Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Regio Oost Brabant Clubavond 18 mei "Kan ik en mag ik een hart defibrillator gebruiken?"

Op de clubavond van 18 mei zal Karel-Jan van Tuijn arts - en eigenaar van een MG - ons informeren over de werking en het gebruik van een hart-defibrillator.
Wanneer 18-05-2018
van 20:00 tot 22:30
Waar De Stapperij Spoordonkseweg 80 KE Oirschot 0499-573671 www.stapperij.nl
Deelnemers leden en aspirantleden MGCC
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Deze keer geen informatie over hoe een "acute storing" bij uw MG op te lossen maar wel zeer nuttige informatie over hoe te handelen als een persoon in uw omgeving plots onwel wordt en hulp nodig heeft.

Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze persoon kan defibrilleren ( Handelen bij een vermeende hartstilstand).

Het zou zo maar kunnen! U wordt geconfronteerd met een acute situatie waarbij een persoon plots onwel wordt en waarbij het lijkt dat er sprake is van een hartstilstand. In de nabijheid is een hart-defibrillator beschikbaar.  Maar ja wat doe je dan......?  In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoeft u niet medisch geschoold te zijn om toch te kunnen handelen. We kunnen in een aantal gevallen veel doen om in zo'n situatie te helpen. Op deze clubavond zal Karel-Jan ons stapsgewijs meenemen wat we in zo'n situatie kunnen doen en wat we beter niet kunnen doen. Het leren onderkennen wanneer we met een defibrillator kunnen gebruiken en het gebruik van een defibrilator zal hierbij op praktische wijze worden uitgelegd.    

This is Sliced Diazo Plone Theme