Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 9-10-2015: Bezoek Carrosseriebedrijf Wifocarr

Op 9 oktober brachten we een bezoek aan dit bedrijf dat gespecialiseerd is in de restauratie van oldtimer trucks.

Op vrijdag 9 oktober brachten wij, met 30 leden, een bezoek aan carrosseriebedrijf Wifocarr in Goor. Het bedrijf is gespecialiseerd in de restauratie van oldtimer trucks.
Joop Marinus en Rijk Wibbelink stonden ons buiten al enthousiast op te vangen en de parkeerplaatsen te verdelen. Eenmaal binnen werden we met koffie en thee verwelkomd door Wilfried von Piekartz en zijn vrouw.
Na de ontvangst met een kop koffie nam Wilfried het woord. In 2010 besloot hij, samen met Alfons Bekhuis een eigen bedrijf te starten. Jarenlang waren zij werkzaam geweest bij het carrosseriebedrijf Hondebrink in Almelo. Toen dit bedrijf de deuren sloot, besloten zij voor zichzelf te gaan beginnen en zijn zij op zoek gegaan naar een ruimte voor de restauratie van vrachtwagens. Deze vonden ze in Oldenzaal. De naam Wifocarr is ontstaan uit een samenvoeging van de namen Wil(Fried) en (Al)fo(ns).
WifocarrDoor het motto ‘we kunnen alles en zeggen nooit nee!’ groeide het bedrijf snel en al gauw was de werkplaats (150 m2) veel te klein. Ze kwamen in contact met Rijk Wibbelink, die deze werkplaats in Goor ter beschikking had. Het mooie was dat Rijk, die in 2008 zijn bedrijven had verkocht, een vrachtauto gerestaureerd wilde hebben. Dit was een model wat vroeger in zijn bedrijf had gelopen. Door het enthousiasme van beide zijden was de deal snel gemaakt en verhuisde Wifocarr in het voorjaar van 2011 naar Goor. Het eerste grote project werd dus de restauratie van een Scania Vabis L 51 met een verlenging van de cabine voor Rijk Wibbelink.
De activiteiten werden verder uitgebreid met de verkoop van zonnekleppen en diverse gebruikte en nieuwe onderdelen, die nodig zijn voor de restauratie van vrachtwagens. Deze onderdelen zijn nu ook via de website te bestellen. Bovendien heeft Wifocarr een zeer uitgebreide database, doordat zij alle technische gegevens van klassieke vrachtauto’s verzamelen en opslaan.
Na in de pauze voorzien te zijn van een hapje en een drankje, hield Rijk nog een korte presentatie over de geschiedenis van Wibbelink transport en beheer. Hierbij eindigde hij glunderend met de restauratie van 3 vrachtauto’s, zijn MG TC en zijn MG A. Daarnaast zegt Rijk ook nog de gelukkige eigenaar te zijn van een MG TF.
We konden niet wachten om ook deze 6 automobielen, die in een andere hal stonden, te bekijken en zijn met Wilfried en Rijk aan de rondleiding door de hallen begonnen. Verder waren er diverse andere gerestaureerde vrachtauto’s opgesteld, maar ook motoren en nog te restaureren projecten. Een tot in volle glorie en tot in de puntjes herstelde rode Amerikaanse brandweer auto was een echte bezienswaardigheid.
De MG Car Club bedankt Wifocarr voor het welkome onthaal en de bijzonder interessante presentatie met rondleiding door hun bedrijf. Het is een echte aanrader om hier eens te gaan kijken!

Bekijk hier de foto's van Jan Sanderman.

This is Sliced Diazo Plone Theme