Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ladies Day 2013

24 augustus 2013 gingen een aantal dames van de MG-club een dagje naar Zutphen

 

Op zaterdag 24 augustus zijn 8 MG-dames een dagje uit geweest naar Zutphen.

Zoals gepland was iedereen op tijd in de stationshal aanwezig en konden wij nog een kopje koffie drinken, alvorens we aan het dagprogramma zouden beginnen.

ladies day 13 02Vóór 11.00 uur kwam onze gids, dhr. Dick Laverman van de Stadsgilde Zutphen, al naar ons toelopen. Volgens hem kon het niet missen dat wij 'zijn' groep waren, want wij waren natuurlijk de enige druk kwebbelende groep dames daar in de stationshal.

Nadat hij zich had voorgesteld en wij hem hadden 'goedgekeurd' begonnen we met de stadswandeling van 2 uur door de mooie Hanzestad Zutphen. Je kon meteen aan de gedreven en ludieke manier van vertellen horen, dat de gids veel kennis had over de geschiedenis van de stad. Een fijne bijkomstigheid was, dat de temperatuur die dag uitstekend was en het zonnetje heerlijk scheen. Van het Agnietenhofje naar de Rijkenhage, de Armenhage, het Bornhof, de Markt, Walburgkerk, het 's-Gravenhof, Bourgonje-toren en de Droge Nap, bracht hij ons netjes om half twee naar de Koffie- en Thee Schenkerij 'De Pelikaan'. Na wat hilariteit van de mensen op het terras (8 dames met 1 heer op stap), namen wij afscheid van onze stadsgids.

ladies day 13 03Bij 'De Pelikaan' stond de tafel voor de high-tea al voor ons klaar. Na de wandeling was het fijn vertoeven hier. Wij genoten van de verschillende theesoorten en de daarbij behorende etagères met verschillende heerlijke high-tea hapjes. En met 8 dames aan tafel werd er natuurlijk weer veel gepraat en gelachen. Trouwes niet alleen over dames aangelegenheden, want zelfs werd het thema MG even aangesneden. Ja ... ook al gaan wij dan zonder mannen op stap, we blijven toch wel echte 'MG-lady's' in hart en nieren!

Nadat we het winkeltje van 'De Pelikaan' bekeken hadden zijn we rond 16.00 uur vertrokken om de stad in te lopen. 

ladies day 13 04In de eerste kledingzaak werden al een aantal kledingstukken gepast (we blijven natuurlijk wel vrouwen) en daarna gingen we naar de quiltwinkel, alwaar Ankie heerlijk rond kon snuffelen. Na nog weer een stukje stad en een tassenwinkel te hebben bekeken, werden wij weer dorstig en belandden op een terras op de markt. Onder het genot van een (fris-)drankje viel het oog van Thea op de marktkraam tegenover ons '5 bossen bloemen voor € 10,- '. Wij zijn met ons 8-en en de man van de bloemenkraam begint al op te ruimen .... 'wie weet', zei Thea 'kan ik wel wat met die koopman regelen' ... en weg was ze. Ja hoor, na enig overleg had zij het voor elkaar en kwam met 8 bossen bloemen terug bij de tafel. Ieder had voor € 1,50 een mooie bos! Laat dat maar aan Thea over !!!!

Het werd tijd om terug naar het station te gaan. Onderweg werden we nog door menigeen gevraagd waaraan wij die bloemen verdiend hadden. Ja wat konden wij daarop antwoorden? (Misschien dat we ergens hadden opgetreden ?!)  Wij hadden wel de grootste schik met elkaar.

Nadat we bedacht hadden dat zo'n dag toch wel heel erg leuk is en je elkaar op een andere manier leert kennen, kwamen we tot de conclusie dat wij er maar een jaarlijks uitje van moeten maken. Dus volgend jaar weer. Zijn er leuke ideeën dan horen wij dat graag! Om 18.00 uur namen wij op het station afscheid en ging ieder weer richting huis.

Allemaal bedankt voor de fijne dag!                                                                   

Petrie.

Meer foto's staan in de fototgalerij.

This is Sliced Diazo Plone Theme