Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

De Quadrifoglio-rit in herfstinten, dd 19 oktober 2014 vanuit Witteveen

In overleg met de rituitzetters Rene en Tineke Hin uit Emmen hebben wij een eerder gereden rit bij MG regio Noord ook voor de buurregio IJ-V gehouden. Inmiddels was het herfst en kreeg de rit toch weer een ander karakter. Maar liefst 29 MG equipes kwamen naar Witteveen om Drenthe op zijn mooist te ervaren. Op de fotogalerij van regio IJssel-Vecht staat een foto impressie van deze tourrit opgenomen. De foto's zijn gemaakt door Jacques Bakker en Jos Neuteboom

Zondag 19 oktober vond de "Quadrifoglio rit in herfsttinten" plaats, helaas alweer de laatste regio toerrit van dit jaar. Ondanks de gunstige weersverwachtingen waren er aanvankelijk slechts 14 voor-aanmeldingen. In de loop van de ochtend bleken er uiteindelijk 29 equipes uit diverse regio's en met verschillende bolides present te zijn; in meerdere opzichten een mooi gemêleerd gezelschap.
De rit, die in mei van dit jaar door buurregio Noord voor het eerst werd georganiseerd, bestond feitelijk uit een viertal afzonderlijk te rijden ritten van elk circa 25-30 kilometer en werd ook ditmaal georganiseerd vanuit restaurant "onder de Hoge Dennen" in Witteveen.  Hiermee is direct de titel van de rit verklaard; Quadrifoglio is de Italiaanse benaming voor klavertje vier. Voor ieder klaverblaadje gold een eigen vorm van route-omschrijving zoals het bolletje-pijltje systeem, de gewone toerrit omschrijving, het foto-wegwijzersysteem en kaartlezen. 

Kaart Quadrifogliorit 
 
Naast bovengenoemde variatie in route-omschrijvingen was het idee van het Quadrifoglio-concept, dat we net zoveel blaadjes konden rijden, als we zelf wilden en bovendien in eigen volgorde.  We hadden het grootste deel van de dag prachtig herfstweer, om van het in herfstkleuren getooide Drentse landschap te genieten. De korte bui in het staartje van de laatste rit kon hier niets aan veranderen en zorgde zelfs voor enige hilariteit.
 
De eerste start was omstreeks 11:00 uur en het reed vervolgens vanaf het terras de hele dag af en aan; De laatste start was rond 15:00 uur. De routes gingen langs bos, heide, vennetjes, weide, beekjes en pittoreske dorpjes, waaronder het prachtige Aalden. Dankzij het mooie weer werd er naast veel gereden ook volop genoten van de met hapjes en drankjes verzorgde tussenstops, waarbij we de af- en aanrijdende MG’s konden bewonderen en in telkens wisselende tafelsamenstellingen met andere clubleden konden bijpraten.
De variatie tijdens deze dag (zowel in navigatie-technieken, landschappen, het weer als de intermenselijke component, waar deze vorm van toeren zich als geen andere vorm bij uitstek voor leent) werd dan ook als zeer plezierig ervaren; het Quadrifoglio-concept is beslist voor herhaling vatbaar gebleken en staat hopelijk in de toekomst in meerdere regio's vaker op de agenda.
 
Rest mij nog de rit-uitzetters, Tineke en René Hin, te bedanken voor de genomen moeite om dit vernieuwende en plezierige initiatief mogelijk te maken.

Tjakko KoldewijnTerras Onder de Dennen 2014

This is Sliced Diazo Plone Theme