. om hun creativiteit te laten zien. Het resultaat mocht er zijn.

De heren met enkele minder creatieve dames mochten gaan luisteren naar de uitleg en demonstratie van allerlei producten van het natuurlijk Engelse merk

AUTOGLYM

De firma A-WAX hield een enthousiast praatje over de vele producten van AutoGlym waarna sommige producten werden toegepast op een TF die het wel nodig had. Dit met een heel goed resultaat, jammer voor de eigenaar van deze TF dat het alleen bleef bij het linker gedeelte van de ‘koffer’bak.

Roel vertelde enthousiast dat hij een tot twee keer per jaar aan het kleien was, hetgeen enige hilariteit gaf daar de meeste van de aanwezigen dit elke dag doen. Gelukkig werd Roel zijn kleien verder besproken en bleek het te maken te hebben met een super glad krasvrij lakwerk. Vandaar dat de modderbaden ook zo’n succes hebben.

Hierna was het aan de beurt voor de RAVEONS met grandioze muziek uit onze jeugdjaren. Voetjes van de vloer ging in het begin wat moeizaam maar bij de laatste paar nummers was de dansvloer goed gevuld.

Marja en At, Petra en Edwin, Raveons, mevrouw van de steentjes en meneer A-Wax dank voor een gezellige avond.

Het motto van deze avond is geworden:

BETER “ RIJEN ”  DAN KLEIEN

Leendert & Loes van Reeven

This is Sliced Diazo Plone Theme