Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen
slider

Octagon Tour 2017

De Octagon Tour 2017 wordt georganiseerd in het weekend van 20 en 21 mei 2017.

De Octagon Tour is een easy going tour weekend dat nu voor de 21 maal georganiseerd wordt en waar tussen de 300 en 400 equipes aan deelnemen.

Het principe is eenvoudig:
Op de kaart van Nederland wordt het logo van MG, de Octagon, geprojecteerd. Op elk hoekpunt is een stempel/startpunt en per dag worden vier stempelposten aangedaan. Op de achtste stempelpost bent u weer terug op uw startlocatie.

Per start locatie kunnen (ivm de verkeersveiligheid) maximaal 60 teams starten. U kiest uw startlocatie bij uw inschrijving via de website. De inschrijving gaat open op 1 januari 2017 om 12:00 via de MG Car Club website. U regelt zelf uw maaltijden en overnachting na de 4e stempelpost. Vrijheid Blijheid.

Heeft u alle acht de stempelposten bezocht dan ontvangt u een leuk herinnerings plaatje.

Dit jaar zijn er een aantal aanpassingen in de opzet van de Octagon Tour:

  • Tussen elke twee stempelposten heeft u twee verschillende route mogelijkheden, een route van +/- 30 km en een route van +/- 60 km. U maakt zelf de keuze welke u wilt rijden. Heeft u behoefte aan gezellig op een terrasje zitten onderweg dan neemt u de korte route, geeft u de voorkeur aan meer kilometers dan kiest u voor de lange route. Beide routes gaan gegarandeerd door een prachtige omgeving. Zo heeft u be elke stempelpost de keus om lang of kort te rijden. De kortste tour is +/- 250 km en de langste +/- 500 km. Hierdoor is het ook weer aantrekkelijk geworden om met een pre-war MG mee te rijden.
  • In het routeboek staan beide routes afgedrukt dus vrijheid-blijheid.
  • Alle routes worden digitaal gemaakt via het programma Tyre. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om deze routes te downloaden naar uw TomTom of Garmin. Alle routes kunnen een week voor de start van de Octagon Tour worden gedownload naar uw navigatiesysteem. (U ontvangt een password voor het downloaden als u heeft ingeschreven)
  • Dit jaar worden alle trajecten eveneens op een gedetailleerde kaart in het routeboek afgedrukt zodat u, als er iets niet duidelijk is, toch kan zien hoe de route verder loopt.
  • Sinds dit jaar heeft de MG Car Club een nieuw ritten regelement. De route wordt uitgezet volgens de afspraken uit dit regelement. Dit MGCC ritten regelement wordt eveneens afgedrukt in het routeboek dat u ontvangt op uw startlocatie.

Inmiddels zijn alle start plaatsen uitgezet en wordt er gewerkt aan de selectie van de hotels tbv de stempelposten. Houdt U dus de website in de gaten…zodra er nieuws is melden wij dit via het MG-Nieuws, de website en Facebook.

Het navigatie team: Emile Huijsman, Jeroen Warmerdam en Michael Meerlo
Het Octagon team: Bert van den Nieuwenhuijzen, Ronald Rolvink, Jos Rijsemus.

Hieronder treft u de digitale bestanden aan van de Octagon Tour 2017.


Op dit moment bevinden zich geen items in deze map.

This is Sliced Diazo Plone Theme