Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Nachtrit 28 oktober 2017

De Nachtrit is een speciale rit, dat een ander publiek trekt dan de "normale" ritten overdag. Wat overdag makkelijk van een afstand te zien is wordt een uitdaging in de nacht.

Donker, nacht, geen regen en veel wind.

 

Bij het Hotel in Sassenheim was het een drukte van jewelste. Niet alleen vanwege het feit dat de MGCC daar de aftrap en aankomst van de nachtrit had, maar ook omdat het er erg druk was met gasten en eters.

19 equipes hadden zich aangemeld.

Om kwart voor acht gaf Roel de aftrap en stelde ons tevens een nieuw lid voor: Robert Douma en zoon Thomas. Daarna gaf hij het woord aan de uitzetters, Mark Albers en Robin Konings, winnaars van vorig jaar, die in een korte briefing ons vertelde wat ons stond te wachten.

Het weer was zodanig dat we besloten om open te rijden, wel de pet op, anders waren we de schaarse haren kwijt, zoveel wind stond er. En er waren extra punten te verdienen voor diegenen, die met een MG waren en open reden.

Mark en Robin hadden voor een lange vragenlijst gezorgd, allemaal items die we onderweg tegen konden komen. De route leidde ons naar alle dorpjes en plaatsen in de omgeving, Sassenheim, De Zilk, Noordwijk binnen en Noordwijk aan zee, Katwijk, Wassenaar en Valkenburg. Zo ook via de boulevards van Katwijk en Noordwijk, daar waar de wind het hardst was.

In Wassenaar reden we naar de Wassenaarse Slag. Dat is een soort van “Cul de Sac”. Een uitdrukking die uit het Frans komt, maar ook in Engels sprekende landen wordt gebruikt. Het is zoiets als een doodlopende weg met aan het eind een keerlus.

Toch begon de tijd te dringen op het laatst en moesten wij nog voortmaken om om 23.00 terug te zijn in het hotel.

De winnaars waren Rene en Amber Roelofs, gefeliciteerd, zij kregen de beker en mogen de nachtrit volgend jaar als beloning uitzetten.

Jacques en Jopie Ophorst uit Oost Brabant werden verdienstelijk 2e.

De ladiescup en 3e prijs was voor Charlotte Albers en Sascha van den Wall Bake met een MG midget (ze reden open!) en ik heb me laten vertellen dat zij 21 jaar waren, prima gedaan.

De rode lantaarn ging dit keer naar Toos en Wim van Blitterswijk.

Groetjes, Wim

This is Sliced Diazo Plone Theme