Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Terugblik MOF 2019 Zeelandtour

Een mooie rit richting zeeland, en een pechgeval bij uw regiocoördinator.

Vrijdagochtend verzamelden zich de eerste 10 equipes bij La Place Geldermalsen. Net toen we richting de lunchlocatie in België wilden vertrekken begon het te regenen. De meesten van ons deden toch maar gauw hun kap dicht. Wij waren zonder ruitjes en met open dak van huis gegaan en bleven dat doen. Door het beperkte zicht zagen we wel minder van de prachtige route langs de Lingedijk (dat hebben we 23 juni op weg naar Waalwijk ingehaald). Na een half uurtje rijden kwamen we op het eerste pontveer, zon! Voordat we aan de overkant stonden, waren alle kappen open.

De groep vervolgde de route langs leuke kronkel weggetjes. Wij verloren de groep echter uit het oog, waarna het noodlot in de middle of nowhere (Dongen) toesloeg. Op 1/3 van de route viel de motor uit en was het -tussen de koeien- wachten op de Wegen wacht. Die was er na het een uur. Een snelle check wees uit, de benzinepomp zat muurvast. Wat te doen? De auto ambulance zou ons met MG en al naar huis brengen, waarna het vervolg van het weekend ongewis zou zijn.

In afwachting daarvan belde ik Pel de Haas om een nieuwe brandstofpomp te bestellen en betuigde mijn spijt dat ik dat ondanks diverse clubavond presentaties niet eerder had gedaan. Pel was de beroerdste niet en bood aan hem op dezelfde middag nog in te bouwen. Met de KNAC werd overlegd of we ook naar zijn woonplaats gebracht konden worden. Die 4 kilometers verder dan Eemnes wilde men wel vergoeden, temeer daar we benadrukten dat we dan ons klassieker weekend met de MG konden voortzetten en daar is de KNAC toch voor. Zo gezegd zo gedaan. Pel liet ons allereerst zijn goed ingerichte werkplaats zien met glasparelreiniging en een testopstelling, waarin een pomp doorgemeten kan worden. Op basis daarvan krijgt elke afgeleverde pomp zijn eigen testrapport mee.

Onze situatie was niet standaard, want er bleek een Porsche pomp in te zitten met slangen i.p.v. vaste leidingen en de Wegenwacht had een verkeerde aarding doorgegeven. Hij besteedde een deel van de middag om een van zijn SU pompen aan te passen voor onze MG en opnieuw in te bouwen. Zijn vrouw Joke voorzag ons van frisdrank en hapjes om de gemiste lunch te compenseren. Pel en Joke reuze bedankt voor jullie hulp om het weekend te kunnen voortzetten. Om 17h15 togen we weer op pad en 200 km verder schoven we in het hotel nog op tijd aan bij de BBQ. Aan tafel bleek dat er nog 2 pechgevallen van regio Midden waren, beiden met de koppeling. Dat onderhoud in de regio moet echt beter, ik zal de sleutelnetwerk coördinator tippen 😊.
Na afloop van de BBQ bleek zich boven het duin een fraaie zonsondergang te ontwikkelen. Achteraf zei men dat het zelden zo helder was en je heel ver kon kijken, dus een buitenkans voor diegenen die het hebben aangedurfd om een van de hoogste duinen van Nederland te bestijgen.  

 

 

 

 

 

Zaterdag namen we de lange route over Schouwen-Duiveland om het Watersnoodmuseum te bezoeken, dat gevestigd is in de laatste 4 in 1953 afgezonken caissons. Hier was indrukwekkende lokale geschiedenis te beleven.


Ook fraai waren de Zeelandbrug en Oosterscheldekering. Je beleeft ze alleen niet echt als je er overheen rijdt. We hadden het geluk dat we vanwege een zeilwedstrijd enige tijd moesten wachten op de Zeelandbrug totdat een vloot grote zeilboten de brug was gepasseerd.

Zaterdagavond gaf Leo Bom vóór het diner een interessante lezing over de wijze waarop het scheepvaartverkeer op de Schelde is geregeld en de historie erachter.

Zondag reden we de fraaie route binnendoor, die we vrijdag hadden gemist in omgekeerde richting dus van Vlissingen naar Kalmthout. Prachtig, een totaal andere beleving van Zeeland dan de zaterdag rit. Marijke heeft in Yerseke aan de oesterput bij Oesters & Bubbels voor het eerst van haar leven oesters gegeten en ze vond ze nog lekker ook (Ze had er stiekem al een geproefd op Neeltje Jans).

Door onze pechdag hebben we helaas weinig van de steden gezien, maar dat halen we nog wel een keer in.

We bedanken Regio Zeeland West Brabant en met name Heert-Jan Dokter voor het uitzetten van de fraaie ritten.

Hans van Egmond

 

See you in Friesland (MoF2020 Elfstedentour)

 

This is Sliced Diazo Plone Theme