Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

De Octagon Tour

Wat is de Octagon Tour? Hier kunt u een korte beschrijving vinden van de Octagontour.

Voor deelnemers en aspirant deelnemers die de Octagon Tour nog niet kennen volgt hier een korte beschrijving.
Ook de stempelposten hebben zo een eerste indruk van wat er dit weekend te gebeuren staat.
De Octagon tour (OT) is een tweedaagse toertocht door Nederland voor, in principe MG’s in alle soorten en maten maar ben je in het bezit van een andere Engelse klassieker ben je uiteraard ook van harte welkom. We noemen het ook niet voor niets "The British Heritage Tour".  Je rijdt de routes aan de hand van een duidelijk routeboek. Wil je het helemaal makkelijk dan zijn ook digitale routes voor TomTom en Garmin beschikbaar via de website 1 week voor de start. Tijdens de twee dagen doe je acht stempelposten aan, hier haal je een stempel. In twee dagen heb je alle acht stempels verzameld. De laatste stempelpost is tevens de locatie waar je een dag eerder gestart bent. De overnachting(en) regel je zelf.
De start is altijd zaterdagmorgen vanaf 9.00 uur. Na uitreiking van alle spullen op vertoon van een deelnamebrief met o.a. startnummer kan de rit beginnen
De Octagon Tour is geen rally. Het is een toertocht aan de hand van duidelijke aanwijzingen in een makkelijk hanteerbaar tourboek. De route gaat door mooie binnenwegen en rustieke dorpjes. Drukke steden en autowegen worden zoveel als mogelijk vermeden. Het is qua tijd goed te doen, mits je vroeg vertrekt en geen al te lange stops maakt. Ook gebruik maken van consumpties en lunches op de stempelposten geeft tijdwinst.
Dat de Octagon Tour al vele jaren het beste bezochte MG evenement van Europa is blijkt elk jaar weer uit het groot aantal deelnemers. De organisatie stelt een maximum van 400 equipes. Dit betekent 800 deelnemende personen
Aan het concept van de Octagon Tour is door de jaren vrijwel niets veranderd. Sinds 2016 is het mogelijk om routes digitaal te krijgen voor TomTom en Garmin. Ook is sinds twee jaar het aanbod beschikbaar om te kiezen tussen 2 afstanden tussen de stempelposten, een korte en een langere. Een mix hiervan is natuurlijk ook te gebruiken.
De inschrijving
De inschrijvingsprocedure start op 1 januari. Op onze website www.mgcarclub.nl vindt je een link naar alle informatie over de Octagon o.a. het inschrijfformulier. Als een startplaats het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt wordt dat zichtbaar en kan je niet meer inschrijven op die locatie. Uitwijken naar een andere startlocatie is dan raadzaam. Je krijgt direct een bevestiging van de inschrijving. Na betaling van het inschrijfgeld ben je formeel ingeschreven. Je hoeft niet te wachten tot je de deelnemersbrief ontvangt in april, maar je kan de eventuele overnachtingen direct gaan regelen.
Voor de enkeling die geen gebruik maakt van internet is het mogelijk om een inschrijfformulier aan te vragen op het adres van de Octagoncommissie. Wij zijn ook altijd aanwezig op de MG Informatie en onderdelen dag in Houten. Dit jaar op 6 januari 2019. Ook hier kunt u inschrijven.


De Octagon commissie is altijd bereikbaar via:
Bert van den Nieuwenhuijzen
A B van Lieshoutlaan 64
5141 MN Waalwijk
Tel.: 0416-650791
Mobiel: 06-18143560
E-mail: octagontour@mgcarclub.nl
banknr.: NL 02 ABNA 0445 3879 55 MG Carclub tnv G vd Nieuwenhuijzen inzake Octagontour

This is Sliced Diazo Plone Theme