Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Combirit 'De Zomer in de Kop' vanuit Meppel dd 19 juli 2015

Hans en Loura Deinum zijn nog niet zo heel lang lid van de MG Car Club, maar ze komen met hun “Zomer in de kop!” rit wel vol gas binnen! Het weer zat zondag 19 juli niet helemaal mee, maar ach, zo’n zomerregentje is toch net een warm bad?

rallyschildje

Hans en zijn hulptroepen hadden van hun eerste rit iets mega-moois gemaakt. Dat begon al met het schildje voor op de motorkap: een zelfontworpen en eigenhandig gelamineerd bordje met daarop een MGB-rijder die met een mysterieuze blondine naast hem lekker uit zijn dak gaat. Zeg nou zelf, dan start je toch al met de zomer in je kop?
De rit was prachtig, langs water, weilanden en weggetjes met woudreuzen, maar het werd nog een hele toer. We kwamen onderweg maar liefst 3 stempelposten tegen, allemaal bemand door autogekke familieleden van Hans & Loura. En met gevarieerde opdrachten waar je best je koppie bij moest houden. Voor de techneuten een schaaltje auto-onderdelen benoemen op post 1; voor de dichters een slagzin afmaken op post 2 (waar de schitterende 1951 Riley van grootvader Deinum stond te glanzen) en een MG-quiz voor goed ingevoerde clubleden op post 3 (een boerderij met smakelijke streekproducten, bemand door een broer van Hans met een unieke Reliant Scimitar GT).

De prijsuitreiking na de rit werd een toepasselijke prijzenregen. Peter von Koczian scoorde de 3e prijs en ging er vandoor met een miniatuurmodel MGA. Henk Hartgers haalde de 2e prijs binnen (een miniatuurmodel  MGB met James Bond aan het stuur) met de sla-je-slagzin “Ik rijd het liefst in mijn MG – omdat ik dan nog eens soortgenoten zie.” En de hoofdprijs, een tas vol Riwax autoverzorgingsproducten die Hans uit zijn netwerk had los-gelobbyd, ging heel toepasselijk naar de IJssel-Vecht kopman Jos Neuteboom, geassisteerd door hoofdbestuurder Paul van Dongen. Echt die bestuurders van ons die kunnen wat. Dat zijn mannen die ‘niet veur een mollebult umliggen goan’.

54.JosNeuteboomenPaulvanDongeneersteprijs.JPG
Verliezers waren er bij deze rit niet! We hebben een prachtige route beschrijving om te bewaren en later nog eens te rijden. En wie weet komen er ook nog boeiende beelden bij, want Loura leek me een vaardige fotografe!
Al met al hebben we Machtig Genoten! Namens alle blije MG-vrienden, Hans & Loura bedankt voor jullie grote inzet! Enne, Ik heb de zomer van 2016 al in de kop …
Koos Brederode

Hieronder nog enige slagzinnen die de jury kon waarderen:
Maak de volgende zin af;
Ik rij het liefst in mijn MG ...........
'Omdat ik dan veel mooie meisjes zie' Jan Groen

Ik rij het liefst in mijn MG ............
'Zonder kan ik nie !!' René & Tineke Hin

Ik rij het liefst in mijn MG ...........
'Dat geeft de hele dag euforie' Jos Neuteboom & Paul v Dongen

Ik rij het liefst in mijn MG ......
'Bij min 3', Wietse & Mini Schaapman

Ik rij het liefst in mijn MG .........

'Omdat dan nog eens dorpsgenoten zie!' Henk en Tineke Hartgers

 

Op de fotogalerij van regio IJ-V is nog een uitgebreide fotoreportage van deze tourrit te vinden.

This is Sliced Diazo Plone Theme