Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 18-9-2015: Goodwood Revival

Enerverende avond met gastspreker Jos v.d. Kerkhof

revivallogo.png

Het Goodwood Circuit is een historisch racecircuit uit 1948, in het Verenigd Koninkrijk. Het circuit ligt vlak bij Chichester (West Sussex – Zuidkust van Engeland). Omdat de eigenaars het circuit niet wilden aanpassen aan de strengere eisen die gesteld werden in verband met hogere snelheden van de nieuwe racewagens, werd in 1966 de laatste race gereden en het circuit gesloten.

De gastspreker Jos v.d. Kerkhof (Regio Zuid) is een gedreven en zeer enthousiaste verteller en maakt zijn verhalen aan de hand van foto’s extra levendig. Erg leuk voor de aanwezigen, omdat het Goodwood Festival een bijzonder, 3 dagen durend evenement is, waarbij je de ogen uit kijkt naar zowel de aanwezige mensen (allemaal gestoken in kledij van vervlogen jaren) en schitterende klassiekers en racebolides.
Het evenement wordt gehouden op het enorme landgoed (50 bij 60 km) van Lord March, met daarop het circuit, paardenracebaan, vliegveld, golf- en tennisbanen, enorm landhuis etc. etc. Het circuit is 4,5 km lang en tijdens deze dagen worden alleen auto’s van vóór 1960 toegelaten. Jos zegt 6 keer geweest te zijn en telkens met ruim 2000 foto’s te zijn thuisgekomen.
Alles, maar dan ook echt alles is tijdens deze dagen uit de tijd rond 1950/1960. De kleding, haardracht (vooral van de vele bevallige dames), geluidsinstallatie rond het terrein, live muziek, winkeltjes, de races zelf … noem het maar op. Alles is consequent doorgevoerd in deze tijdsperiode. Naast het binnenterrein kijk je op de parkeerplaats ook je ogen uit naar de vele auto’s die daar staan. Met bijv. Bugatti’s van onschatbare waarde, komen de bezoekers naar dit evenement. Niet alleen met auto’s maar ook met privé vliegtuigen en helikopters.
Wanneer iemand eens naar dit evenement toe wil, zegt Jos dat hij nog wel een leuk adres heeft om te overnachten. Via de normale weg is vanwege de drukte anders geen slaapplek in de wijde omgeving meer te vinden.

Jan Hunink dankt om 22.10 uur Jos voor de bijzonder enerverende avond. Helaas zegt Jan geen bijpassende Old Speckled Hen te hebben, maar overhandigd hem in plaats daarvan een lekkere MG-Oost-wijntje.

Jos en Jan Revival

Het aantal deelnemers deze avond was 28, waarvan 3 dames.

Voor meer informatie kijk op onderstaande site's:

This is Sliced Diazo Plone Theme