Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Regiotoerrit 'De slag bij Ane' 21 april 2013

De indrukken van een kaartlezer

Klik hier voor alle foto's.

Op zondag 21 april jl was het dan zover...
Ik ging met mijn vader, Wim Meurkens, mee om een rit te maken als navigator/kaartlezer met zijn MG club!
Als klein meisje wist ik al wel dat hij van 'oude autootjes' hield, zo noemde ik dat heel lang. In mijn herinnering staat nog steeds, dat hij met een MG Sinterklaas een keer door Meppel heeft gereden.
Ik was een jaar of 5, heel stoer vond ik dat.
Toen hij een paar jaar geleden weer een MG kocht, vond ik dat vooral heel leuk voor hem. Het waren toch auto's die hem altijd waren blijven interesseren. Nooit denkende dat ik ooit eens mee zou gaan als navigator.
We hadden in mijn puberteit op vakantie in de Ardennen eens een tocht gemaakt in een tweepersoons kano samen. We werden derde maar vraag niet hoe.
Nu dus mee als navigator, ik vond het spannend! Want zou me het lukken om goed m'n aandacht erbij te houden en op tijd aan te geven waar we moesten afslaan, zodat we niet in de middle of nowhere zouden belanden?

De tocht begon in Ommen bij De Bootsman. Eerst dronken we een kopje thee op het terras van een restaurant en ontmoette ik enkele leden van de club. Erg vriendelijk allemaal, alsof ik al eens vaker mee was geweest.
We kregen een stukje geschiedenis te lezen over het gebied en konden daarover alvast enkele vragen invullen.
Het werd dus niet alleen navigeren, het was ook opletten of we informatie over de rest van de te beantwoorden vragen en letters tegen zouden komen. Van eze letters moesten we aan het eind een bekende plaatsnaam maken.
Een leuke manier om met het gebied en de geschiedenis ervan bezig te zijn.

De lucht begon een beetje op te klaren en een voorzichtig zonnetje kwam tevoorschijn.  
We gingen van start. De precieze route is me wel een klein beetje ontgaan door het concentreren op de route.
(Je wilt als kind toch altijd aan je ouders blijven laten zien, dat je iets goed kunt, hoe oud je ook bent!).
Het gebied richting Coevorden was prachtig! Het werd steeds zonniger en ik begon behoorlijk wat aardigheid te krijgen in het navigeren.
Het lukte aardig goed om m'n vader de goede kant op te laten gaan zonder verkeerd te rijden en rond een uur of half drie kwamen we in een klein plaatsje net over de Duitse grens. De zon scheen volop en bij leuk restaurantje met een waterrad waarvan we de schoepen moesten tellen, genoten we buiten van een stukje taart met een kopje thee.

Na een half uurtje vervolgden we onze tocht. De letters langs de route ontgingen ons een beetje en ook de weg terug naar Nederland vergde meer kijk- en denkwerk dan de het begin van de tocht.

We moesten nu bolletje-pijltje volgen, iets waar ik even aan moest wennen. Maar na een poosje gereden te hebben kreeg ik beter door hoe ik ermee moest werken. Omdat we een paar keer verkeerd waren gereden, moesten we wel steeds een paar honderd meter bij de oorspronkelijk aangegeven afstand optellen, maar daardoor werden we alleen maar meer gefocust.

Toen het einde van de tocht naderde, kwamen we toch nog wat letters tegen, waardoor we toch nog, na goed opletten, op de gevraagde bekende plaatsnaam kwamen.

De laatste vragen vulden we in, terug in Ommen, en daarna was het wachten op de uitslag.

Rinze en Wil Drachtstra uit Olde Boarn werden eerste. Jan en Suzan Groen uit Zwolle bezetten de tweede plek en derde werden Jan en Trijnie Mulder uit Zuidwolde. Wij eindigden als vijfde, maar de combinatie van samen bezig zijn, door een mooie omgeving rijden en dat in een charmante auto met karakteristieke geluiden naast het even helemaal weg zijn uit het dagelijkse doen, vormde de mooiste herinnering van de dag!

Na deze  prijsuitreiking maakte regiocoördinator Jos Neuteboom nog van de gelegenheid gebruik om de rituitzetters Dick Schneider en Peter von Koczian in het zonnetje te zetten. Gedurende vele jaren al nemen zij het op zich één of meer ritten per seizoen uit te zetten voor regio IJssel-Vecht. Het is fijn, dat we op elkaar kunnen rekenen en op deze manier een genoeglijke middag kunnen beleven. Als blijk van waardering overhandigde Jos wat kleine MG-gadgets en een fles wijn aan Dick en Peter.

En met een zeer voldaan gevoel keerden we huiswaarts!

Bedankt allemaal voor deze leuke dag en wie weet tot een volgende keer.

Vriendelijke groetjes, Nienke Meurkens

gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme