Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema avond 02-04-2020 Regio Oost GEANNULEERD!

GEANNULEERD!
Wanneer 02-04-2020
van 19:30 tot 22:00
Waar Eet Tapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC te Welsum
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

 

 

 

 

 

 

 

 

In overleg met de organisator Jan Borgonjen en de MGCC regio's IJssel-Vecht, Veluwe Zoom en Oost is besloten deze avond, vanwege het besmettingsgevaar door het Corona virus, niet door te laten gaan. 

Technische thema-avond  'Krachtbronnen in Historisch Perspectief'

Op donderdagavond 2 april  zal Ben Geutskens een zeer interessante presentatie geven over de motor van Wardenier en wat daarmee samenhangt. 

Als intro zal Ben een algemeen verhaal doen over “Krachtbronnen in historisch perspectief”. 

Initiatief nemer voor deze avond is clublid Jan Borgonjen en zijn de regio’s Veluwezoom, IJssel-Vecht en Oost uitgenodigd.

Johannes Wardeniers bewering een brandstof loze motor te hebben uitgevonden, leidde in 1934 in Wolvega tot wereldnieuws en vervolgens tot teleurstelling voor alle betrokkenen.
Waarschijnlijk was deze motor een hete lucht- of Stirlingmotor.

Deze presentatie laat de ontwikkeling van krachtbronnen in historisch perspectief zien, met de focus op heteluchtmotoren met Johannes Wardenier als middelpunt.

Clublid Jan Borgonjen is in het bezit van schetsen  van een experimentele JWD-CR 8 cylinder motor. Bij aanvang van deze avond zal hij hierover vertellen.

Tevens zal Jos de Vink uit Bovensmilde één van 70 door hem zelf ontworpen en gebouwde Stirlingmotoren laten draaien en in de pauze zal een van de door Ben Geutskens gebouwde replica’s van de eerste machine van Robert Stirling uit 1815 worden gestart.

De lezing draait voornamelijk om de technische (on)mogelijkheden van de motor van Wardenier.

Plaats van handeling: Eet Tapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC te Welsum. Tijdstip 19:30 uur.

This is Sliced Diazo Plone Theme