Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Weekendrit Regio Oost 'De Kromme Rijnstreek'

Van 21 t/m 23 juli 2017 gingen 10 equipes naar Utrecht.


Vrijdag 21 juli 2017
Op vrijdag 21 juli om 10.30 uur stonden op de parkeerplaats van Erve Kots in Lievelde de volgende prachtige auto’s op een rijtje: 1  MG-TD, 3 MG-A’s, 5 MG-B’s, 1 Sprite en 1 Renault. De inzittenden zaten een eindje verderop gezellig te keuvelen onder het genot van een kop koffie/thee met een gigantische plak krentenwegge. De organisatoren van het MG-weekend 2017 (Wim Laverman en Jan Sanderman) heetten de aanwezigen hartelijk welkom. Wim vertelde hoe de komende dagen er uit zouden gaan zien. De ritten zouden worden gereden volgens het ‘Follow the Leader’ principe. Jan deelde het informatieboekje en de schildjes voor de auto’s uit. Om 11.15 uur werden de bolides gestart. Op weg naar de eerste stop: fort Pannerden, één van de vele forten van de Hollandsche Waterlinie Omdat het fort op een redelijke loopafstand van de parkeerplaats lag, werd de oldtimer verruild voor een golfkarretje. Hiermee kwamen we zonder kleerscheuren aan bij de prachtige locatie aan de Waal / Pannerdens Kanaal. Hier gebruikten we de lunch en hadden genoeg tijd om de benen te strekken en het fort te bekijken. Nadat we weer met het golfkarretje naar de parkeerplaats waren gebracht, hervatten we de rit. De volgende stop was bij het Panorama restaurant ‘De Blaauwe Kamer’, gelegen in de uiterwaarden bij Wageningen. In een goed half uur reden we het laatste stukje naar het boshotel ‘Overberg’, een milieuvriendelijk hotel aan de rand van het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Na een 3-gangen-diner in het restaurant van het hotel werd er in de bar tot in de late uurtjes nog gezellig nagepraat over de mooie dag, de auto’s en ……

Zaterdag 22 juli 2017
Om 8.00 uur werden we al weer verwacht bij het ontbijt. Na een paar flinke koppen koffie was iedereen weer goed wakker. Om 9.30 uur vertrokken we naar het kasteel in Amerongen, het mooiste Nederlandse kasteel uit de Gouden Eeuw, omringd door historische tuinen. Hier was weer tijd voor koffie, en voor de liefhebbers bijzonder lekker gebak! Veel tijd was er niet om rond te kijken, want we hadden een druk programma. Bij een kraampje onderweg werd nog even gestopt om wat fruit (vooral kersen) te kopen. De lunch was bij het theehuis Rhijnauwen. Op de mooie toegangsbrug naar deze locatie werd de groep gefilmd door een drone, bestuurd door de schoonzoon Roderick Polak van Wim en Loes. Door op de foto hiernaast te klikken kunt u het fimpje bekijken. Dochter Marleen maakte met haar telefoon ook nog een filmpje. Na de lunch vertrokken we naar het dichtbij gelegen fort Vechten, met het Waterlinie museum bij Bunnik. Een waterlinie is een uniek en typisch Nederlands verdedigingssysteem. Hier kregen we een rondleiding van gids ‘Harrie’ (niet te verwarren met onze). Met zijn zeer monotone uitleg over kanonnen, bataljons    etc. werden de dames een beetje melig. De heren waren onder de indruk van de uitleg en bleven serieus luisteren. Na een bezoek aan het museum en een drankje in het restaurant ging de rit verder naar ‘ons hotel’. Deze avond was er in het restaurant een barbecue buffet. Voor het dessert dankte Hendrik Jan, op de gebruikelijke manier,  de uitzetters van het weekend voor alle energie die zij daarin hadden gestoken. Tot nu toe was het al bijzonder geslaagd! Na al het zitten/rijden/eten/drinken deze dag, werden een aantal leden wat balorig en gingen zich uitleven in de speeltuin naast het restaurant. Om de beurt op de schommels, wie het hoogste kon. Het werd helemaal hilarisch toen één van ons met een flinke vaart van de kabelbaan naar beneden roetsjte. Natuurlijk werd hierna weer een afzakkertje in de bar genomen en daarna eindelijk naar bed.

 

Zondag 23 juli 2017
En toen was het al weer zondag. Wat gaat zo’n weekend toch snel. Weer lekker ontbeten bij het hotel. Om 10.00 uur werden op de parkeerplaats verwacht. De auto’s werden, op verzoek van Jan, netjes op een grasveld bij het hotel opgesteld voor een foto. Natuurlijk werd er ook een kiekje gemaakt met de deelnemers ervoor. Altijd leuk voor later.
Nadat we twee dagen ‘open’ hadden gereden, keken we toch naar de lucht of de kap er wel dan niet op moest. Bijna iedereen nam de gok om het dak er af te laten en tot de tussenstop bij Brasserie Het Nieuwe Jachthuis in Hoog Soeren, bleef het gelukkig droog.  Vervolgens ging de rit via de mooie dijk langs de IJssel naar ‘Hof van Twello’, een voormalige kwekerij met daarbij een winkel in natuurproducten, een bloten-voeten-pad en een speelruimte met stro. Met af en toe een paar regendruppels onderweg kwamen we rond 15.30 uur aan ‘Herberg De Pot’ in Markelo. Door menigeen werd dit weekend, zoals gebruikelijk, afgesloten met een BAS-je. De uitzetters kregen van ieder de complimenten voor de mooie route en de aangedane locaties en de prima organisatie. Het was in één woord ‘geweldig’!

Gelukkig had dit weekend niemand (noemenswaardige) pech. Het weer was uitstekend en het gezelschap eveneens. We verheugen ons nu alweer op volgend jaar. We zoeken hiervoor nog een paar uitzetters. Wie wil kan dit doorgeven aan onze voorzitter Jan Hunink.

Meer foto's van Jan staan op de foto pagina. Om deze te kunnen zien moet u ingelogd zijn.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme