Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ladies Day Regio Oost 9 juni

Rondleiding Roombeek Enschede en kunst bekijken in 'Het Volkspark'.
Wanneer 09-06-2018
van 11:00 tot 20:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Jenny Sanderman heeft voor ons een mooi programma samengesteld. Allereerst staan we stil bij de Vuurwerkramp, die in Enschede bijna 18 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Na deze indrukwekkende confrontatie met de gevolgen van de explosie, zal de middag lekker ‘luchtig’ worden ingevuld.

De indeling van de dag ziet er ongeveer als volgt uit:

Ontvangst om 11.00 uur bij het ‘Huis van Verhalen’, Roomweg 165-C, 7523 BM Enschede. Koffie/thee en appelgebak wordt hier aangeboden door Regio Oost. 

Op de warme middag van 13 mei 2000 wordt Enschede getroffen door een ramp. Een brand in een vuurwerkopslag van het bedrijf SE Fireworks leidt tot enorme explosies die de wijk Roombeek grotendeels verwoesten.
http://huisvanverhalenenschede.nl/

 

Presentatie met daarna een rondleiding van ca. 2 uur met gids door het Roombeek € 6,-

Bij de ramp vinden 23 mensen de dood en raken 947 mensen gewond. Maar liefst 50 woningen worden volledig verwoest, ongeveer 200 woningen raken beschadigd. Enschede is voor enkele dagen wereldnieuws.

 


Lunch om ongeveer 13.00 uur op een locatie in het Roombeek. 

Na de bijzondere presentatie en wandeling door het Roombeek, zijn we toe aan een versterking.
​Kosten zijn voor eigen rekening.

 

 

Met een aantal auto's rijden we naar het 'Volkspark'

We bezoeken het evenement ‘Kunst in het Volkspark’. Met meer dan 165 kunstenaars, een galerieplein, een kunsttraatje en diverse muzikale optredens en entertainment zullen wij ons prima kunnen vermaken. Entree gratis
http://www.kunstinhetvolkspark.nl/

 

Rond 17.00 uur lopen we naar  ‘Het Paradijs’, Nic. Beetsstraat 48, 7514 CW Enschede.

Een uniek vegetarisch restaurant met binnentuin. Hier genieten wij van de kunstzinnige bouwsels, prachtige vloeren, glas-in-loodramen, watervalletjes, beelden en weelderige plantengroei, maar bovenal ook van het goede en heerlijke eten. Kosten zijn voor eigen rekening. https://hetparadijs.com/ 


Resumé: Vervoer  Enschede  vv is op eigen gelegenheid. Koffie/thee en appelgebak bij ontvangst wordt aangeboden door Regio Oost. De rondleiding is € 6,- pp. Alle overige kosten (lunch, diner, versnaperingen etc.) zijn voor eigen rekening. De entree van het 'Volkspark' is gratis. 

Opgeven voor de Ladies Day kan tot zaterdag 2 juni door te bellen naar Jenny Sanderman (053-4331423) of  Petrie te Winkel (0545-477210). Mailen kan ook: pytewinkel@hotmail.com.

De deelnemers krijgen t.z.t.bericht waar zij in Enschede het best de auto kunnen parkeren.

Ieder jaar is de Ladies Day weer een leuke dag uit voor de dames van de MG-club. Een keer niet in de auto maar elkaar eens op een andere manier treffen. Op deze manier krijg je onderling toch een andere band. Wij vinden het erg leuk ... jullie komen toch ook?

Jenny en Petrie.

 

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme