Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Annual Dinner 22 januari 2017 Regio Oost

Geslaagde opening van het MG jaar bij ’t Witte Hoes in Rijssen.

Voor deze bijeenkomst hadden zich 48 leden opgegeven. Na een gezellig ontvangst waarbij iedereen elkaar het allerbeste wenste voor 2017 en onder het genot van een  kop koffie/ thee met een soesje, nam Joop Marinus het woord.

Natuurlijk verwelkomde Joop iedereen van harte en gaf vervolgens een uiteenzetting van de gebeurtenissen in 2016.
Clublocatie:
Per 1 januari 2016 is de club verhuisd van ‘De Zegger’ in Hengelo naar Herberg ‘De Pot’ in Markelo. 
Ritten:
De storm tijdens de paasrit en het slechte weer van de avondrit lagen Joop nog vers in het geheugen.  De weekendrit naar Drenthe, de Landelijke rit,  maar bovenal de klavertje-4-rit tijdens de Pinksteren, waren bijzonder geslaagd. Het contact dat de leden tussen de 4 klavertjes ritten door met elkaar hadden, was erg gezellig. Aan de oproep voor de  Goede Doelen Rit voor cliënten van Avelijn, hadden zich dit jaar jammer genoeg, weinig leden opgegeven, 12  in totaal. Door hulp van de H(istorische) A(utomobiel) V(eniging) kwam alles toch nog goed.
Ladies Day:
Joop zei  niet te weten waar hij de Ladies Day onder moest plaatsen, ritten of thema’s. Het jaarlijkse ritje van de dames met de NS trein verloopt altijd er gezellig en luidruchtig. Het uitje naar Kampen was dan ook weer een groot succes.
Thema’s en clubavonden:
Bij de thema’s was vooral de avond over ‘The Codswolds’  druk bezocht. Er kwamen  veel vragen  van leden om info over deze prachtige reis. Ook het bezoek aan de legervoertuigen bij Dijkstra Plastics en de avond over de MG-B registers werd druk bezocht. Henk Mooi had bij zijn verhaal over het classic car virus ook geen gebrek aan toehoorders. Alleen bij de gewone clubavonden, lieten de leden het een beetje  afweten. Soms waren  er maar 8 personen aanwezig, terwijl het toch een hele gezellige avond kan zijn.
Ledenaantal:
Dit jaar hebben 12 leden opgezegd en zijn er 10 leden bijgekomen. De club is met 1 lid gegroeid van 157 naar 158 leden. Ra ra hoe kan dat? Joop had geïnformeerd bij het hoofdbestuur.  I.v.m. verhuizing van leden  naar een andere Regio, was het antwoord.
Bestuur van Regio Oost:
Het bestuur bleef hetzelfde tot 31 december 2016. Toen gebeurde er vanalles:
Jan Sanderman stopte. Vanaf medio 2009 was Jan lid van het bestuur. Hij verzorgde de website en het clubblad. Nadat de website werd vernieuwd en dit  allemaal veel ellende met zich meebracht, besloot Jan deze werkzaamheden over te dragen aan iemand anders. Na zoveel jaar, was het verhalen bedenken voor het clubblad ook een beetje ‘op’ en werd het tijd om te stoppen. Joop bedankte Jan van harte voor zijn inzet en de fijne samenwerking, zowel binnen als buiten het bestuur. Natuurlijk werd hem hier een kleine blijk van waardering voor overhandigd.
Henrik Jan te Winkel stopte met de rittencoördinatie. Bij het organiseren van de ritten heeft Hendrik Jan regelmatig  de hulp ingeroepen van de leden. Ondanks die hulp heeft hij toch veel tijd moeten steken in de organisatie en het in goede banen leiden van alles. Door hem kwam de Paasrit, Goede Doelenrit, Weekendrit en de Klavertje4-rit tot stand. Ook zorgde hij er voor dat  jaarlijks elke rit in een ander gebied binnen de regio  werd verreden.  Joop dankte Hendrik Jan voor zijn inzet en fijne samenwerking, en overhandigde hem ook een presentje. Hendrik Jan nam hierna nog even het woord en zei deze taak altijd met plezier te hebben gedaan, maar zeker weet  dat de nieuwe opvolger het op eigen wijze ook voortreffelijk zal weten in te vullen. Hendrik Jan dankte tenslotte ieder die hem bij het uitzetten van de ritten in de afgelopen jaren heeft geholpen en  zegt zeker te weten, dat zij ook Wim hierbij graag weer zullen bijstaan.
Petrie te Winkel. ’Een lid op de achtergrond’, noemde Joop haar. Alhoewel zij niet meteen stopt met haar taken, wilde  hij haar toch namens het bestuur in het zonnetje zetten voor het werk aan de website en het notuleren van de vergaderingen.  Ook voor het extra werk de laatste maanden m.b.t. de nieuwe website en de ‘cursus’ die zij daarvoor gevolgd heeft in Driebergen, wilde Joop haar bedanken. Zij kreeg daarom een mooie bos bloemen overhandigd.
Verder dankte Joop nog alle vrijwilligers, die op welke wijze dan ook, iets voor de club hebben gedaan.

Na deze woorden van Joop, was het tijd om te bowlen. De leden werden verdeeld over 6 bowlingbanen. Nadat iedereen de bekende schoenen aan de voeten had, kon de strijd beginnen. Het was een sportieve bedoening. Er werd gejuicht wanneer er een strike werd gegooid. Oei en oooooh werd geroepen, wanneer de bal in de goot verdween. De leden waren fanatiek bezig. Iedereen wilde winnen en niemand zat te wachten op de poedelprijs. Maar het zou nog een poosje spannend blijven, want de uitslag liet nog even op zich wachten.

Toen iedereen weer (met gewonen schoenen) aan tafel zat, nam Jan Hunink het woord. Zoals iedereen het  al wel wist, stelde hij zich voor als nieuwe voorzitter. Per 1 januari 2017 volgt hij Joop Marinus op.

Joop Marinus volgde midden 2010 Co Hageman op. Ruim 6 jaar heeft Joop deze club geleid, met zijn typisch Jordaanse humor. Hij was altijd recht door zee en praktisch aangelegd. Zowel voor de club als voor het hoofdbestuur heeft Joop veel goed werk gedaan. Jan dankte Joop van harte voor dit alles, met een geschenkenbon en een beste fles MG wijn. Joop zei alles altijd met plezier te hebben gedaan. Waarom stop je dan als het zo leuk is? Joop zei de verbouwing aan zijn huis, bijna te hebben afgerond, waardoor hij meer tijd zal hebben voor andere dingen. Samen met Ria wil hij graag wat meer reizen en eens vaker naar zijn zoon in Amerika gaan. Vandaar dat hij stopt als voorzitter van de club, maar zei zich als vrijwilliger natuurlijk nog wel voor allerlei diensten te willen gaan inzetten.
Naast een sterke voorzitter, staat natuurlijk een sterke vrouw, aldus Jan. Zij moet het toch maar goedvinden dat hij altijd achter de computer met de club bezig is, en regelmatig een vergadering of andere bezigheid buiten de deur heeft. Daarom werd ook Ria Marinus bedankt voor haar steun aan haar man en inzet bij de club. Ook zij kreeg een mooie bos bloemen.

Nieuw lid wordt Wim Laverman. Hij zal de rittencoördinatie overnemen van Hendrik Jan. De voorzitter is er van overtuigd dat hij dit zeker, of zo niet beter zal gaan doen als zijn voorganger. Wim en Loes, welkom in het bestuur!

De webstite en het clubblad. Van cruciaal belang voor de organisatie van MG activiteiten. Hoe wordt dat ingevuld. Petrie heeft aangegeven, tot er een opvolger is, de website verder te zullen verzorgen. Hendrik Jan heeft toegezegd, ook tijdelijk,  het clubblad voor zijn rekening te zullen gaan nemen. Let op, deze functie is dus AD INTERIM ingevuld. Mocht er iemand zijn (of 2 personen) die deze taak wil overnemen, zouden zij daar erg blij mee zijn.

Ten slotte zei Jan zeer dankbaar te zijn, dat Harry Bruins heeft aangegeven ook bestuurslid te willen worden.  Hij is van mening dat een lid niet alleen hoeft te consumeren, maar ook wel eens mag produceren. Dat is een goede eigenschap, aldus Jan. Harry gaat helpen bij de organisatie van de ritten en de thema’s. Harry en Janny, welkom in het bestuur! 

Omdat het buffet al op tafel stond, zei Jan zijn toespraak te willen afronden. Hij is van mening dat het komende jaar op net zo’n leuke manier zal worden ingevuld als het afgelopen jaar. Hoopt alleen dat de clubavonden dan ook wat beter bezocht zullen worden. Nodigt daarvoor dan ook iedereen van harte uit. Hun aanwezigheid bij een clubavond zal zeer op prijs worden gesteld.

Als allerlaatste maakte Jan de uitslag nog bekend van de bowlingcompetitie.
Troostprijs: Ria Marinus en Gerrit Sieverink (Gerrit dit keer met gelukkig meer punten dan vorig jaar)Eerste prijs: Gerry Hunink en Henk Mooi
De dames kregen een bos bloemen en de heren een fles MG wijn.

Hierna kon eindelijk iedereen genieten van een werkelijk bijzonder goed verzorgd buffet, met daarna nog een uitgebreid dessert buffet. Complimenten voor de uitmuntende verzorging aan ’t Witte Hoes in Rijssen.

Het MG jaar voor 2017 is weer begonnen.

 

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme