Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Quadrifoglio rit

We reden de rit op 17 mei vanuit “Onder de Hoge Dennen” in Witteveen; de 4 blaadjes van het Quadrifoglio (Klavertje vier) volgend, elk ca. 25 km. Voor ieder blaadje gold een aparte vorm van route-omschrijving zoals de gewone tourrit omschrijving, het bolletje-pijltje systeem, het foto-wegwijzersysteem en kaartlezen met aanwijzingen en afstanden. Je reed net zoveel blaadjes als je wilde in eigen volgorde.

22 equipes

Er verschenen 22 equipes, met MGA’s, veel MGB’s en F-TF’s, maar ook de mooie J2 van dhr Broekema en de TF van Hotze en Trees van der Vliet. Het ging de hele dag door met de laatste start rond 15.00 uur. Dank zij het mooie weer genoten zij die dat wilden van de tussenstops op het terras met hapjes en drankjes, de af- en aanrijdende glimmende MG’s bekijkend en gezellig keuvelend met andere clubleden.

QuadrifoglioRit1.JPGP1040459.JPG

Moeilijke of juist makkelijke ritten?

De routes gingen door zeer diverse landschappen, zoals bos, weide, monumentale dorpjes, waar bijna ieder huis een rieten kap heeft, en langs stroompjes en kanalen, waarbij het plaveisel varieerde van asfalt en klinkers, tot kinderkopjes en zand.
Men zou denken dat het door velen gevreesde bolletje-pijltje regime het moeilijkst was, maar er gingen stemmen op, dat tijdens deze rit deze het de makkelijkste was, terwijl de gewone tourrit-beschrijving het moeilijkst werd gevonden. De variatie tijdens deze dag werd als zeer stimulerend en interessant gevonden en dit concept is beslist voor herhaling vatbaar.
Dank aan Tineke en René Hin voor dit enorm prettige initiatief.

Gerrit van de Klashorst

Zie hier voor meer foto's

gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme