Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 16-5-2013: Navigeren

Uitleg werd gegeven door de heer Rutger Kwant.

navigeren1navigeren2

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze avond waren 25 teamleden aanwezig die graag meer wilden weten over het navigeren tijdens rally- cq tourritten.

Ben Veltien had daarom dhr. Rutger Kwant uitgenodigd om hierover iets meer te vertellen. Dhr. Rutger Kwant is met een Triumph in 1998 begonnen met het rijden van wedstrijden. Aanvankelijk ging dat allemaal nog niet zo soepeltjes. Maar gewoon doorzetten, veel oefenen, met vallen en opstaan en vooral ook huiswerk maken, heeft inmiddels geresulteerd in een aantal AMAC kampioenschap titels en overwinningen in grote evenementen op dit gebied. Zoals bijv. de Deltarally, 7 Uren van Emmeloord, Gelderlandrit, Nacht Om de Lange jan, Midwinter Classic en ABC-Rally.

Tourritjes zijn uiteraard leuk en gezellig, aldus dhr. Kwant, maar het kan inderdaad af en toe iets uitdagender! Tijdens deze avond gaf hij uitleg over de systemen die er zoal gebruikt worden, wat voor materiaal erbij nodig is en waar men verder op moet letten. Wat is een 'ingetekende lijn met barricade' of 'grensbenadering' en hoe gaat een regelmatigheidsetappe in zijn werk. Speciaal voor beginners heeft dhr. Kwant een beknopte handleiding geschreven met de titel 'Hoe overleef ik een kaartleesrit'.
(zie ook de website http://www.saabhistoricrallyteam.nl/verslagen/verslag-uitslag-klk1)

Een verdere impressie van deze avond komt t.z.t. in het MG nummer van onze club te staan.

In vervolg op deze avond is er op 28 september 2013 bij S&S Haaksbergen een navigatie-instructiedag (zie agenda). Aanmelden kan t/m 22 september.

This is Sliced Diazo Plone Theme