Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Landelijke Tourit 'De Reestdalrit' d.d. 10 oktober 2012

Als IJssel-Vecht gastheren voor de laatste landelijke rit van 2012 organiseerden René van Witteveen en Huyb Timmers op 14 oktober ‘De Reestdal Rit’ vanuit Zwolle. Zoals wij Huyb en René kennen betekende dit in elk geval dat er een sportief tintje gegeven werd aan deze rit. De rit van ongeveer 90 kilometer was uitgezet door zuid- west Drenthe en weer terug naar Zwolle.

De start was vanuit Hotel van der Valk in Zwolle. In totaal kwamen er 26 teams aan de start waaronder zeven teams uit andere regio’s. De weergoden waren ons goed gezind en onder een bleek zonnetje vertrokken de teams om de minuut om meteen de eerste uitdaging aan te gaan. Een regelmatigheids traject volgens het bolletje-pijltje systeem waarbij over een afstand van ongeveer 20 kilometer met een gemiddelde snelheid van 36 km/h moest worden gereden. Hoe makkelijk dit ook lijkt werd dit toch een moeilijke opgave. Je rijd al snel te hard...en Huyb had een controle plek uitgezocht waarbij hij al ruim van te voren de deelnemers aan kon zien komen..... hierdoor was even stoppen al snel opgemerkt en was de tijd al bepaald. Na de tijd controle werd het bol/pijl systeem vervolgd tot Zuidwolde. Hier werd voor de liefhebber een stuk volgens een eenvoudige routekaart gereden. Mocht je dit te moeilijk vinden bestond de mogelijkheid het bol/pijl systeem te volgen. Na het navigeren en het verzamelen van de letters werd de route weer opgepakt in de buurt van De Wijk.  Onderweg  passeerden we een aantal restaurantjes met een hoge “MG-dichtheid” op het parkeerterrein. Gezelligheid hoort er ook bij!

Resstdalrit 2012 Rogat proef

Tegen het einde van de route werd het parkeerterrein van wegrestaurant “De Raket” in Rogat aangedaan waar Rene en Huyb een heuse slalom hadden uitgezet. Hier was het mogelijk om de behendigheid met de MG eens te testen. Het passeren van de pilonnen aan de juiste kant was voor menigeen een hele opgave! Uiteindelijk telde de gereden tijd en samen met de uitslag van de regelmatigheid en de navigatie voor een totaal uitslag van de rit. Het landschap was prachtig en afwisselend. Onderweg kwamen we nog een grote groep ooievaars tegen die gezellig met een kleine kudde schapen in een weiland aan het scharrelen waren. Het leverde een prachtig plaatje op!

Reestdalrit 2012 ooievaars 

Rond 16:30 was iedereen weer terug in Zwolle en werd onder het genot van kopje koffie door Huyb en Rene nog even teruggekeken op de gehele rit. De eerste plaats bleek gehaald te zijn door het gelegenheidsduo Tjakko Koldewijn uit Steenwijkerwold en Jout Halmos uit Amersfoort in een MGTF. De tweede prijs was voor onze regiocommissaris Alex Mol die geheel in zijn eentje het traject had afgelegd. 
Direct na de prijsuitreiking vervolgde regiocoördinator Jos Neuteboom samen met Paul van Dongen met de uitreiking van de jaarlijkse wissel trofee voor de IJ-V regiocompetitie. De trofee mag voor een jaar bij Wim en Conny Harwijne uit ’t Harde de kamer sieren. De tweede prijs in deze IJ-V regiocompetitie, een lekkere fles wijn, was voor was voor Jan en Trijnie Mulder uit Zuidwolde.
Uiteindelijk vertrok iedereen rond vijf uur weer naar huis en kunnen we terug kijken op een waardige afsluiting van het  MG tourseizoen. We zien elkaar gedurende de wintermaanden weer op de praatavonden en andere ‘indoor activiteiten’.

Jos Rijsemus

 

This is Sliced Diazo Plone Theme