Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 19-4-2013: Vakantie Pech Pakket

Techniek en meer bij S&S Tuning in Haaksbergen.

 

VPP 01

Het begon met de vraag aan Hans Sieverink en zijn team : 'willen jullie wat over jullie vermaarde VPP vertellen?' 'Natuurlijk' was zijn antwoord, 'maar dan weet ik nog wel meer!'Dan laten we jullie ook wat zien over ontstekingen, zowel conventioneel als elektronisch. Ken je FIROS, een automatisch brandblussysteem en Qleaner, om te wassen?' Beide maken geen gebruik van water. Over al deze onderwerpen willen wij meer weten en deze gedachten hadden meerderen.
De opkomst was er naar. De bedrijfsruimte was bijna te klein om de 75 gasten een plekje te geven. Dhr. Erik Jansen vertelde over FIROS, voor de meesten van ons een onbekend systeem. Het bestaat uit eeVPP 03n slang van circa 1,5 meter lang, met daarin een vloeibaar blusmiddel wat onder druk staat. Bij brand stijgt de druk tot 15 bar, waarna de slang barst bij 120oC. Het blusmiddel komt direct vrij als gas, wat de vlammen door zuurstofgebrek dooft. De slang kan simpel d.m.v. tyraps onder de motorkap worden bevestigd.
Dhr. Bossink maakt met het middel Qleaner bijna alles schoon, zonder water te gebruiken. Simpel op het te reinigen oppervlak spuiten. Afnemen met een speciale doek en klaar is het. Persoonlijk poets ik liever op de gebruikelijke manier.
Dhr Wim Veldkamp wist veel te vertellen over ontstekingen. Hij demonstreerde de SCI-elektronische variant. Het is vergeleken met een conventioneel systeem een hele verbetering. VPP 02
Het VPP (vakantie pech pakket) werd door Bennie en Niels getoond. In dit pakket bevinden zich de meeste onderdelen welke vaker stuk gaan. Als je een VPP bijvoorbeeld op vakantie of een weekendrit meeneemt kun je de meeste reparaties onderweg (laten) uitvoeren.
S&S Tuning had voor een natje en een droogje gezorgd. De echtgenoten van ons regiobestuur waren bereid gevonden de bardienst op zich te nemen.
Wij bedanken Hans en zijn team hartelijke voor de geslaagde avond !               
                                                                          Jan Sanderman.

                                                                                                                                 

VPP 04

 

 

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme