Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

April: 'Toeren en Ouwehoeren' - Hotelweekend 2014, Monschau

Twee MGA’s vaak voorop: omdat het zo’n mooi gezicht is. Twee MGB’s groen en geel erachter, dan de paarse F van Ger en Gerda Struik en tot slot – met wat pijn in het hart – De Skybox. Bé en Gré van Aalderen, zij hadden het beste uitzicht over de slingerende colonne. Zes is een mooi aantal en met de Skybox achteraan zie je goed dat alles ‘mee’ is.

‘Der Helmus Tisch’

Onder aanvoering van Hielke en Reina Helmus gaat het zuidwaarts, de grens over bij Dinxperlo. Lunch in hartje Geldern. De gele mag even achterom parkeren. In Monschau zijn de MG’s beregend en de kelen schoongespoeld. Het is wel even zoeken naar een goed parkeerplekje: de 100 kamers van het hotel zijn allemaal vol, dus er is nauwelijks ruimte. Moe, maar  zeer tevreden aanzitten aan ‘der Helmus Tisch’. Deze tafel voor 12 is het hele weekend voor ons gereserveerd en de terrasverhalen gaan in een volgende versnelling.

Monschau.jpgMonschau3.jpg

Flink wat toeren

Ook op zaterdag werkt het weer mee: Hielke is er al om zes uur uit om zijn A te poetsen: zo erg dat Rinse en Wil Dragstra ook een emmertje zijn gaan halen. Het werd een rondje ‘drie landen’. Door België naar Margraten en Valkenburg. In de dorpjes naar het drielandenpunt leeft het oranje gevoel: we hebben menig extra groot rondje om de kerk moeten rijden. Onze rollende terrassen gleden op vier meter van het hoogtepunt: 322,7 meter, bij Vaals België in en we duiken slingerend naar beneden. Met flink wat toeren om de remmen te ontzien gaan we onder de lange spoorbrug door. Het weer is in de buurt van Monschau wat minder, maar een plaatselijk dranklokaal kan de aandacht goed afleiden. Na het diner staat de zoektocht naar Joops autodief op het programma. Die hebben we gevonden, maar de groep is in tweeën gekuierd. Toch hebben we samen de dag kunnen afsluiten in de Kneipe. De conclusie van de dag is dat regio Zuid wel een heel mooie speeltuin heeft met die hoge heuvels.

Tot 15% naar beneden

De zondag begint relaxed. Monschau moet eerst nog van alle kanten bij daglicht bekeken worden. Ondertussen hebben René en Tineke Hin de route om de Ruhrsee in elkaar gedraaid: en gedraaid werd er zeker. We hebben veel glimoogjes gezien bij de chauffeurs: tot 15% naar beneden en weer omhoog. Daarna volop genieten van het uitzicht. Heuvelruggen met knalgele koolzaadvelden, tussen groene velden. Voor de passsagiers geeft dat wat ‘gyroscopische’ rust. Na een wafeltje en een gespertes Tal is de stamtafel weer voor het evalueren ingepland. De regen… die kwam vandaag niet.

Monschau4.jpgMonschau2.jpg

1000 kilometers open afgelegd

De rit terug gaat westelijk langs de Duitse grens. Lastig om open restaurants te vinden. De beloofde regenbuien spetteren een heel klein beetje, dreigen voornamelijk. We hebben de kapjes alleen tijdens het parkeren gebruikt; alle 1000 kilometers zijn open afgelegd. Als dank voor de organisatie: voor Reina een kandelaar èn voor Hielke een MG bad-race-eendje! Omdat de tijd vliegt en verkeersdrukte toeneemt spreken we af, los van elkaar de snelwegen naar Staphorst te volgen en hotel Waanders als uitzwaaipunt te gebruiken.

Koppijn

Het venijn in de staart!: twee cilinders van team Leffers vinden het op de A12 nodig rechtstreeks met elkaar te communiceren: gelukkig pas op de terugweg en binnen bereik van de ANWB. Het wachten in Staphorst op de gele B duurde wel erg lang en toch wat bezorgd gingen we aan de koffie...  Joop liet ons telefonisch weten dat het transport is geregeld. Voordat de ANWB gebeld kon worden had Erna de kippenoppas al gebeld dat het later zou worden. De gele B krijgt een verse koppakking en geen koppijn meer van de moderne benzines. En zo eindigt het verhaal van ons hotelweekend toch weer met een positieve draai.

This is Sliced Diazo Plone Theme