Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Thema-avond ‘De Snelheidsrecords van MG’ met Jan Paling

MG heeft in het verleden de nodige snelheidsrecords op haar naam gebracht. Het meedoen aan wegraces, hillclimbs en duurritten was in de periode 1924 tot 1965 een prima reclame om aan te tonen dat de wagens competitief en betrouwbaar waren. Een speciale tak voor PR waren de zogenaamde snelheidsrecords met auto’s die daarvoor speciaal geconstrueerd werden. Soms lag het initiatief bij particulieren die ondersteund werden door de fabriek, dan weer nam de fabriek het initiatief.
Wanneer 08-10-2015
van 20:00 tot 22:15
Naam
Telefoonnummer 06 40135592
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Na de tweede wereldoorlog construeerde de MG-fabriek zelf meerdere auto’s die al snel bestaande wereldrecords verbeterden en deze nog steeds op hun naam hebben staan. Het betrof vooral auto’s met een kleine cilinderinhoud.

Voor deze thema-avond over de  snelheidspogingen van  MG hebben wij  Jan Paling uitgenodigd om ons hierover te komen vertellen. Jan is beroepsmatig autotechneut in hart en nieren. Hij heeft zich  goed verdiept in de bijzondere geschiedenis op dit gebied. Hij heeft veel historische foto- en filmbeelden. Zowel de  techniek als de mensen achter deze prestaties komen aan bod. Evenzo de publiciteit die het merk ermee kon vergaren.

Dat een MG F met een 1400 cc motor in 1997 op de zoutvlakte van Bonneville het snelheidsrecord verbeterde van de fameuze MG EX 135 is minder bekend, maar wordt ook gepresenteerd.

MGF foto Bonneville

Dit wordt een bijzondere MG-avond met veel beeld en geluid uit die tijd.

This is Sliced Diazo Plone Theme