Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Oost Brabant Clubavond 20/4: Veerbollen MGF bijvullen met gas (stikstof) door Peter Soons.

Niet alleen het bijvullen van vloeistof maar ook het bijvullen van gas is vanaf nu mogelijk! Dat het regelmatig bijvullen van de veerbollen met speciale vloeistof nodig is weet iedere MGF rijder. Op deze clubavond laat Peter Soons ons zien dat ook het bijvullen van gas(stikstof) mogelijk is.
Wanneer 20-04-2018
van 20:00 tot 23:00
Waar De Stapperij Spoordonkseweg 80 KE Oirschot 0499-573671 www.stapperij.nl
Deelnemers Leden en aspirantleden MGCC
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Clubavond: Hydragasveerbollen  MG-F controleren en vullen 20 april 2018

MG-F rijders kennen het allemaal!. Na verloop van tijd staat “hun trots” iets te laag op zijn wielen. De verkeersdrempels kunnen niet meer zonder bodemschade genomen worden. De veerbollen dienen dan bijgevuld te worden. De veerbollen van de MG-F kennen een dubbele vulling; gas(stikstof) en speciale vloeistof. Deze beide stoffen zitten in apparte door rubber gescheiden compartimenten in de veerbol. Bij het op hoogte stellen worden de veerbollen met het toevoegen van extra vloeistof weer op hoogte gezet. Dit bijvullen is nodig omdat de gasvulling lang zaam minder is geworden. Het verlies aan gas(stikstof) kan een aantal keren gecompenseerd worden door extra vloeistof toe te voegen. Dus steeds meer vloeistof en steeds minder stikstof! Dit gaat gepaard met een langzaamaan minder wordend veervermogen tot het moment dat de auto keurig op hoogte staat maar nog nauwelijks vering heeft! ! Iedere MG-F rijder zal hier vroeg of laat mee geconfronteerd worden!

Dit was een uitdaging voor Peter Soons. Hij ging aan de slag om zoeken naar het probleem, de oorzaak en nog belangrijker de oplossing! Naar een techniek om ook de gas(stikstof)vulling bij te vullen. Hierin is hij geslaagd. Op deze clubavond zal Peter ons meenemen in zijn puzzeltocht en zijn oplossing.

In een opengewerkte gasveerbol kunt u de werking van het veersysteem met zijn 2 kamers goed zien. Op deze avond zal Peter zijn zelf ontwikkeld stikstof bijvulstation demonstreren.

Een mooie techniek die er voor kan zorgen dat onze MG-F niet alleen op hoogte staat maar ook goed veert. Op deze avond is er veel te zien en te voelen!

This is Sliced Diazo Plone Theme