Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Paaseitjes rit 2e Paasdag 17 april 2017

Ná een week het weer goed in de gaten te hebben gehouden was na veel regen eindelijk een dag met zon. Tweede Paasdag noteerde een 7 volgens 'onze" Roel Pelleboer koud met 10 graden. noordelijke harde wind, maar wel zonnig. Er kwamen 35 deelnemers naar Hoek van Holland om met een zakje chocolade eitjes te starten aan een rit van circa 100 kilometer.

Voor de film van deze rit klik hier!

 

PAASEITJES RIT

Een rit uitgezet door Henk van Deventer en Ad Stuurman.

Met als traktatie een zakje paaseitjes voor onderweg.

De rit kon verreden worden met behulp van een routebeschrijving, maar ook op de Tom2 en Garmin  als een GPX ( voor de Garmin) of ITN ( voor de Tom2) bestand. Beide manieren waren voortreffelijk geregeld.

Omdat Pinet en ik voor de eerste keer de route hadden gedownload op de Tom2, gebruikten we de routebeschrijving daarnaast, maar na een aantal kilometers was die niet meer nodig, zo zuiver werd de route weergegeven op de navi.

Er heerste in het Unicum Waterweg een gezellige drukte en na elven kwamen er steeds meer leden binnen. Uiteindelijk hebben zich 35 equipes gemeld.

Na de gebruikelijke opening door Roel, werd het woord gegeven aan Henk van Deventer, die na enige uitleg het startschot gaf voor deze paaseitjes rit. De route voerde ons door het Westland, naar Den Haag. Daarvandaan dachten we in Wassenaar even op bezoek te gaan bij de koning en koningin, maar die hadden de koffie niet klaar, dus zijn we maar doorgereden. Ja, jammer voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en de kinderen, want dan hadden zij eens goed onze “Oldtimertjes” kunnen bekijken. Gemiste Kans.

Het weer viel ons tot nu toe niet tegen. Er stond wel wat wind, en het was aan de frisse kant, maar met het kapje op was het best te doen in de MG. De boulevard van Katwijk aan Zee, was de kentering van de rit, via Valkenburg, Leiden en Voorschoten, reden we richting Rijswijk.

Onderweg nog wel even gestopt voor een “bakkie” in een ouderwetse bollenschuur.

Langs de Vliet was het een gehobbel van jewelste, hobbel op hobbel af, Nederland, het land van rotondes en wegverhogingen en opstakels.

Daarna kwam het mooie gedeelte langs Schipluiden en de Oost- en Westgaag, naar Hoek van Holland. Op de Hoekse Baan dacht ik dat er wat aan de MG mankeerde, het bleek een recyclinglucht te zijn van een bedrijf langs deze weg, wat een stank. Het einde van de route was in zicht, nog een drankje ter afsluiting en sommigen gingen nog even een vorkje prikken, als afsluiting van de dag.

Henk en Ad bedankt voor de gezelligheid.

Groetjes van Wim & Pinet Arends

Paaseitjes rit 17 april 2017

Dit jaar gelukkig weer geen woonboulevard kunnen bezoeken op 2-de Paasdag omdat de MG naar Hoek van Holland moest. Een ‘UNICUM’ deze Paasrit, daar we geen Haas hebben gezien.

Rond 10.30 uur het dakje eraf en het was prima te doen in de garage. Gelukkig bleek ook op weg naar H.v.H. dat open rijden heel goed kon en het grote pluspunt van open rijden is dat je geen ‘gekke’ geluiden hoort.

Zo rond een uur of half een mochten wij, 33 equipes, na het praatje van Roel en de uitleg van Henk (v. D.) de routebeschrijving en een  Paastraktatie in ontvangst nemen. Na een vreemde Miss Piggy gevuld te hebben werden de bolides gestart en weg waren wij.

Via de westkant van het Westland naar Kijkduin, langs de cricketvelden van Quick en HBS dwars door Den Haag naar Wassenaar. Ik heb het vermoeden dat Henk en Ad heel vroeg zijn opgestaan om ervoor te zorgen dat al die vlaggen voor ons goed aan het wapperen waren. Na wat kleine pandjes gezien te hebben, door het ex Vliegtuigkamp Valkenburg en maakten wij ons op voor een rondje Katwijk.

Op de boulevard was het goed druk wat ook bleek daar er nog maar 35 parkeerplaatsen vrij waren in de nieuwe, zeer grote parkeergarage. Ineens waren wij weer in de vertrouwde omgeving van Rijnmond, althans volgens een straatnaam boord.

Een rotonde welke wij via de linkerbaan over moesten gaf wat problemen bij het tellen tot 2, maar even draaien bij de Soldaat van Oranje en via de Katwijkse vissers Ouwehand en Parlevliet & van der Plas, naar de Veursestraatweg. Verder langs de Vliet naar Delft, hier even gezwaaid naar de sociëteit Phoenix, waar je een lekker biertje kan drinken. Heel snel hierna waren wij via den Hoorn, Schipluiden, een wegversmalling een driesprong bij de Viersprong.

Ad en Henk, hartelijk dank voor het uitzetten van deze rit in een, voor de meeste onder ons, redelijk onbekend gebied.

Leendert & Loes van Reeven

Paaseitjesrit  17 april

2e Paasdag 2017 wisten zo’n 33 equipes uit zowel de beginnerscategorie als de Senior League, de toch wel onheilspellende weersberichten te trotseren, om zich ruim voor 12 uur te melden aan de start bij restaurant Unicum aan de Waterweg te Hoek van Holland. Behalve een papieren route was er ook een elektronische versie middels Tyre-systematic rond gemaild. Helaas miste uw scribent  deze moderne manier van wegwijzen. Al snel kwamen we er achter hoe je een stoet  MG’s,  3½ uur en 105 km kunt bezig houden in deze “Hoek van Nederland”.
Een naamswijziging  van deze rit naar “Urban Drive” zou dan ook niet geheel
onlogisch zijn.  Een licht gevoel van discriminatie bekroop ons als wij telkens veel langer voor het rode stoplicht stonden dan de tijd die vergund was aan de auto’s vanuit tegengestelde en zijwaartse richtingen!!!
Ik heb overigens vaak gezegd, dat het wel eens aardig zou zijn, om een routetocht door stedelijk gebied te maken, bv. op een “stille” zondagochtend  door het centrum van Rotterdam. Nou de overtreffende trap daarvan mochten we beleven met een redelijk drukke tocht vanuit ’s–Gravenzande en vervolgens parallel aan de langste straat van Nederland,         ( Laan van Meerdervoort ) t.w. langs de Michiel Vrijenhoeklaan , de Sportlaan, de Pres. Kennedylaan met links het Museon, het World Forum en het Internationale Hof van Justitie.

Maar nu genoeg toeristische reclame, door naar  het Wassenaar van onze koninklijke familie  via de onder tunnelde Waalsdorperweg. (Helaas) we konden geen glimp van ze opvangen. Wel  ontwaarden we een glimp van de hangar waar nu al jaren lang met succes, de musical “Soldaat van Oranje“ wordt opgevoerd. Het einde van de Katwijkse Boulevard bleek het keerpunt van de rit te zijn. Met een zon overgoten rit ( iedereen krijgt het weer dat hij verdient) langs Leiden – Voorschoten – Leidschendam – en Rijswijk, met historische panden, buitens en landhuizen aan weerszijden van een eeuwen oude route, belandden we, te midden van de “Big Dig “in het Delftse NS-tracé. In een moment van  onoplettendheid, miste ik het bord verboden voor alle verkeer  en was ik de enige verkeersdeelnemer op de tram- en bus- baan. Gelukkig kon ik na 20 m mijn misstap herstellen. (zonder schade aan te richten)
Met een vruchteloze  poging om in Restaurant  “Op Hodenpijl” (voormalige kerk ter hoogte van Schipluiden) nog een terrasje te pikken ( gesloten), kwamen we toch voldaan over de finish bij “de Viersprong” in ‘s-Gravenzande. De omissie van een theepauze hebben we hier alsnog goed gemaakt op het terras.


Met dank aan Roel voor de verstrekte royalty’s voor het schrijven van dit stukje en
Ad Stuurman en  Henk van Deventer, voor het gedetailleerd uitzetten Wat toch elke keer weer een Hell of a job is, kunnen we omzien naar een geslaagde 2e paasdag en uitzien naar de volgende MG gebeurtenis.

Evert & Henny Reedijk ( lid 910182 )

 

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme