Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Het Britse merk leeft nog steeds

De fabriek in Longbridge bouwt een gelimiteerde oplage (50 stuks) van de TF, de 85th Anniversary, om bij het jubileum van MG stil te staan. Net als de andere TF's die nu mondjesmaat daar van de band lopen, heeft ook de 85th een 1,8-liter met 135 pk en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Er is door MG voorzien in lederen bekleding, het nodige in-car entertainment, speciale wielen en een gewijzigd onderstel met Bilstein-dempers en een Eibach-stabilisatorstang. De Britse prijs bedraagt 15.664 pond. Voorlopig wordt de MGTF alleen verkocht op de Britse eilanden.

mgtf-85De TF's worden in China in onderdelen geproduceerd, waarna ze naar Longbridge worden verscheept. Als de 50 exemplaren van de 85th Edition gebouwd zijn, gaat de fabriek mogelijk dicht tot ergens in 2010, meldt de BBC.

MG ontkent het bericht. Het voormalige MG Rover, nu in eigendom van het Chinese SAIC, kwam recent nog in het nieuws door de publicatie van een rapport over de teloorgang van de Britse fabrikant.

Morris Garages, een dealer in Oxford, startte in 1924 met het naar eigen smaak aanpassen van Morrissen uit die tijd. Het merk heeft een tumultueuze geschiedenis en was achtereenvolgens eigendom van Morris, BMC, British Leyland, British Aerospace, BMW, MG Rover, Nanjing en nu SAIC.

Bron: Autovisie (september 2009)

This is Sliced Diazo Plone Theme