Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 17-4-2014: Navigatie en Navigatiesystemen

Deze donderdag is de heer Ronald Cremers van de firma Waypoint gastspreker.

Waypoint2 17-4-2014

Deze donderdag is de heer Ronald Cremers van de firma Waypoint gastspreker. Aan de hand van een powerpoint presentatie geeft  hij op een energieke manier een duidelijk beeld van de mogelijkheden en werking van navigatie en navigatiesystemen. Er zijn 17 MG-leden aanwezig.

Allereerst vertelt de heer Cremer over het ontstaan van de firma Waypoint. “Tijdens een reis naar Schotland, kwamen  de eigenaren Eric en José Havinga, voor het eerst in aanraking met het GPS-systeem Garmin uit Amerika. Zij waren zo onder de indruk, dat zij bij thuiskomst meteen een aantal van die kastjes bestelden. De verkoop daarvan verliep zo goed, en al gauw begonnen zij een eigen bedrijf: ‘Waypoint’. De firma bestaat inmiddels al 15 jaar en heeft vestigingen in Notter, Moordrecht, Vessem, Leek en Heerhugowaard.” 

“Tegenwoordig kan met het Garmin GPS-systeem veel meer dan alleen maar het plannen van een route van punt A naar punt B. Garmin is eigenlijk een specialist in mobiele en recreatieve GPS systemen. Zowel voor het uitzetten van  motor-tourritten, wandeltochten, fietstochten maar natuurlijk ook voor gewone auto- of oldtimerritten.” Aan de hand van een powerpoint presentatie laat de heer Cremer diverse voorbeelden en mogelijkheden zien.

Na een korte pauze, geeft de heer Cremer een beknopte uitleg over het softwareprogramma basecamp waarin de routes op de pc gemaakt kunnen worden. Via de pc wordt de route op een kaart aangegeven en daarna ingeladen in de Garmin. Voor het gemak zijn er ook verschillende basiskaarten te koop die dan naar eigen inzicht verder kunnen worden uitgewerkt. De routes die op de pc zijn ingebracht, kunnen  weer ingeladen worden in Google Earth. De route is dan helemaal met een helikopter-view op de computer te volgen. Ook is het mogelijk om tijdens het rijden/fietsen/wandelen de route op te slaan. Zo kun je naderhand  diverse details bekijken (zoals aantal km. tijd, de route zelf, hoogteverschil etc.).
Het is een ontzettend mooi systeem met veel mogelijkheden. Wanneer je zo’n Navigatie systeem koopt, krijg je er een gratis cursus bij over het gebruik en veel tips en trucs.

De heer Cremer wordt door Ben Veltien bedankt en na nog even gezellig te hebben nagepraat komt er ook aan deze geslaagde avond een onvermijdelijk eind.

Voor meer informatie over de firma Waypoint verwijzen wij u naar http://www.gps.nl/

 

This is Sliced Diazo Plone Theme