Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Grensoverschrijdende rit 7 mei 2017

Prachtige rit van Harry Bruins waaraan 33 equipes deelnamen.

Met de temperatuur en de zon wilde het nog niet echt vlotten, maar dat was nauwelijks van invloed op de animo op deze zondag met start en finish bij Café De Buren in Boekelo. Ook zagen wij enkele vaste bezoekers van andere regio’s.
Zoals gewoonlijk is iedereen ruim op tijd om onder het genot van een kopje koffie even bij te praten. Rond 13.00 uur gaan we met een keurig ingebonden bolletje-pijltje-route op stap.

Na een mooi rondje Boekelo gereden te hebben over prachtige kleine, voor ons onbekende,  weggetjes omringd door fluitenkruid, gingen wij via Usselo  langs prachtige oude boerderijen en door frisgroene bossen  uiteindelijk bij Buurse en de alom bekende Haarmühle Duitsland in. Wij vinden het zelf altijd  moeilijk om in Duitsland de leuke kleine weggetjes te vinden, maar het is Harry en Janny Bruins heel  goed gelukt om ons door een prachtig lentelandschap te leiden, slingerend tussen boerderijen en langs dorpen die maar net aan de andere kant van de grens liggen. En als er dan na ruim een uur rijden een koffiestop wordt aangegeven, is het logisch dat we een groot deel van het gezelschap daar aantreffen. De serveersters van het golfhotel bij Ahaus moesten echt alle zeilen bijzetten om dit spontane bezoek van drankjes te voorzien. En dan ben je bij vertrek vergeten van welke kant we ook al weer gekomen waren, dus na 100m moest de hele karavaan alweer de andere richting in gedirigeerd worden. Eenmaal weer op de goede weg verliep de route vlekkeloos en kwamen wij via het mooie buitengebied van Ammeloe en Lünten bij Rekken weer de Nederlandse grens over. Met nog ca. 45 km. voor de boeg, wisten we dat de route nog veel  moois in petto had. Van de aangegeven koffiestops hebben geen gebruik meer gemaakt. Al rijdend door een voor ons gedeeltelijk bekend stukje Achterhoek , ging de route door het bosrijke buitengebied van Diepenheim en Hengevelde via Beckum weer naar Boekelo, waar wij rond 17.00 uur aankwamen. Onze complimenten voor Harry en Janny, het was een vrij lange route, maar heel mooi en bovendien foutloos.

Thea te Brake

 

Foto's van Jan Sanderman staan in de galerij.

Log in om ze te bekijken!

This is Sliced Diazo Plone Theme