Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Regio-Midden: 20 augustus Hollandse Waterlinie tourrit deel 2.

We rijden nu het zuidelijke deel.
Wanneer 20-08-2017
van 10:30 tot 17:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Zondag 20 Augustus Dè laatste Nieuwe Hollandse Waterlinie rit.

Ontdek de adembenemende combinatie van het rivieren landschap met de Nieuwe Hollandse Waterlinie objecten

Op 17 April verkenden we de voormalige verdedigingslinies in het noordelijke plassengebied. Mocht u het gemist te hebben en dat jammer vinden. In Fort Vechten kunt u uw kennis nog bijspijkeren :-)

Op 20 Augustus zullen we met ritmeesters Wim Eppink en Karel Verheul de verdedigingslinies tussen de grote rivieren doorkruisen. Een fantastische rit in zuidelijke richting.

 Zij heten u vanaf 10h30 welkom in Hajé restaurant langs de A27 (Waterliniedok 1, Nieuwegein). Consumpties zijn voor eigen rekening. De start is om 11h30.

 Eerst laten ze ons interessante objecten rond Nieuwegein ontdekken. Daarna trekken we per veerpont de Lek over, we slingeren langs De Linge, de Maas en de Merwede, waar we kasteel Loevestein zien liggen.

 We beleven onwaarschijnlijk prachtige, soms pastorale landschappen onderweg, waar u kunt wandelen of u kies ervoor forten , een bierbrouwerij, een WO II vliegtuig museum of een inundatiesluis te bezoeken. 

Om u te helpen dit grootste Rijksmonument te doorgronden geeft Jan Willem Alberts voor onderweg een aantal vragen over interessante punten mee, de antwoorden tellen mee voor de prijsvraag. 

Meer info: www.fortvechten.nl en www.liniebreedondernemen.nl

De rit eindigt in het Geofort Herwijnen met een prijsuitreiking zodat de dag gezellig kan worden afgesloten. De prijs is voor die equipe met de meeste goede antwoorden op vragen over de historie én het landschap. 

 Planning

10.30 uur  Welkom

11.30 uur  Briefing, uitdelen route en prijsvraag

16.15 uur  Prijsuitreiking in Fort Herwijnen

Download hier uw digitale routes:

TomTom deel-1

TomTom deel-2

Garmin deel-1

Garmin deel-2

Het regioteam Midden Nederland

Wim, Michiel, Joost en Hans

E: hans.vanegmond@planet.nl

This is Sliced Diazo Plone Theme