Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Lunchrit Regio Oost 18 augustus 2019

Lunchlocatie Burg Hohes Haus in Heek

 

In verband met  de organisatie voor de lunch, was het gewenst je vooraf in te schrijven, zodat  niemand iets  te kort zou komen bij de lunch, dit keer in Duitsland.

Net terug gekomen van een enerverende en lange rally met een  aantal vrienden in authentieke Mini,s, door het Noorden van Engeland en Schotland zou deze MG- rit  in principe maar een peulenschil moeten zijn. Echter vooral het ochtend gedeelte was pittig en zó op papier gezet, dat je  de gedachten er goed bij moest houden en zeker de navigator.

De ontvangst in bij café De Sprakel in Lonneker was hartelijk, het weer iets minder, maar de stemming onderling zat er goed in, hetgeen een belangrijk ingrediënt is voor het welslagen van deze ritten en andere evenementen. Iedere equipe kreeg bij binnenkomst een geheimzinnig naamkaartje aan een touwtje  ‘je zult wel horen wat dit te betekenen heeft’ was de boodschap .

Nadat we van de koffie /thee en bij behorende beloofde verrassing (een houten plank  met assortiment zoetige lekkernijen)  hadden genoten, was het tijd voor Jan Hunink om als regiocoördinator een welkomstwoord tot ons te richten en uit te leggen wat de bedoeling van deze dag zou zijn.

De spanning steeg want wat ging er gebeuren met de contactsleutels en naamkaartjes, die allemaal in een daarvoor bestemde zak waren gedeponeerd. 
De zak werd eens goed geschud en elke bijrijder/navigator moest een sleutel kiezen en zodoende werd bepaald in welke auto en met welke rijder het eerste deel van de lunchrit  gereden zou worden. Volgens de uitzetter van de  tocht om meer reuring te krijgen omdat  het anders wel eens te saai zou kunnen worden, hilariteit alom.

De morgen- rit voerde ons door een deel van Twente en het aanliggende Duitse grensgebied via vaak onbekende kleine wegen. Veel belangstelling voor onze  MG- karavaan kregen wij bij de klinkerstraat passage langs Kasteel Bentheim, altijd populair bij vakantiegangers en dagjes mensen.
 

Met dichte kap komen  we tegen de middag aan in Heek, om daar de lunch te nuttigen in Burch ‘Hohes Haus’ een middeleeuwse Burcht die stamt uit 1344 en  letterlijk staat op de muur van  de  middeleeuwse Ringburcht ‘Nienborg’. Mooi om te  zien en te ervaren dat een Nederlandse familie deze burcht, heden ten dage nog steeds voor meerdere  gelegenheden gebruikt.

Na een uitgebreide en goed verzorgde lunch, geserveerd door een externe cateraar, beginnen we aan het middagdeel van de lunchrit. Het weer is inmiddels wat opgeknapt, de zon  breekt flauw door ,alle reden om  de kap van menige auto te laten zakken  en nu  in de beproefde equipe- samenstelling te starten vanuit Heek. Bijzonder te ervaren, dat het Duitse grensgebied naadloos aansluit  bij de Achterhoek en Twente en dat grensformaliteiten niet meer nodig zijn.
Zonder er erg in te hebben ben je weer op Nederlandse bodem én in Diepenheim én zit deze mooie tocht er op.

Onder het genot van koffie/thee en nog wat lekkers op het terrras bij Irma's werd er nog wat nagepraat, maar ook alweer plannen gemaakt voor volgende MG- ritten  en evenementen. Al met al een geslaagde dag met dank aan de organisatie.

Rijk en Rita Wibbelink
 

 

 

 

 

 

 

Foto's van Jan Sanderman staan in de gallerij  (inloggen)

This is Sliced Diazo Plone Theme