Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Taxatiedag bij Ataxatie in Utrecht op 8 mei.

De papieren werden conform de taxatie ingevuld en vervolgens werd de auto minutieus professioneel beoordeeld op diverse facetten.


Ook ik had mij ingeschreven met mijn MG B met kenteken DM-05- 22 voor de taxatie bij Andre Pisa taxaties op 6 mei jongstleden te Utrecht.

Voor ik deze ervaring aan het papier toevertrouw, geef ik eerst aan hoe mijn liefde voor de MG B is ontstaan. Het zal in 1963 zijn geweest, 16 jaar oud toen ik in mijn belevenis voor het eerst een MG B ontwaarde en het was liefde op het eerste gezicht. De belijning, de spaak wielen, het geluid.. kortom alles zoals een sportwagen diende te zijn.

Toevallig of niet, kort daarop zag een advertentie van garage Arij Jansen uit Utrecht waarin de auto werd aangeprezen. Daar wilde ik wel documentatie van hebben. Woonde toen in Vreeswijk, tegenwoordig Nieuwegein, telefoon aansluitingen waren toen nog geen algemeen goed en wist dat er bij de Beatrix sluizen een telefooncel stond, daar heen gefietst en van daaruit de garage gebeld voor het aanvragen van documentatie. Een paar dagen later werd er ’s-avonds aangebeld en hoorde mijn vader de deur openen en met iemand een gesprek aangaan. Op enig ogenblik hoorde ik mijn vader zeggen, dan zult u denk ik mijn zoon moeten hebben en werd ik erbij geroepen. Het was een in pak gestoken vertegenwoordiger van de garage met de betreffende documentatie bij zich. Daar stond ik als blozende, schuchtere tiener… Bij een kopje koffie heeft hij mij (en mijn vader) verteld over de bijzonderheden van de auto en toen hij met een lach vertrok deelde hij mij nog mede “en die auto komt er nog wel een keer”. Overigens kreeg ik in datzelfde jaar van mijn ouders als verjaardagscadeau een set MG manchetknopen die ik al die jaren heb gekoesterd en nog steeds draag.

Wat betreft het krijgen van de auto heeft de vertegenwoordiger gelijk gekregen. Ruim 50 jaar later.. Na het stichten van een gezin, maken van carrière en het laten studeren van 4 kinderen, was er recent eerst ruimte om tot aanschaf over te gaan. Maar niet minder verheugd, in tegendeel. In 2015 de mogelijkheid gekregen een MG B uit 1970 aan te schaffen, die na eerst naar de USA was geëxporteerd in de 90er jaren weer naar Nederland is ingevoerd en een totale “off body” restauratie heeft ondergaan en van geel naar nu racing green is omgetoverd. Ben er dan ook bijzonder content mee. De wijzigingen die ik inmiddels heb laten aanbrengen zijn elektronische ontsteking en een “vaste” soft kap in plaats van het “tent” model. En voor de rest is het poetsen en gelukzalig rijden.

Klik hier om alle foto's te bekijken.


 

Het bijzondere is ook dat sinds de aanschaf van de auto (zie foto) mijn zoon Maxime, toen 17 en inmiddels ook in het bezit van een rijbewijs, het MG virus ook op hem is overgeslagen en wij al afgesproken samen binnenkort een tourrit te gaan rijden. Het is toch een leuke wetenschap, dat mijn MG stokje ter zijner tijd aan hem kan worden overgedragen.

Terug naar de taxatie. Had hiervoor bij de koop verkregen dikke A4 ordner meegenomen die bijzonder uitvoerig het relaas van de auto met alle oorspronkelijke details weer geeft. Inclusief een complete fotoreportage en beschrijving van de totale restauratie. Bij ontvangst door Andre Pisa stond de koffie met gebak klaar en was het na een lange grauwe tijd met regen en somber weer, in vele opzichten voor het eerst weer een zonnige dag. De papieren werden conform de taxatie ingevuld en vervolgens werd de auto minutieus professioneel beoordeeld op diverse facetten. De eerste indruk was dat het een “harde” auto betreft met slechts zeer lichte gebruiksschaden. De verdere slotconclusie, alsmede marktwaarde wordt na het verwerken van alle gegevens nog nagezonden.

Al met al was het een bijzondere belevenis hoe een en ander in zijn werk gaat en nu in spanning afwachten wat het eindresultaat zal zijn.

Met MG groet,

Will P.J. Jansen

This is Sliced Diazo Plone Theme