Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema Regio Oost 2012: Bezoek Carroseriebouw Jansen

Aankomen met een lekkende radiator en hoe het toch nog goed kwam.
Aankomen met een lekkende radiator, en hoe het toch nog goed kwam.
Nadat we een boeiende rondleiding hadden genoten, waar de nostalgische sfeer de boventoon voerde, moest er nog een klusje worden geklaard; de lekkende radiator van Henk Mooi z’n MGB. Repareren is geen optie, immers het was het radiatorblok waar de koelvloeistof uit spoot. Maar waar haal je een vervangend exemplaar vandaan. Daar wist Bas Jansen wel raad mee. Zijn los-vaste hulp Gerard, een oldtimer auto enthousiast, had vast nog wel een radiator in z’n omvangrijke voorraad onderdelen. Gerard, aanwezig deze ochtend, werd even gepolst en bevestigde dat hij inderdaad nog wel eens zoiets in z’n voorraad zou kunnen hebben. Dus vertrok Gerard, in gezelschap van Henk en Kees, in z’n oldtimer, een Austin Seven uit begin jaren dertig?, naar zijn in de nabijheid gelegen woning.MG 2012 Jansen Carrosseriebouw _112

Dat ritje werd een ware belevenis.  Gerard kon het namelijk niet laten om de terreineigenschappen van zijn oldtimer te demonstreren. Niet rechtstreeks naar huis dus, maar eerst via een landweggetje, dat overging in een soort “bospad”, door diepe sporen en modder.De kleine auto ploegde zich dapper door en over alle “hindernissen”. De passagiers wisten niet wat hen overkwam, want ja, echt comfortabel en ruim is zo’n auto nou ook weer niet. Aangekomen bij Gerards huis verlieten ze dan ook enigzins opgelucht het vehikel. Na enig zoekwerk vond Gerard de radiator voor de MGB. Dus weer in de auto en nu rechtstreeks terug naar Carrosseriebouw Jansen. Daar aangekomen bleek het inderdaad de goede radiator te zijn en voortvarend werd die door Bas Jansen op zijn plaats gezet. Even vullen en klaar is Kees, maar....het liep er van onder net zo hard weer uit. Wat bleek, het aftapkraantje ontbrak. En hup, Gerard sprong in zijn Austin Seven ( nu dus alleen ) en racete weer naar huis om een kraantje op te sporen. Na een kleine twintig minuten was hij terug, met, jawel, een kraantje. Maar helaas, niet de goede draad. Maar toen kwam vader Jansen in actie en haalde vanuit zijn boutenvoorraad een bout met de juiste draad en schroefde zoonlief Bas de bout onder de radiator en was de klus geklaard.
 MG 2012 Jansen Carrosseriebouw _113
Water bijvullen en rijden maar, niet, nadat we de heren Jansen en Gerard ( die van geen betaling wilden weten) onze hartelijke dank en erkentelijkheid hadden overgebracht.
Klasse, ze zijn Henk op fantastische wijze van dienst geweest.
Met MG groeten,
Gerard Aalbers
This is Sliced Diazo Plone Theme