Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ladies Day 31 mei 2015 - Leiden

Met 11 MG-dames een bijzonder gezellige dag naar Leiden.

 

Met dank aan de kersverse oma Petrie (voor de organisatie) en Mary (voor de rondleiding in haar Leiden) hadden we zaterdag 31 mei een top MG Ladies Day! Natuurlijk ook met dank aan de NS!
Want na het laatste mailtje van Petrie met info over ons dagje Leiden ”dat er nu niets meer mis kan gaan” ging de NS dwars liggen. Tot aan Apeldoorn en verder ging de intercity niet. Over Zwolle en dan verder. In overvolle treinen en dan met zijn elf-en, dat gaf veel lawaai maar ook veel plezier. Een vriendelijke medereiziger kon via de smartphone (wat een uitvinding) doorgeven dat via Utrecht rechtstreeks naar Leiden gereisd kon worden. Op onze toelichting dat MG ons verbond, ging hij zoeken en vroeg Petrie welke MG hebben jullie dan? Kwam het antwoord simpel: een groene!! En zo ging het een hele zaterdag verder, dus aan lachers geen gebrek.
Leiden is een hele mooie stad en na de start met koffie en appeltaart hebben we dankzij Mary er weer mooie plekjes ontdekt, zoals: de Doelenpoort, Hortus Botanicus, de Pieterskerk (helaas gesloten), de Leidse Hofjes en het gemeentehuis, de Lakenhal, de Burcht, het bordje waar Rembrandt is geboren, de molen de Punt met zijn mooie brug, en ga zo maar door. Het was dus echt genieten deze zaterdag. Natuurlijk hielden we een stop om onze droge kelen te smeren en moesten we de dag evalueren met een Griekse hap erbij.
De terugweg ging goed, totdat de machinist omriep dat de trein ging vertrekken zodra de deuren gesloten werden en toen dit niet meteen lukte, het ons een zucht van verluchting gaf dat we toch uiteindelijk met 2-3 minuten vertraging “”op hoes an”” gingen.
We hebben het nog even over een vervolg gehad en kwamen samen op Kampen waar we volgend jaar mei naar toe willen. De juiste datum volgt nog.

Dineke Noordam.

This is Sliced Diazo Plone Theme