Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

De Nachtrit 2014 (2)

Hoeveel landen vind je wel niet in Zuid Oost Friesland? (René Hin)

Op volle toeren van start

We hadden er zin in: nog even op de kaart het aantal ‘landverwijzingen’ rond Oosterwolde nakijken. De laatste adreswijziging naar de ‘Liefdesbrug’ mee.  De uitlaat zat weer dicht dus het gas kon erop. De MG had er blijkbaar ook zin in want de toeren zakten niet bij het loslaten van het gas en ontkoppelen.

nachtrit3.jpg

Dat is vooral lastig bij een stoplicht. Voor de start zijn alle deskundigen geraadpleegd: een nieuwe veer op de gashendel geleend van Leffers: was wel sterker, maar het hielp niet. Natuurlijk had ik net de ‘faute carburateur’ (Zenith Stromberg). Het moet ergens binnenin zitten was de conclusie: mooi klusje voor de winter. Beter ombouwen naar dubbele… en vergelijkbare bruikbare adviezen.

Witte wieven en boeren

Sleutels wegbergen, kleppen dicht en op naar briefing en koffie. Een 15-tal teams stonden te popelen om los te gaan. Drie omleidingen waren al verwerkt in de ritbeschrijving en met een minuut tussentijd gingen we de nacht in. Een heerlijke nachtrit, goed uitgeschreven met alléén wat onzekerheid of we goed zitten op de lange stukken. Frankrijk. De snelheid en verlichting af en toe aanpassen aan de witte wieven en de boeren die met ‘groot spul’ op de weg waren. Moskou telt niet, Egypte wel. ‘Tsjuster Boksem’ verraste zelfs een paar echte Friezen. Luxemburg. Carter en differentieel werden gekieteld op het slingerende karrepad. De inhoud van de watertoren was moeilijk te schatten door het tegenlicht van een halve maan en een groot aantal sterren. Iedereen is weer binnengekomen, ook Jan Menger – stilgevallen en weer elektrisch op weg geholpen.

De winnaar

We hadden uiteindelijk maar in één officieel land gereden …en de overgrootvader van de uitzetter was voor de meesten een brug te ver. Onder het genot van drankjes, kaas, worst, komkommer en frituursnacks werd het loslopend paard en de herten besproken. Nieuwsgierigen naar de zonnige variant vroegen om een extra beschrijving om de rit overdag nog een keer te rijden en de organisatie telde de punten.

nachtrit1.jpgnachtrit2.jpgnachtrit.jpg
Jan ‘Pech’,  Hielke de 2e            Pieter, de 3e prijs                             Jolanda en Jouke hebben gewonnen!

De pechlamp ging onze neus voorbij: Jan Menger’s MG stopte ermee en moest met hulp en draden aan de gang gehouden worden. Stoppen is nu eenmaal meer pechpunten dan toeren.
Op 3: Froukje en Pieter Buijs. Op 2: Reina en Hielke Helmus. En de winnaar van het uitzetten van de nachtrit van 2015 en een mooie mand met lekkers zijn Jolanda en Jouke Bloem. 'Mooi wark' Jan en Conny van Dam!

This is Sliced Diazo Plone Theme