Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

27 augustus 2017: Verslag 1, Rit Reitdiep en Groninger Maren

Bert en Engelien Sipkens hadden de regiorit uitgezet door het Groninger land. Dit is het geboorteland van Bert en dat hebben we geweten.

Mooie weggetjes, veel kerken en heerlijke kroketten
Mooie weggetjes, schilderachtige uitkijkjes, grote boerderijen, goed bewaard gebleven en onderhouden borgen, veel riviertjes, watertjes en veel kerken. Een hele mooie tocht die er om vraagt nog een keer gereden te worden.

Voor de lunch in restaurant Korensant op landgoed Verhildersum had je je moeten opgeven, maar dan kreeg je ook wat. De kroketten lieten zich goed smaken en de eenvoudige salades gaven net even dat frisse smaakje na de romige mosterdsoep. Hierna met volle buik door de goed onderhouden tuin van de borg waar inspirerende bronzen beelden van Eddy Roos te zien waren, de korte wandeling meer dan waard.

Mensen uit de auto
Voor de antwoorden van de puzzel moest je sowieso steeds de MG uit, Bert en Engelien hebben hier goed over nagedacht ‘hoe krijgen we de mensen uit de auto’ en dat lukte goed. Er kwamen maar liefst 8 equipes in aanmerking voor de eerste prijs en door lootjes trekken werd dit snel opgelost.

Aanmoedigingsprijs
Martin en Olga Blok uit Huizen kregen de aanmoedigingsprijs voor ‘de verste deelnemers’. Zij hebben de dag fantastisch gevonden en stuurden nog een bedankmailtje. Lees hun verslag in deel 2.

Vera Smit

This is Sliced Diazo Plone Theme