Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 19-9-2014: The Peaks of the Atlas - The Maroccan Challenge 2013

Op 19 september 2014 vertelde gastspreker Gerard van Zadelhoff over zijn belevenissen tijdens 'The Maroccan Challeng 2013'.

Day6b2013PeaksoftheAtlas218.jpgZo’n 35 leden kwamen naar deze thema-avond met Gerard van Zadelhoff al gastspreker. Meer dan verwacht en er werden tafels en stoelen bijgeschoven, zodat iedereen niets van de presentatie hoefde te missen. Het was ook fijn te constateren dat er veel dames belangstelling hadden voor dit thema en gezellig waren meegekomen.

Na een welkomstwoordje van Ben, begon om 20.00 uur Gerard met een uitleg over de voorbereidingen van de reis, waaronder het klaarmaken van zijn Austin Seven uit 1935 en de verscheping daarvan naar Marocco. Aan de hand van een kaart, lvertelde hij hoe de route van ruim 2500 km. van dag tot dag werd verreden. Gestart werd in Casablanca, dan oostwaarts richting de Algerijnse grens, dan zuidelijke richting de woestijn door het ‘Berber gebied’ en dan weer in noord-westelijke richting via Marrakech terug naar Casablanca. Er waren 2 mogelijkheden om de route te rijden: via de grotere hoofdwegen, of (zoals Gerard verkoos) via de kleine, moeilijk begaanbare karavaanwegen.

Vervolgens gaf Gerard aan de hand van een fotoreportage*, nadere uitleg over de rally. De deelnemers werden getoond en hun prachtige, zware vooroorlogse auto’s. Voor technisch ondersteuning reed een team mee van 'Altena Classic & Rally' uit Gramsbergen.  De rally duurde 17 dagen, waarvan er 14 dagen gereden werd langs vele Kasba’s, zeer steile bergpassen met nauwe doorgangen. Bewust was gekozen voor de niet toeristisch bekende gebieden, waardoor vele zgn. Koningsteden, werden vermeden.

Voor meer informatie over de route en deelnemers zie de site van via flaminia Rally's

Na de pauze werd van de rally nog een ruim uur durende film* getoond. Aan de hand van deze bewegende beelden kregen wij een nog betere impressie van deze bijzondere Marrocan Challenge 2013. Hoewel Gerard de kleinste auto en het lichtste motortje had, heeft hij (op een paar lekke banden en verdwenen spaken na) de tocht goed doorstaan. Soms was het wel spannend, omdat door de vering het sturen erg moeizaam ging op al die hobbelende wegen. Wanneer hij een sponsor kan vinden die weer € 35.000,- voor deze reis over heeft, dan gaat hij zo weer mee. Wie weet … ?!

Na een dankwoord van Ben vertrokken de meeste leden rond 23.00 uur richting huis.

* Ter informatie: een aantal foto’s waren van Gerard zelf. De getoonde film en de overige foto’s waren gemaakt door    Bert v.d. Dool (bekend van TV) en Wico Mulder.

Marocco.jpg

This is Sliced Diazo Plone Theme