Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

- Ritverslag Lustrum Ladies day 4 september 2016

Lustrum Ladies day 4 september 2016 De oproep voor de ladies day van Mieke Beljon en Serieke Verschuur leverde twee equipes op uit Regio Noord. Dat waren Geeske Hessels en Paola den Outer in een MG TD uit 1953, en Tineke Hin en Vera Smit in een MGB. Geeske en ik hadden thuis wel even proefgereden onder toeziend oog van hun mannen, want er wordt feitelijk door vrouwen veel te weinig tot helemaal niet in de MG’s gereden. In mijn geval is dit mijn eigen schuld, maar misschien na deze succesvolle ladies day, komt daar verandering in.

IMG_2726.JPG

Hevige regenbuien
De dag begon met hele hevige regenbuien. Geeske en Paola werden door de mannen met een autoambulance met daarop de TD naar Doorn gereden. Ik reed eerst alleen naar Staphorst om mijn navigator Tineke op te halen. Met de kap omhoog uiteraard. Het regende zo hard dat je de weg amper kon zien, het begon te lekken in de auto en als er een tegenligger aankwam, hingen daarna de regendruppels aan het stuur.

Wapperende haren
In Doorn startten maar liefst 19 auto’s, allemaal met vrolijke vrouwen, sommigen reden voor het eerst een rit. Enfin. In Doorn kwam de zon door zodat we allemaal met open dakje konden wegrijden. Wapperende haren en sjaaltjes, we hadden bekijks op de dijk en op de veerpont bij Culemborg. De lunch was op landgoed Mariënwaerdt, hier was het goed en gezellig toeven.


Ladies Rit Regio Noord
Weer in Doorn aangekomen, nog altijd met het dakje open, dronken we allemaal nog een glaasje. Ik mocht een eindspeech houden en namens Hans van Egmond, de regiocoördinator van Midden-Nederland, twee prachtige boeketten zonnebloemen overhandigen aan Mieke en Serieke.
Tijdens de rit waren we al benaderd, of Regio Noord niet eens een ladies rit wilde organiseren, en na overleg met ons viertjes uit Noord, kon ik die vraag bevestigend antwoorden tijdens de eindspeech. Omdat Friesland voor de meesten verder ligt dan Doorn (hihi), wilden de dames hier meteen een overnachting bij boeken, nou dat kan, dan wordt op die manier de ladies rit aangevuld met een ladies night, zei ik, waarop hartelijk gelachen werd.


Big smile
Met een glimlach op mijn gezicht reed ik naar huis. Wat had ik een geslaagde en gezellige dag gehad.

Vera Smit

IMG_2720.JPGIMG_2724.JPG

This is Sliced Diazo Plone Theme