Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Classic Car Virus 18 november 2016

Op deze avond vertelde clublid Henk Mooi hoe het classic car virus hem heeft besmet.

In de gezellige clublocatie herberg de Pot, waren Vrijdagavond 18 november 39 leden aanwezig die genoten van de verhalen van Henk Mooi, die vertelde bij afbeeldingen van auto’s die hij vroeger mee had gemaakt. Van enkele auto’s bleek hij zelfs nog de huidige status te weten.

Op zeer jeugdige leeftijd genoot hij al van de luxe en stijl van een Austin 16, hij raakte hier zo van onder de indruk, dat hij in het verdere leven een voorkeur kreeg van  auto’s van Engelse komaf en hij zo bij het merk MG terecht kwam.

Hij beschreef met een hoge mate van nauwkeurigheid diverse automobielen die indruk hadden gemaakt, w.o. een Rover P3 die oorspronkelijk het eigendom was van een textiel fabrikant in Enschede, en een Ferrari die ooit van Prins Bernard was geweest.

Ook het merk Citroën werd genoemd, waarmee hij als jochie van een jaar of 12  toen al als joyrider achter waards door een schutting reed.

Het was de periode waarin de ondernemers het na de oorlog goed ging, en zich een luxe auto aan konden schaffen, waarvan Henk in de jaren 50 / 60 diverse voorbeelden in Enschede mee maakte en hierover vertelde. Het was leuk, dat meerdere leden locaties, namen en auto’s zelf van vroeger herkenden.


Na de pauze kwam het illustere merk Bugatti aan bod, waarover zijn vader Henk vroeger al het e.e.a.  had verteld en doordat hij in contact kwam met iemand die met restauratie van een dergelijke auto bezig was, werd hij enthousiast voor het merk.

Hij begon met een overzicht van de familie, die bekend stond als een kunstzinnige familie, de vader van Ettore Bugatti was meubel / interieur ontwerper en ontwierp zilveren sierraden, de broer sculpturen die tegenwoordig net als de auto’s hoog gewaardeerd worden.

Diverse typen kwamen aan bod, waarbij tevens de diversiteit van de ontwerpen aan bod kwamen, en  naar voren kwam dat er niet alleen auto’s maar ook trein - / en vliegtuigmotoren en zelfs een bromfiets motor ontworpen zijn.

Als dank voor de presentatie ontving Henk de inmiddels bekende MG wijn, waarvoor hij zijn dank uit sprak, hij had echter zelf ook plezier gehad om zijn verhaal te mogen doen en de aanwezigen een gezellige avond te bezorgen.

Meer foto's van Jan Sanderman zijn te zien bij de fotogalerij. I.v.m. de wet op de privacy moet u daarvoor eerst inloggen met uw lidnummer.

This is Sliced Diazo Plone Theme