Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Gezamenlijke toerrit: ‘Oer de Gaasten nei Hylpen (en werom)’ 16-07-2017

De jaarlijkse combirit van de regio's Noord en IJssel-Vecht wordt dit jaar georganiseerd door regio IJ-V. Tjakko Koldewijn uit Tuk heeft weer een mooi en afwisselende toertocht voor ons uitgezet in het Friese Gaasterland. Lees hieronder meer over de opzet .
Wanneer 16-07-2017
van 11:30 tot 17:00
Waar Brasserie ‘DE MALLEMOK’ in Sloten, nabij jachthaven De Lemsterpoort; Arjen Rypkemawei 10, 8556 XK Sloten
Naam
Telefoonnummer 06 40135592
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

‘Oer de Gaasten nei Hylpen (en werom)’ is de naam van de combirit van de regio’s IJssel-Vecht en Noord, die voor deze 2017-editie door Tjakko Koldewijn namens IJssel-Vecht wordt georganiseerd.

Zoals we inmiddels van hem gewend zijn, is ook deze rit een mix van natuurschoon en historische bebouwing, waarbij er weer een hoog gehalte aan pure rijdersweggetjes in de route is opgenomen....

....De rit heeft een lengte van ongeveer 95 kilometer en voert ons door het stuwwallenlandschap van Gaasterland; een afwisselend landschap dat gekenmerkt wordt door keileemruggen (gaasten), bossen, kliffen en natuurlijk de alom aanwezige IJsselmeerkust.  Dit liefelijke landschap wordt gedrapeerd met pittoreske plaatsjes, waaronder Oudemirdum en drie van de Friese elf steden, met als kers op de taart Hindeloopen, of Hylpen op z’n Fries.

De rit is in basis te rijden aan de hand van een routebeschrijving, zonder verdere opdrachten. Als extra mogelijkheid is de rit voor liefhebbers ook met een wat sportievere twist te rijden: In dit geval bestaat het eerste deel uit een regelmatigheidsproef. In het tweede gedeelte dienen cijfers en letters langs de route op een controlekaart genoteerd te worden.

Eerdere ritten die Tjakko namens IJssel/vecht heeft georganiseerd hebben prachtige foto’s van en voor de deelnemers opgeleverd. Ook nu wil hij eenieder weer vragen om een fotocamera/ smartphone mee te nemen, omdat een aantal equipes een "foto-opdracht" krijgt, zodat er wederom een breed gedragen bijdrage ontstaat van deze dag, die we naderhand met elkaar kunnen delen.

Vanaf 10:30 uur zijn we welkom in Brasserie ‘DE MALLEMOK’ in Sloten, een sfeervolle kop-hals-rompboerderij omgeven door een schitterende tuin. Parkeren kan i.v.m. de ligging aan de rand van het historisch centrum het beste bij jachthaven De Lemsterpoort; Arjen Rypkemawei 10, 8556 XK Sloten (De Mallemok bevindt zich via een loopbruggetje op slechts 100 meter loopafstand).

Het vertrek volgt op de briefing die omstreeks 11:15 uur plaats zal vinden. Halverwege de rit is er in Hindeloopen de mogelijkheid om, naast het nuttigen van een lunch, lekker door dit levendige Zuiderzeestadje heen te slenteren. Neem hier zeker de tijd voor!  Tussen 16:00 en 16:30 zullen wij weer op de finishlocatie arriveren, alwaar de rituitslag van de deelnemers aan de sportieve variant van deze rit tijdens de nazit/ eindborrel bekend gemaakt zal worden.

Wellicht goed om te weten: De finish en startlocatie zijn hetzelfde, zodat mensen die alleen komen, eventueel bij elkaar in de auto kunnen stappen. Zie bijgaande link voor een sfeerimpressie van de start/finishlocatie: http://demallemok.nl/over-ons/  Mochten jullie van deze sfeerimpressie dusdanig enthousiast geworden zijn over onze start/finishlocatie en op basis van dit enthousiasme hier ook het diner willen nuttigen, dan is het raadzaam om vooraf op eigen gelegenheid bij de Mallemok te reserveren.  

 Wij zien u allen graag op zondag 16 juli in Sloten. 

Meer informatie over dit agenda-item

This is Sliced Diazo Plone Theme