Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Vaderdagrit Oostelijk Drenthe vanuit Oosterhesselen 17-06-2018

’N Kaorte he’k nie neudig want ik ken’t hier!’. Niet zoveel mensen kunnen dit zeggen over Zuidoost Drenthe, dit mooie stukje Nederland. Wij hebben hier geen heuvels, geen zee en zeker geen file’s. Wij hebben heide, bos, ongerepte natuur en mooie rustige binnenweggetjes waar je mooi kunt toeren, en als je geluk hebt kun je met een wolf op de foto want die kun je zo maar tegen komen in dit stukje Drenthe.
Wanneer 17-06-2018
van 12:00 tot 17:00
Waar De Gastery, Burgemeester de Kockstraat 33, 7861 AA Oosterhesselen.
Naam
Telefoonnummer 06 53384242
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Wij starten in Oosterhesselen bij restaurant “De Gastery”, een mooie locatie met voldoende parkeergelegenheid en een mooi terras waar men goed kan vertoeven.

Vanuit Oosterhesselen rijden we richting Oud Aalden, een esdorp wat volledig bestaat uit oude Saksische boerderijen, met een beschermd dorpsgezicht.

Vandaar rijden we binnendoor over mooie weggetjes richting Odoorn en Exloo.

Exloo is ook een karakteristiek esdorp met leuke terrasjes, wij zijn hier zo’n beetje op de helft van de rit. Hier is gelegenheid genoeg is om even te lunchen of koffie te drinken.

Vanuit Exloo rijden we nog iets noordelijker door boswachterij Exloo richting Ees. Wie er van houdt om lekker genietend van de natuur een bakkie koffie en een meegebracht broodje te nuttigen zijn er in deze omgeving mooie plekjes genoeg om even rustig naast je MG te zitten en te genieten van de prachtige natuur.

Bij Ees, het noordelijkste puntje van de rit, rijden we binnendoor terug richting het zuidwesten naar Schoonoord, Wezuperbrug en Meppen.

Na zo’n 95 km zijn we terug in Oosterhesselen bij restaurant “De Gastery”.

Startplaats : Oosterhesselen, welkom vanaf 11:00 uur en start om 12:00 uur

Adres          : Burgemeester de Kockstraat 33, 7861 AA  Oosterhesselen.

met vriendelijke tour groet van Bert Heuvink en Frank Hurink

This is Sliced Diazo Plone Theme