Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

14 oktober 2017: Verslag sleuteldag

Op zaterdag 14 oktober om 9.00 uur meldden zich 11 MG’s voor de sleutelochtend, inmiddels voor de 4e keer, bij garage De Westerd in Peize.

Vertroetelen
De MG's wilden bijna allemaal graag vertroeteld worden, voordat ze in de winterstalling  verdwijnen. Enkele van de MG’s waren alleen aanwezig voor de gezelligheid en ondersteuning.

Nuttige sleutelochtend
Het was een nuttige sleutelochtend. Er werd Hammerite op de roestige delen gesmeerd, een roestige plek werd uitgeslepen, er werd onderzoek gedaan naar trillingen in het motorblok, er werd olie ververst en doorgesmeerd.
Ook werd hier en daar het “heilige” vuil van Goodwood verwijderd en in een soort “urn” gedaan, om dit “relikwie” voor altijd te bewaren.

MG en Joop gelukkig
De meest gelukkige MG was die van Joop. Eindelijk werd met hulp van vele supporters ontdekt waarom de stroom soms geheel kon uitvallen. Niet het start-relais, niet de massa-schakelaar, maar een onschuldig kabelschoentje was de oorzaak. In dit kabelschoentje waren twee draden aan elkaar gesoldeerd, maar niet vast gesoldeerd aan het oogje. Voor de zekerheid heeft Joop alle draden opnieuw gestript en met een professionele kabel-tang voorzien van nieuwe oogjes.

Dank aan De Westerd en tot weerzien in het voorjaar.
Pieter Buijs

This is Sliced Diazo Plone Theme