Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

21 mei 2016 Reisverslag MG hotelweekend

Aan de keukentafel in Tronde met de houtkachel aan, want het is fris, denk ik met lichte weemoed terug aan Willingen in Sauerland.

MGhotelweekend.JPG

Doen wat je wilt

Het Venue hotel Am Park, gerund door Nederlanders, had een vriendelijke prijs gemaakt voor ons drie nachten tellende verblijf. Het hotel is centraal gelegen, dus een wandelingetje naar het centrum was snel gemaakt. In het weekend is Willingen erg druk, vooral door drinkende jongeren. Op de eerste dag kon iedereen doen waar hij zin in had. Met de kabelbaan naar boven, of lopend zoals René en Tineke Hin en Jaap Weidema deden, en genieten van het prachtige uitzicht.

Steil voor de knietjes

Teruglopen (Ger en Gerda, René, Gerrit, Jaap en Vera) viel nog knap tegen want het was behoorlijk steil. Een enorme belasting voor de knieën, maar je komt wel met een voldaan gevoel beneden. Ook van de zomer-rodelbaan werd genoten. Tony Menkveld vloog zelfs de bocht uit. De vrije zaterdagmiddag werd gebruikt voor kletsen op het terras, rondje rijden door de schitterende omgeving of het lezen van een boek, of gewoonweg een middagdutje, moe van de slappe lach.

MGhotelweekend2.JPG

Zondag de Sauerland Dimmelsee toerrit

Op zondag werd de Sauerland Dimmelsee toerrit gereden, ieder voor zich, met het routeboek op schoot. De aanwijzingen waren op een merkwaardige wijze genoteerd (elke bocht op een recht doorgaande weg stond er in). “Ja”, zei Joop Leffers die de rit had nagereden “het is een motorrit”.  De rit was prachtig, de omgeving is bijzonder mooi. In Sauerland is het puur genieten met een open auto.

Bewolkt met druppels

Jammer dat de tocht huiswaarts dicht gereden moest worden. Het was bewolkt weer met af en toe een druppel. In Ommen namen we afscheid van elkaar, bij koffie en ijskoud appelgebak. Jammer dat Tony Menkveld en Jos Hoekendijk met een onwillige TF op de Wegenwacht moesten wachten.

Reina en Hielke Helmus en Erna en Joop Leffers BEDANKT!

Het hotelweekend was georganiseerd door Reina en Hielke Helmus en Erna en Joop Leffers. Zij werden op gepaste wijze bedankt met bougies gevuld met likeur.

Vera Smith

This is Sliced Diazo Plone Theme