Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Vragen over het lidmaatschap

 

De meestgestelde vragen over het lidmaatschap staan hieronder op een rijtje:

1. Hoe word ik lid van de MG Car Club Holland?
Lid worden kan eenvoudig door on-line het inschrijfformulier in te vullen. Heeft u na het lezen van de webpagina over het lidmaatschap nog vragen, dan zijn wij uiteraard graag bereid deze persoonlijk te beantwoorden via leden@mgcarclub.nl

2. Mag je lid worden als je (nog) geen MG bezit?

Ja hoor, dat mag. Het is zelfs aan te bevelen om eerst lid te worden, en daarna pas een MG te kopen. Profiteer van de ervaring van andere clubleden; zij kunnen u met raad en daad bijstaan bij uw aankoop.

3. Heeft de MG Car Club Holland een collectieve autoverzekering?

Nee, de club heeft geen eigen verzekering. Er zijn overigens voldoende goede klassiekerverzekeringen op de markt. Sommige van deze verzekeraars en taxatiebureau's vindt u met een advertentie in het clubblad.

4. Heeft de MG Car Club Holland een eigen onderdelenmagazijn?
Nee, de club heeft geen eigen onderdelenmagazijn.Van de meest gangbare types (MGB, MG Midget, MGA) worden nog veel onderdelen nieuw geproduceerd. Deze onderdelen zijn in de reguliere handel verkrijgbaar. Op de jaarlijkse clubdag in januari geven we clubleden en leveranciers de gelegenheid om zowel nieuwe als gebuikte onderdelen aan de man (m/v) te brengen. 

5. Heeft de MG Car Club Holland een lijst met betrouwbare verkoopadressen?

Om een lijst met wel/niet betrouwbare adressen te maken zou de club een voortdurend consumentenonderzoek moeten doen. Dit vereist uiteraard maximale zorgvuldigheid,onder meer vanwege de juridische aansprakelijkheid en is eenvoudigweg een te grote inspanning. Clubleden in de diverse regio's zijn daarentegen altijd bereid hun persoonlijke ervaringen met anderen te delen.

6. Klopt het dat bedrijven korting geven aan clubleden van de MG Car ClubHolland?
Het lidmaatschap van de MG Car Club Holland zoals de onze geeft soms onverwachte voordeeltjes. Zo geven sommige bedrijven korting op vertoon van de clubpas. Er zijn bijvoorbeeld klassiekerverzekeringen die korting geven: clubleden zijn immers zuinig op hun auto. Het geven van korting is steeds een individuele actie van het betreffende bedrijf. De MG Car Club Holland heeft hier geen actieve rol in.
 
7. Waarom heeft de MG Car Club Holland geen electronische ledenlijst?
Wij begrijpen dat leden graag contact zoeken met elkaar. Helaas is het ook zo dat bedrijven graag de gegevens van onze leden willen hebben en daar zelfs geld voor bieden. Om de persoonsgegevens van u en anderen te beschermen gaan wij daar zorgvuldig mee om. De ledenadministratie en regiocoördinatoren zijn u graag van dienst wanneer u een bepaald mede-clublid zoekt. Nieuwe leden en adreswijzigingen worden in het clubblad vermeld.
 
8. Zijn de regionale clubavonden alleen interessant voor mannen?
Deze vraag wordt nogal eens gesteld. We zien vaker dat een nieuw lid eerst zonder zijn partner een clubavond bezoekt, bij wijze van 'voorverkenning'. Steevast volgt de opgeluchte reactie: "Volgende keer breng ik mijn vrouw ook mee". Clubavonden zijn geen saaie verhandelingen over olie, en boutjes en moertjes. Wel worden er geregeld gastsprekers uitgenodigd. Het hoofddoel blijft echter steeds het gezellig samenzijn. En daar zijn we goed in!
 
9. Ik ga verhuizen en val dan in een andere regio. Moet ik me daar apart aanmelden?

De indeling van leden naar regio gebeurt op postcode. Wanneer u verhuist geeft u uiteraard uw nieuwe adres door aan de ledenadministratie. Uw lijfblad MG-Nieuws moet per slot van rekening op uw nieuwe adres worden bezorgd. Uw regiocoördinator wordt door ons op de hoogte gesteld van uw verhuizing. U hoeft zelf verder niets te doen. Gewoon aansluiten bij de evenementen van uw nieuwe regio, waar u hartelijk wordt ontvangen.

10. Ik wil een evenement bijwonen in een andere regio, mag dat?
Jazeker! Als clublid mag u alle evenementen bijwonen, het maakt niet uit welke regio dit organiseert. U bent immers lid van de hele MG Car Club Holland, en niet van een regio. Speur dus gerust op de regiopagina's naar onderwerpen uit andere regio's die u interesseren. U komt er altijd wel een paar bekenden tegen... 
 

11. Hoe zit het met de kosten?

  • Contributie  (€ 65,- per jaar)

Het lidmaatschap kost € 65,- per jaar. Daarnaast betaalt u eenmalig een entreegeld van €15,-. Wanneer u in de loop van het jaar lid wordt betaalt u, naast het entreegeld, alleen contributie voor de resterende maanden.

U heeft gratis toegang tot de maandelijkse regionale clubavonden en alle evenementen. Daarnaast krijgt u toegang tot het besloten gedeelte van deze site, speciaal voor leden. Uw partner staat op uw ledenpas vermeld en heeft eveneens toegang tot onze evenementen. Alleen leden hebben stemrecht op de Algemene Ledenvergadering.

  • Verzending naar het buitenland (€ 23,- extra per jaar)

Wanneer u in het buitenland woont en toch graag het clubblad per post wilt ontvangen kan dat tegen meerprijs. U betaalt dan alleen de extra portokosten naar het buitenland. Wanneer u geen clubblad op papier wenst, kunt u als buitenlands lid een digitale versie in pdf-formaat lezen.

  • De automatische incassoregeling

Onze leden betalen over het algemeen hun contributie met automatische incasso. Geeft u de voorkeur aan handmatige betaling, dan is dat uiteraard mogelijk. Hiervoor rekenen wij € 7,50 vanwege de jaarlijkse extra administratiekosten.

TIP: Met een machtiging bespaart u dus jaarlijks € 7,50. Een machtigingsformulier kunt u op deze pagina downloaden.

  • Beëindigingen van het lidmaatschap

Lidmaatschapsbeëindigingen dienen voor 1 december van het lopende jaar bij de ledenadministratie ontvangen te zijn en gaan in per 31 december van dat jaar. Om onze dienstverlening te verbeteren stellen wij het op prijs wanneer u bij beëindiging indien mogelijk de reden ervan wilt vermelden.

This is Sliced Diazo Plone Theme