Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

8 mei 2016: verslag Lanentocht

Prachtige lanen, verborgen gebreken en rollende banden, dat waren de hoofd ingrediënten van landelijke tocht. Aantal deelnemers: 42.

Banden-rolparcours

De uitzetters Vera en Jaap hadden er veel werk van gemaakt. Het begon allemaal met de zeer hartelijke, persoonlijke begroeting van Vera. Daarna was Jaap aan zet met het verrassende banden-rol-parcours. Slalom langs pylonnen. Sommige deelnemers namen zoveel risico dat ze al struikelend de finish haalden.

NB: Kijk ook naar de foto's en het filmpje van de rit onder aan de pagina.

lANDENRIT1.jpg
Scheve ruitensproeier

De tocht voerde over de prachtige lanen in de Friese wouden. Juist in het voorjaar uniek met het gefilterde licht door het nog ontluikende bladeren dak. Vandaag met strakblauwe lucht en 25 graden was alles extra mooi. Na een goed georganiseerd lunch buffet gingen we verder om op een parkeerplaats verrast en uitgedaagd te worden door Jaap, die opzettelijk een aantal defecten aan zijn MG-B had aangebracht. De opdracht was zo veel mogelijk defecten op te sporen. In stilte hoopte Jaap natuurlijk dat wij nog onopgemerkte defecten zouden opsporen, hetgeen ook gebeurde: Jaap wist nog niet dat zijn linker ruitensproeier scheef stond.

LANENRIT2.jpg

Losse Wielmoer

Gelukkig kon Jaap, nadat de laatste deelnemer was gepasseerd, zich nog herinneren dat hij zijn de linker wielmoer had losgedraaid, waardoor ook hij de finish veilig kon bereiken.

Na 79 km bereikten alle 42 equipes de finish en kreeg Tjakko Koldewijn samen met zijn dochtertje Cariza de 1e prijs.

Foto's en filmpje

Voor meer foto's van de Lanentocht zie goo.gl/Photos.
Bekijk ook het filmpje dat ons is toegestuurd door Ad van der Horst van Regio West.

8 mei 2016, Pieter Buijs
 

This is Sliced Diazo Plone Theme