Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 20-9-2013: Dakar Rally

Presentatie door Hugo Kupper, navigator vrachtwagen team 'Hamburger-Software'.

 

logo Dakar

 

 

 

Door de grote opkomst bleek al gauw dat er toch wel een flink aantal leden van Regio Oost zeer geinteresseerd was in dit onderwerp. Zesentwintig leden (waaronder dit keer vijf dames) mochten wij dan ook op deze avond verwelkomen!

Dakar 03 20-9-13

Na een korte introductie door Ben Veltien, vertelde Hugo Kupper als eerste hoe hij als navigator bij het Duits / Franse team 'Hamburger-Software' terecht is gekomen. Het team deed met één buggie mee aan de Dakar Rally. Ter ondersteuning van deze wagen is er een tweede team (vrachtwagen) aan toegevoegd. De vrachtwagen rijdt in dienst van de buggie om zodoende te proberen deze in het klassement te behouden. Hugo werd (na verschillende testen te hebben doorstaan) als navigator van dit tweede team aangesteld.

In 2008 zou Hugo voor de eerste keer meerijden met de Dakar Rally, maar helaas werd deze afgelast i.v.m. terroristische dreiging. Dat jaar kreeg hij wel zijn vuurdoop in de Transsyberia Rally, van St. Petersburg naar Peking.

Dakar 2 20-9-13Hierna liet hij een realistisch filmverslag zien van de Dakar Rally 2012. Start en finish in Buenos Aires. Een bijzonder spectaculaire impressie van alles wat zich achter de schermen en tijdens de rit afspeelt. Een spartaans gebeuren: hitte (50-60 graden), pech, ongelukken, zand, en nog eens zand, veel stukgereden banden, dorst, een monteur die in de vrachtwagen meerijdt en buiten bewustzijn raakt, 's nachts slapen in kleine tentjes en lek gestoken worden door de muggen .... 10.000 km. afzien !!! Maar volgens Hugo het mooiste wat een mens kan meemaken!

Na deze film heeft Hugo nog diverse vragen van de MG leden beantwoord en toonde diverse attributen die hij had meegenomen, waaronder een roadbook en nekkraag die hij tijdens de rit omheeft. Zonder die kraag zou het tijdens de Rally onmogelijk zijn het roadbook te lezen in de vrachtwagen.Dakar 05 20-9-13

Ben Veltien bedankte Hugo rond 10.30 uur voor zijn komst en overhandigde hem een flesje MG-Oost wijn. Hierna ging Hugo nog niet direct weg, maar bleef nog in een heel ontspannen sfeer met de aanwezige leden over zijn belevenissen doorpraten.

Al met al een bijzonder geslaagde thema-avond. Met dank aan Hugo Kupper en natuurlijk ook aan Ben Veltien, die dit maar weer mooi voor ons geregeld had!                                            Dakar 04 20-9-13

 

        voor meer foto's klik HIER

                                 

            Petrie te Winkel.

This is Sliced Diazo Plone Theme