Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 20-2-2015: TC Suppliers

Informatie avond over roestbehandeling met producten van TC-Suppliers uit Winschoten.

TC Suppliers 20-3-15

Joop verwelkomt de 32 aanwezige leden op de nieuwe locatie. Vervolgens leidt Ben het thema van vanavond op zijn gebruikelijke manier in. Roest is de grootste vijand van onze auto's. Hoe moeten wij dat bestrijden? Met harde hand, zoals stralen en schuren? Of met zachte hand? Hierover komt Marga de Bussy uit het hoge noorden van Nederland iets uitleggen. Zij wordt bijgestaan door haar schoonzoon en dochter.

TC suppliers is een groothandel in milieuvriendelijk TC Suppliers 2reinigingsmiddelen, voor het verwijderen van roest en oxidatie van ijzer, rvs en koper en aluminium. Gebaseerd op de werking van enzymen. Professioneel ontwikkeld en getest in een laboratorium. De producten van TC-suppliers zijn biologisch afbreekbaar en ecologisch verantwoord. Naast de roestoplosser verkoopt TC suppliers ook nog andere biologisch, milieuvriendelijke reinigingsproducten, bijv. voor het schoonmaken van stoepen en gevelstenen. Marga laat hierbij 2 foto’s zien van het woonhuis van haar dochter. De gevel voor en na de behandeling, een verrassende verbetering. Wanneer een middel is aangebracht (in het geval van roestbehandeling de TC 20), altijd goed afspoelen en droogmaken! Denk ook aan de temperatuur waarin u werkt, want onder de 20 graden C. werkt het middel veel langzamer, aldus Marga. Tijdens de presentatie wordt er een geoxideerd koperen buisje doorgegeven, dat aan de ene kant behandeld is met TC 20. 
Na deze presentatie geeft de dochter nog een demonstratie van de werking van middel TC 20. Zij dompelt enkele metaaldelen in het middel en na enkele minuten komen ze er vrij van roest weer uit.

Om 21.00 uur bedankt Ben Marga en haar familie voor de presentatie en overhandigt haar een MG-wijntje.

Hierna neemt Hendrik Jan het woord. Voor de organisatie van een weekend rit,  hebben zich nog steeds geen vrijwilligers aangemeld. De basis voor deze rit is al gelegd, maar voor de uitwerking daarvan zijn nog mensen nodig. Graag even melden als je wilt helpen.

Tenslotte neemt Joop nog het woord. Hij attendeert de aanwezigen, dat de volgende technische bijeenkomst de laatste is die Ben organiseert. Vraagt daarom iedereen aanwezig te willen zijn, zodat wij op gepaste manier Ben kunnen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Club.

De aanwezige leden bleven daarna nog een ruime tijd gezellig met elkaar (na)praten.

H.J. te Winkel

Meer Foto's

This is Sliced Diazo Plone Theme