Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Snertrit Regio West 19 november 2016

Een prachtige rit door het plassen gebied en polders, die werd gereden door 27 equipes. De vragen gedurende de rit leken makkelijk, maar bleken toch de bekende instinkers te bevatten. 1e prijs: René en Amber Roelofs (vader en dochter) 2e prijs: John en Pia van Lit 3e prijs: Henk en Niesje de Haas

“SNERT”WEER” RIT

Marco en Boudewijn Gonsalves hebben er een mooie en vooral landelijke rit van gemaakt. Complimenten. En ze troffen het met het weer. 27 equipes hadden zich verzameld.

De route was eenvoudig te vinden, daar lag de moeilijkheidsgraad (??) niet. De moeilijkheidsgraad voor de uitslag lag gelegen bij de listigheid van sommige vragen.

De klokken in het carillon tellen was geen eenvoudige opgave, mede gezien het feit dat het een kruising was, waar je het verkeer goed in de gaten moest houden, waardoor de vraag wat moeilijk te beantwoorden was en telde de klok nou mee of niet. Maar zoals Roel al refereerde, als je “gymnast” bent dan weet je natuurlijk wat “carpe diem” betekent en was de vraag eenvoudig te beantwoorden. Het had iets met “plukken” te maken.

Die vraag van de B18 , ik ben er zelf ook in getrapt, was zeker een listige en ik denk dat er meer lieden ingetrapt zijn, behalve diegenen die bij de marine luchtvaartdienst gediend hebben, die wisten dit meteen.

De route ging via Hoogmade naar Oude Wetering om met het pontje over te steken richting Nieuwveen, Dit allemaal in de omgeving van de “Braassemer”.

Langs de Amstel reden we naar Vrouwenakker, waar we door Sinterklaas en zijn zwarte pieten werden onthaald, en we even voor de optocht moesten wachten.

De weg vervolgend langs de Kromme Mijdrecht richting De Hoef.

Na Zevenhoven, Nieuwkoop en Noorden richting het Noordse Dorp en Woerdense Verlaat. Via de Bosweg naar de”Meije”, waar we de boerderij volledig gemist hebben, dat lag natuurlijk aan de laagstaande zon en de schittering in de voorruit en niet aan ons.

Bij Bodegraven kwamen we snel richting Moerkapelle, waar Wilma en Wim ons al op stonden te wachten, Na een drankje werd de Snert geserveerd en het moet mij van het hart, ze ( of is het hij) smaakte weer heerlijk.

Roel, Marco en Boudewijn hadden snel de uitslag berekend, aan de finishtafel moesten te equipes nog een paar listige vragen beantwoorden, zoals Roel zei, om de bokken van de geiten te scheiden.

Rene en Amber Roelofs werden eerste, John en Pia van Lith tweede en Henk en Niesje van het “Hazenleger”derde.

Tot de volgende rit in 2017.

Gr. Wim en Pinet Arends

De Snertrit, zaterdag 19 november 2016
Of hoe 25 equipes van Regio West/ MGCCHolland, vanuit Leiderdorp in een grote boog
om Alphen a.d. Rijn, door het Groene Hart,  al puzzelend, uitkwamen te Moerkapelle. om aldaar te genieten van een “snert” maaltijd.

Om de traditie, om middels een prozaïsch verhaaltje, het wel en wee van een rit te beschrijven, te door breken, heb ik deze keer gekozen, om, met dank aan Wikipedia, enkele bijzonderheden te memoreren, van de plaatsen, die deze in alle opzichten schitterende rit markeerde. Schitterend niet in de laatste plaats van wege de zeer gunstige gestemde weergoden:

Start Leiderdorp
Zowel Leiden als Leiderdorp ontlenen hun naam aan de Leithons: de drie districten die samen Holtlant vormden

Hoogmade
Het tweede lid van de naam Hoogmade betekent hooiland (vergelijk ook Alkemade).
Het was van circa 1255 tot 1572 een hoge heerlijkheid.

Roelofarendsveen
Inwoners van het dorp noemen zichzelf Veenders en korten de naam van het dorp vaak af tot "De Veen". Op de plaatselijke watertoren uit 1932 zijn sinds 1986 grote afbeeldingen van tulpen aangebracht. Het dorp wordt dan ook wel 'de tulp van de Randstad' genoemd.

Veer Oude Wetering
Maximaal 4 auto’s is het draagvermogen van de veerpont “Desteree” over de Oude Wetering


 

Vrouwenakker
.Het ligt aan het Amstel-Drechtkanaal in het noorden van de gemeente tussen Blokland en De Kwakel en telt 310 inwoners

De Hoef
De Hoef bevindt zich op het drieprovinciënpunt van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

Zevenhoven
Tot het eind van de elfde eeuw bestond dit gebied uit een moeilijk doordringbare en drassige veenwildernis. De veenwildernissen waren door hun slechte afwatering niet geschikt voor landbouw of veeteelt. Het begin van de ontginningswerkzaamheden in deze omgeving wordt gemarkeerd door een oorkonde uit het jaar 1085. Zevenhoven dankt zijn naam waarschijnlijk aan de mate waarin het belastingen moest afdragen

Nieuwkoop
De gemeente heeft een oppervlakte van 90,19 km² (waarvan 16,05 km² water). De gemeente Nieuwkoop ligt midden in het Groene Hart.

Noorden
In de 14de eeuw wordt het dorp Noorden al in documenten genoemd. Vanaf het begin van de 17de eeuw worden Noorden en Nieuwkoop in één adem genoemd. Eerst de heerlijkheid Nieuwkoop en Noorden en later de gemeente Nieuwkoop en Noorden. Noorden was, net als Nieuwkoop, een langgerekt lintdorp.

Woerdenseverlaat
Het dorp is ontstaan rond de in 1448 gebouwde sluis in de Grecht, die het Woerdense Verlaat werd genoemd. De bebouwing groeide in twee gewesten: Holland en Utrecht. Het Hollandse deel, gelegen ten westen van de Grecht en ten zuiden van de Kollenwetering viel onder het gerecht Nieuwkoop.

Meije
In De Meije staat een opvallend hoge witte watertoren, in de omgeving ook wel Pietje Potlood genoemd, die vanaf grote afstand herkenbaar is.

Bodegraven
Bodegraven werd al in de Romeinse tijd bewoond. Toentertijd lag het aan de Noordgrens van het Romeinse Rijk, de 'Limes'. In 1672 toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden de oorlog was verklaard door Engeland, Frankrijk, Keulen en Münster, lag Bodegraven vlak achter de Hollandse Waterlinie.

Boskoop
Boskoop is nationaal en internationaal bekend om zijn boomkwekerijen, waarvan er ongeveer 774 verspreid liggen over een oppervlakte van 1100 hectare, omgeven door vele honderden kilometers waterwegen en sloten ten behoeve van de drainage

Waddinxveen
Op 20 april 1233 verkocht Floris IV, graaf van Holland, voor 200 Hollandse ponden een gebied woest veen langs de Gouwe aan Nicolaas van Gnepwijk, Herbaren van Aalsmeer en Woubrecht. Het gebied kreeg de naam 'Waddinxvene'.

Moerkapelle
De naam Moerkapelle duidt op de aanwezigheid van een kerkje of kapel aan het moeras. Het ontstaan van het dorp is verbonden met de geschiedenis van de polder De Wildeveenen

Tijdens een geanimeerde bijeenkomst uiteraard met een goed gevulde kom erwtensoep, werden de winnaars van de “puzzelrit “bekend gemaakt.
1. René met dochter Amber Roelofs
2.John en Pia van Lit
3.Henk en Niesje de Haas.


Maar alle lof  en zeer veel dank komt toe aan de uitzetters:
Marco en Boudewijn Gonsalves, die hun handtekening onder een geslaagde rit hebben gezet.

Evert & Henny Reedijk

This is Sliced Diazo Plone Theme