Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

IJ-V Themaavond 'Krachtbronnen in Historisch Perspectief' te Welsum (uitgesteld tot nadere datum)

Op donderdagavond 2 april zal Ben Geutskens een zeer interessante presentatie geven over de motor van Wardenier en wat daarmee samenhangt. Als intro zal Ben een algemeen verhaal doen over “Krachtbronnen in historisch perspectief”. Johannes Wardeniers bewering een brandstof loze motor te hebben uitgevonden, leidde in 1934 in Wolvega tot wereldnieuws en vervolgens tot teleurstelling voor alle betrokkenen. Waarschijnlijk was deze motor een hete lucht- of Stirlingmotor.
Wanneer 02-04-2020
van 19:30 tot 22:00
Waar Eet Tapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC Welsum
Naam
Telefoonnummer 0640135592
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Deze presentatie laat de ontwikkeling van krachtbronnen in historisch perspectief zien, met de focus op heteluchtmotoren met Johannes Wardenier als middelpunt.

Clublid Jan Borgonjen uit Deventer is in het bezit van schetsen van een experimentele JWD-CR - 8 cylinder motor.  Bij aanvang van deze avond zal hij hierover vertellen.

Tevens zal Jos de Vink uit Bovensmilde één van 70 door hem zelf ontworpen en gebouwde Stirlingmotoren laten draaien en in de pauze zal een van de door Ben Geutskens gebouwde replica’s van de eerste machine van Robert Stirling uit 1815 worden gestart.

De lezing draait voornamelijk om de technische (on)mogelijkheden van de motor van Wardenier.

Plaats van handeling: Eet Tapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC te Welsum.

Tijdstip 19:30 uur

Organisatie: MG Car Club Holland de regio's Oost, Veluwe Zoom en IJssel-Vecht  in samenwerking met  Klassiek en Techniek.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De 'Wondermotor'

Deze presentatie is vorig jaar gegeven in Theater De Meenthe in Steenwijk ter gelegenheid van de tweede uitgave van het boek van Henk Ymker, Het mysterie Wardenier, een tentoonstelling over Wardenier in Multifunctional Center Het Hooghtij in Steenwijkerwold met machines van Jos de Vink en Ben Geutskens en de Musical Wardenier van Han Evers.

Een jaar eerder werd de presentatie gegeven in het Veenkoloniaal Museum in Veendam ter gelegenheid van een tentoonstelling van het werk van Jos de Vink.

Voor de menselijke-, sociale- en economische achtergronden van het verschijnsel Wardenier wordt verwezen naar het boek van Henk Ymker en naar de informatie op internet.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme